• 07-06-2023, 16:15:42
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Merhabalar.
    E-DEVLET tarafından mesaj geldi yoklama kaçağı olarak görünüyorsunuz diye buna istinaden bilgisi olan arkadaşlara, abilere sorum var.

    1 - Askerlik şubesine gitsem, yoklama kaçağı ile ilgili işlem başlatsalar en yakın ne zaman askere giderim?

    2 - Yoklama kaçağı gözükürken bedelli yapabilir miyim?

    3 - 05-07-2020 tarihinde mezun olmuştum tecil hakkım olur mu? Kaç defa tecil hakkımız vardır ( Önlisans okudum )

    4 - Askerlik şubesine gitmesem, gbt girmediğim sürece zorla askere alabilirler mi?

    Not ; Kalkıp vatan borcudur gibi imalarda bulunmayın. Gençliğin verdiği rehavet ile bir dünya borcum var bunlara ödemeden şuradan şuraya gidemem.
  • 07-06-2023, 16:19:27
    #2
    1 - Askerlik şubesine gitsem, yoklama kaçağı ile ilgili işlem başlatsalar en yakın ne zaman askere giderim?
    29a kadar istediğin gibi tecil ettirebilirsin. (Okul vs.) 29dan sonra kaçağa düşersin ve her gitmediğinde askeriye sana ceza keser. 45 yaşında hala gitmeyen arkadaşım var.

    2 - Yoklama kaçağı gözükürken bedelli yapabilir miyim?
    Yapabilirsin.

    3 - 05-07-2020 tarihinde mezun olmuştum tecil hakkım olur mu? Kaç defa tecil hakkımız vardır ( Önlisans okudum )
    Olmaz. Okul bittikten 2 sene süren oluyor. Ama 29a kadar bir şey demiyorlar.

    4 - Askerlik şubesine gitmesem, gbt girmediğim sürece zorla askere alabilirler mi?
    Almazlar. Karakola götürürler. Kağıt imzalarsın askere 15 gün içinde gideceğim diye. Gitmezsen ceza kesilir. Kesilen cezalara haciz gelmez. (Ama elbet alırlar.)
  • 07-06-2023, 16:19:39
    #3
    1- En yakin kasim celbinde askere gidersin
    2-Yoklama kacaklari bedelliden yararlanamiyor gecen sene af cikmisti o kapsamda sadece basvuru yapilabildi.
    3-Mezuniyet sonrasi 2 yil tecil hakkin var fakat basvuru yapsan da yapmasan da 2. Yil dolunca tecil hakkin kalmiyor.
    4-Gbtye girmesen de askerlik subesine gittigine kendi istegi ile gelen sifatiyla cezalandirilacaksin ve gitmedigin sure boyunca hergun icin ceza odeyeceksin.Zorla goturme diye de birsey yok.Fakat daha beter ediyorlar basima geldigi icin biliyorum.
  • 07-06-2023, 16:21:31
    #4
    Platin üye
    1- Tamamen askerlik şubesine bağlı tecil bittiyse hemen askere alabilirler. Arkadaşımı 1 hafta içerisinde askere aldılar.
    2- Evet bedelli yapabilirsiniz 2023 yılı içerisinde başvuru yaparsanız 2024 yılı içerisinde askerlik görevini yerine getirirsiniz.
    3- Aynı tarihte mezun olmuşuz, yukarıda belirttiğim arkadaşımda aynı tarihte mezun olmuştu. Yüksek lisans yapmıyorsanız maksimum 2 sene tecil hakkınız bulunmakta.
    4- Gbt girseniz bile öyle tutup askere götürme gibi bir şey yok, daha yeni mezun olmuşsunuz. Ancak her ay düzenli olarak ceza (para) gelir. 5-10 sene askerden kaçanlar var ama boşa para ödersiniz.

    Bende aynı durumdaydım kredi çektim, temmuzda gideceğim. Şuanda tek derdim ödenecek olan 120 bin lira. İşiniz var ise ödeyebilirim diyorsanız kredi çekmek bence çok mantıklı.
  • 07-06-2023, 16:23:08
    #5
    Cloud Manager
    Tecil hakkınız yok aynı şekildeyim askerlik şube ile görüştüm hiçbir şekilde erteleme yapmıyorlar
  • 07-06-2023, 16:24:02
    #6
    Benimkoinim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tecil hakkınız yok aynı şekildeyim askerlik şube ile görüştüm hiçbir şekilde erteleme yapmıyorlar
    Ne zamana verdiler sizin celp dönemini?
  • 07-06-2023, 16:29:14
    #7
    Cloud Manager
    WebutusDijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne zamana verdiler sizin celp dönemini?
    Ben hala 12 gün tecilliyim hocam kaçak değilim ancak etrafımdakiler kasıma verirler diyorlar
  • 07-06-2023, 16:38:27
    #8
    Zorla alma gibi bir durum olmuyor gbt'de tutanak tutuyorlar 15 gün içerisinde şubeye gideceğine dair imza atıyorsun bırakıyorlar. O 15 gün içerisinde yeni tutanak yemiyorsun, 15 gün geçtikten sonra aynı terane. Çok uzun yıllar yoklama kaçağı gezdim çok tutanak yedim sistem bu. Mahkeme açıldı, vergi cezası görünüyor e devlette. 2-3 mahkeme açıldı sanırım pek kurcalamadım hagb aldım bir tanesinden. Yoklama kaçağı eskiden bedelli yapamıyordu ona af getirdiler kaçtığın her yıl için belirli para cezası + bedelli parasıyla beraber yaptım geldim. Vergi borcu falan silinmiyor yalnız o ceza kalıyor. GBT konusunda dikkatli olup tek tutanak yemeden mahkeme-ceza cart curt uğraşmadan gitmeyen de var işin aslı tutanak yememek midir bilmiyorum.