ı,ş,ğ,ü,ö karekterlerini i,s,g,u,o karekterlerine nasıl çevirecem? (RewriteRule)
8
●1.190
- 12-05-2007, 16:50:49Üyeliği durdurulduı,ş,ğ,ü,ö karekterlerini i,s,g,u,o karekterlerine nasıl çevirecem? (RewriteRule)
- 12-05-2007, 17:13:03Üyeliği durduruldubunu index.php dosyasına mı kopyalyacağım. Yoksa tüm dosyalaramı?
- 12-05-2007, 17:18:33
<?php function cevir($text){ $bul = array('ı', 'ş', 'ğ', 'ü', 'ö'); $degis = array('i', 's', 'g', 'u', 'o'); $text= str_replace($bul, $degis, $text); return $text; } ?>Üsttekini bütün dosyaların göründüğü dosyaya alabilirsin.
config.php, ayar.php gibi bütün sayfalarda include edilmiş dosya içine.
<?php $text = "ütü"; echo cevir($text); //utu ?>
Çeviriyi yapacağın yerlerde de üstteki gibi kullanacaksın echo cevir($text); - 12-05-2007, 18:55:25Üyeliği durdurulduKullan%FDrsa.html firefox linki böyle gösteriyor adres çubğunda
kullanırsa.html internet explorer böyle gösteriyor adres çubuğunda
peki google bot nasıl indexler firefox gibi mi ie gibi mi? - 12-05-2007, 21:14:15senin tam olarak istedigin şey sanırım htaccess ile türkçe karekterleri adres satırında çevirmek.
ama bunu htaccess yapamaz.
Dosya adlarını yada mod_rewrite yaparsanda kesinlikle türkçe karekter kullanma. Faydadan çok zarar görürsün.
öküz.html dosyası yapmak yerine okuz.html olarak kullanmak daha iyidir.
Peki neden daha iyidir?
Arama motoru örümcekleri çogu zaman non-english karekterlerini algılayamazlar.
Hemde google artık okuz kelimesi ile öküz kelimesinin aynı oldugunu biliyor. - 12-05-2007, 21:42:53
<?php $text = "ütü"; echo cevir($text); //utu ?>
Buradaki $text i aynen kullanmayacaksın. Senin kullandığın değişken ne ise o değişken ismini tanımlarsan çalışacaktır.
örneğin;
değişken $title ise
<a href="oyun/<?php echo $id; ?>-<?php echo cevir($title); ?>.html"><?php echo $title; ?></a>
