• 14-07-2023, 23:04:59
    #1
    sporu bırakmıştım bıraktığım sürede kaslarım eridi ve 15 20 kilo civarı verdim şimdi tekrar yükleneceğim ilk spora başladığım halden şuan daha kötü bi haldeyim kas hafızası olayı doğru mu daha kolay mı forma girerim eskisine göre kaslı ve yağsızdım spor yaptığım dönemde
  • 14-07-2023, 23:09:11
    #2
    ayoft.com
    Tabi ki doğru, ilk başladığınız döneme nazaran çok daha hızlı forma girersiniz. Altyapınız var sonuç olarak, spordan uzak kalmayalım
  • 14-07-2023, 23:09:12
    #3
    hocam öncelikle iyi akşamalr dilerim. kas hafızası sporu bırakalı çok uzun süre geçmediyse doğru ayrıca geçse bile alt yapınız olduğu için daha hızlı toparlayabilirsiniz. ancak aradan uzun süre geçtiyse ve spora ara verdiyseniz eski hızınız ve hissettiğiniz güç ile spora hızlıca yüklenmeyin deriniz çatlayabilir ve hoş olmayabilir. ikincisi mutlaka bir süre vücudunuzu spora egzersizlere alıştırararak başlayın ve vücudunuzu ısındırın 2 yıl spor yapmış bırakıp 30 kilo almış biri olarak dikkate almanızı öneriyorum.
  • 14-07-2023, 23:10:45
    #4
    kas kendini toparlar ama yağ olayı için kendinize yiyip içmenize çeki düzen vermelisiniz hocam.
  • 14-07-2023, 23:11:45
    #5
    Üyeliği durduruldu
    doÄŸru. kendine uygun bi program yaparak eski haline gelebilirsin.
  • 14-07-2023, 23:21:00
    #6
    Merhabalar şimdi öncelikle şu konuda için rahat olsun kas hafızası var ama bu kimler için geçerli öyle 5 gün 1 ay spor yapıp bırakmıslar için değil işe yaramaz çünkü zaten kas kütlesi tam oluşmamıştır o tip insanların.. Ama en az 1 yıl yapmıssındır ve bunun son 6 ayı gerçek anlamda profesyonel ise ( yani hatırı sayılır belirgin kas kütlesine sahip olmuşsan ) işte ozaman 4-5 yıl sonrada yapsan kas hafızası devreye girer.

    Lakin bıraktıgın halde sütü yumurtayı eti yani temel proteini almış olman lazım spor yaparkenki kadar tüketmesende farketmez. Ve ayrıca unutma yağsız kilo almış olman seni çok geriye götürmez ama kilo kilo tabi eritene verene kadar uzun zaman alır o zamanda yine senin antremanlarına göre ve vücut tipin / metabolizmana göre değişir.

    Bunları yazarken bu vücut geliştirme sporunu yapan ve arada ara verip tekrar dönen biri olarak yazıyorum.
  • 14-07-2023, 23:40:51
    #7
    Beslenme ve dinlenmeye özen göster hocam.
  • 14-07-2023, 23:53:40
    #8
    kas hafızası olduğunu hem düşünüyorum hem düşünmüyorum. Yaklaşık 15 sene haftada beş kez kardiyo, fitness, yüzme ile ilgilendim. öncesinde de okul yıllarımda üniversite dahil basketbol takımındaydım. Yani spor hayatımın önemli bir parçası. Hamilelik ve çocuğumun 4 yaşına gelmesi sürecinde neredeyse 5 sene spor yapmadım. Yeniden döndüğümde hem 10 kilo kadar almış hem de hamlaşmıştım. ayrıca elektronik sigara+sigara kullanıyorum. Velhasıl 2 aydır haftada 5 gün 40-55 dakika arasında kardiyo egzersizlerine başladım. Bacak ve kol kaslarımda gözle görülür bir toparlanma var ama eski halimden çok uzağım. Tahminen 1 senede toparlayacağım. Kilo vermeyi hedeflemiyorum, yediklerime çok az dikkat etsem de rejim yapmıyorum, hayatım boyunca da yapmadım. Her gün almamız gereken besinleri almalıyız, ne proteini ne de sebzeyi abartmalıyız. Ve düzenli uyku. Günde 6 saat uykuyu tamamlamaya çalışıyorum. Sabırlı olun ve acele etmeyin. En önemli husus istikrar. Zaten fazla kiloları vermişsiniz. Sanırım vücut geliştirme ve dayanıklılık sporları yapmayı planlıyorsunuz ama araya koşma, egzersiz gibi kalp sağlığınıza yönelik daha hafif sporlar eklemenizi öneririm. Mesela 3 gün vücut geliştirme yapacaksanız 2 gün kardiyo yapın. 5-6 ay sonra kaslarınız yeniden şekillenmeye başlayacaktır.
  • 14-07-2023, 23:55:21
    #9
    Hocam kaybettiğiniz 15-20 kilonun çoğu yağ ve ödemdir. O kadar kas kütlesi kaybetmeniz mümkün değil, kısa sürede toplarsınız eski haline.