• 26-01-2026, 16:06:29
    #37
    Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkçe dil desteğini ekleyeccek firma seslendirmeyide düzenlemesi gerekir.
    Ekstra dosya ekstra yük demek seslendirecek kişiyede para akıtmaları gerekiyor.
    Zamanla ingilizceyide çözüyor insan alıştıkça
    Oyun severler alt yazıya da razı
  • 26-01-2026, 16:26:31
    #38
    Çok haklısınız, çok.
    Rainbow Six Siege, çokta severek oynuyorum.
    Bir tane Türk operatör gelmez mi?! Çokta Türk var.

    Kullandığım bir arama yöneticisi programı vardı, ingilizce.
    App storeden sahibine yazmıştım, Türkçe dil ekler misiniz diye.
    Onlarda siz çevirebilir misiniz ücretsiz dediler ve çevirmiştim. Sonra o güzelim app nedense kaldırıldı. (5m indirme vardı)
  • 26-01-2026, 17:33:06
    #39
    Popüler oyunlara tr dil desteği çalışması yapan bir ekip var. O yeter bize.
  • 26-01-2026, 18:03:55
    #40
    Administrator
    En nefret ettiğim konulardan biri. Onca imkâna ve yapay zekâya rağmen yine de yapmıyorlar; gerçekten çok ilginç.
  • 26-01-2026, 21:28:03
    #41
    En iyisi sanırım
    Çoğu oyun için kesinlikle olması lazım. Biz Türkler bu tip şeyleri seviyoruz. Oyun firmaları da daha çok satış yapacaktır bu şekilde.
  • 26-01-2026, 21:32:08
    #42
    kokdemirkaan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kesinlikle çok büyük bir eksiklik. Yine de bunun için geliştirilmiş programlar var 150 tlye mi ne satılıyordu sanırım. Altyazıyı oyun içi trye çeviriyor
    Var, var hocam. Yok değil, öyle ya da böyle bizimkiler TR Çeviri yapıyor da... Da... İşte, biz neden çevirmek zorunda kalıyoruz, sorun orada, arkadaş ciddi bir Türk kitlesi var, ciddi bir para akışı yine biz den var, hiç bir şekil de ve koşul da anlamlandıramıyorum, hayır Türk'ler ile alakalı sorununuz var ise doğrudan Türkiye'ye dağıtım yapmayın olsun bitsin... Ama.....Yer mi? Yemez... O kadar para akışını ne akla hizmet feshedelim der aklı başında bir insan, bunlar da ırkçılıklarını böyle dile getiriyorlar demek ki.

    Aksi halde çeviri yapmak onlara asla ve kata koymaz, koyamaz, koymamalı.

    Harbi büyük gıcığım şu Türkçe çeviri yapmayan oyun yapımcı firmalara.
  • 26-01-2026, 22:06:41
    #43
    Birincisi bizde protesto etme yok. Bu durumu ancak devlet düzeltebilir. Tr'ye çevirmeyene satış yasaklansa bir şeyler düzelir gibi.
  • 26-01-2026, 23:21:09
    #44
    Çok yorum var hepsini okuyamadım ama Tuncay Erol tüm oyunlara Türkçe altyazı ekleyebilen bir uygulama geliştirmişti, denemedim ama bir dönem internette çok konuşuluyordu. Kullanan varsa daha önce ayrıntıları paylaşabilir. Konuyu görünce bu uygulama geldi hemen aklıma.

    *Daha önce konuya bunu yazan varsa kusura bakmayın
  • 26-01-2026, 23:44:18
    #45
    Temel sebebi bence Oyunları ücret ödemeden sağdan soldan indirmemiz. Rockstar oyunlarında TR Desteği eklememesinin temel sebebi bu zaten. Böylesi büyük bir firma bunu yapınca diğerlerinin de yapması normal.