hukuki boyut hakkında yorum yapmayacağım ama eksisozluk hakkında şunu belirtmek istiyorum. Yahu siz ne biçim site yönetiyorsunuz? günlük onbinlerce lira para kazanan en çok ziyaret edilen bir platformun moderatörleri memur gibi çalışıyor. çalışanlar sitede vakit geçirmiyor okumuyor bile yazılanları. muhtemelen işini sevmeyen şu instagramda gördüğümüz ofiste bir günüm vlogları çekip hiçbir şey yapmayan pelinsular çalışıyor.
gerçekten suç unsuru barındıran bir başlık açılıyor 10 saat falan değişmiyor başlık. suç içeren entry şikayet ediyorsun haftalar sonra aksiyon alıyorlar. biraz çalışkan olsalar siteyi takip etseler zararlı şeyi hemen siler değiştirirler ve o suç barındıran şeyin gündem olmasının önüne geçerler haber sitelerine malzeme vermezler. mahkemede savunma yaparken de anında sildik derler millet de hak verir. mesela r10'da da densizin biri saçma bir şey paylaşabilir ama hemen o konu silinir cezası verilir. kullanıcıların içerik üreticisi olduğu bir platformda hızlı aksiyon alman gerekir. 10 saat gündem olup sonra silmen en hafif tabiriyle iş bilmezlik tembelliktir. belki de kötü niyetli bile olabilir o moderatör bilerek propaganda yerini bulsun diye yavaş davranıyordur bunu da bilemeyiz.
Anayasa mahkemesi Ekşisözlük kararını açıkladı
46
●3.912
- 11-01-2024, 20:20:11R10'da da sürekli birileri dol@ndırılıyor.EfeHan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kötü niyetle siyasi husutmetle hareket edilince r10 dahil Türkiye'de kapatılamayacak site yok.
R10'un yasaklanmıyor olmasının tek nedeni siyasilerin olarak iddialı bir tavrı olmaması.
Yoksa siyasi bir husumet olsa r10'u da defalarca kapatırlardı ki geçende alakasız bir konuda bile bir kapatma kararı da geldi.
Her kurumda, örgütte, sitede, millette, cemaatte çürük elmalar vardır.
Bir ceza verilecekse suçu işleyen kişiye verilir toptan ceza verilemez.
Ekşi sözlükde bir kaç yüz yazar suç içeren bir şeyler yazı diye siteyi kullanan milyonlarca insana ve onbinlerce diğer yazara ceza veremezsiniz.
Bu kafa ile youtube da senelerce kapalı kaldı, oh olsun diyen birileri vardı.
Böyle özgürlüklerin kısıtlanmasına oh olsun diyenler, özgürlüğün ne olduğunu anlamayanlarbir gün kendi özgürlükleri kısıtlandığında feryat ederler.
Hukukun temel ilkelerini bilmezseniz ve sahip çıkmazsanız elinizdeki tüm hakları teker teker alırlar.
Bknz.
https://eksisozluk111.com/sucun-ve-c...siligi--878958 - 11-01-2024, 20:21:31digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eksisozluk yönetimi doğru bir şekilde yönetim anlayışına sahip çıkmazsa bu şekilde çok kez kapanır burada istediğiniz kadar, ifade özgürlüğü deyin, eksisozluk'teki TSK şehit ailesine hakaretler gibi olaylar olduğu zaman bu ifade özgürlüğü olmaz nefrete girer. İfade özgürlüğü demek nesnel birşey yapmamak demek, örneğin bana göre şu adam şu'dur derseniz bu ifade özgürlüğü olur, ama eksisozluk'te bu durumlardan kapatılmalar yok. - 11-01-2024, 20:23:45Saçma sapan şeyler iddia etmeyin.EfeHan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu yazdığın cümleyi Coşkun görmesin sana da ban atar.
Ne demek r10 yönetiminde müslümanlara karşı hakaretler oldu?
R10 da kimse ne müslümana ne de herhangi bir üyeye hakaret edemez.
Hakaret eden banlanır. Yönetim böyle şeylere göz yummaz.
Ki defalarca insanlar banlandı. Hatta Coşkun bazen toplu ban atar.
Sadece hakaret edeni değil hakaret edenin mesajını beğenenleri bile banlar büyük hakaret olay olursa.
Senin hakaret dediğin şeyler sana göre hakaret hukuka göre ya da başkalarına göre hakaret olmayabilir.
Bir insan ben deistim ateistim diyorsa aslında dinler yoktur uydurulmuştur diyordur. Sen bunu hakaret olarak görüyorsundur.
R10 da müslümanlara hakaret edildi demek r10 u hiç tanımıyor olmak demektir.
R10 da basit bir üyeye bile hakaret edeni bir kaç gün tatile gönderirler, sürekli hakaret edeni de süresiz banlarlar. - 11-01-2024, 20:34:26Ben burada deistim ya da ateistim ya da sunniyim ya da yahudiyim gibi şeylerden bahsetmiyorum, görüyoruz görmekteyiz.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-01-2024, 20:38:27Youtube kapandıktan sonra, sorunlar giderildi ve açıldı, fakat eksisozluk yönetiminde aşırı bir denetlememezlik sorunu var, bile isteye denetlemiyorlar. Youtube ondan sonra bir daha kapalı kalmadı çünkü denetlenen bir yer.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-01-2024, 20:42:37Bu dava olayının aslı astarı nedir bilmiyorum. Araştırmakta istemedim. Ama şöyle bir durum var. Şuan resmen Anayasa mahkemesi ve yargıtay tarafı birbirine kılıçları çekmiş gibi davranıyor. Bence hak ihlali olmasa yada ekşi haksız olsa bile, Anayasa mahkemesi sırf bu çatışmalardan dolayı bile ekşi açısından olumlu karar verirdi diye düşünüyorum. O derece her iki tarafta birbirine bilenmiş gibi davranıyor.