• 18-05-2023, 08:06:15
    #19
    Köyde doğup, köy de yaşayan birisi olarak köy hayatı cidden zordur. Sosyal medya da video çekenlere imrenirsiniz lakin ; O video çekenlerin çoğu zengin köylü çocukları o koskoca çiftlikleri olankar varya aslında onlar para babası asıl köylü olanların hayatına bakın derim size. Sabah 6 da ayaktasin 20 yıldan fazladır hayvanlarla iç içe yaşıyorum insanlar kadar tehlikeli değiller hayvan konusuna gelirsek alt yapı artık çoğu köyde var. Hayatını kendin yazıp kendin oynamak zorunda kaldığın yerdir aslında köy. İmkanınız varsa , rahat bı hayatınız varsa o şekilde devam edin derim bı köylü olarak.
  • 18-05-2023, 08:47:01
    #20
    valla köy hayatı son zamanlarda tamamen özentiliğe kaçtı. bu yaşam tarzı kesinlikle herkes için değil.
    zihnin berrak, bedenin sakin ve huzurla dolmasının ne demek olduğunu anlayabilmek gerekir.

    yorumlarda görüyorum ulaşımdan, hijyenden ve diğer şehir imkanlarının olmamasından yakınanlar var.
    arkadaşlar köy yaşamı kendinize yaptığınız bir yolculuktur. bunun dışındaki şeylere ihtiyacınızın olmadığını kabullenmektir.
    öyle kümeste horoz besleyip bahçeye domates eken figürlerin yansıttığı gibi değildir
    • GÖKTUĞ
    GÖKTUĞ bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 18-05-2023, 08:54:44
    #21
    Valla hocam köyde de yaşadım şehirde de 32 senemin 30 senesi istanbulun ortasında geçti. Birçok + ve - ler var.

    Şehir artıları
    - herşey elinin altında
    - hastane ilaç vb şeylere rahat ulaşabiliyorsun ( diğer şeyleri yazmıyorum internetten herşeye Ulaşabilirsin)
    - ticaret yapıyorsan sıcak satış imkanın çok fazla
    - konfor köye göre çok yüksek

    Aklıma gelen başka hiçbir artısı yok

    Köy hayatında
    - eğer becerebilirsen yiyecek içecek derdin minimum
    - temiz hava gerçekten aşırı etkili
    - kira veya ev fiyatları uygun
    - internet üzerinden her ihtiyacını karşılayabilirsin

    Böcek yılan denmiş evde lepord gecko besliyorum besleyen varsa bilir hamam böcekleri un kurtları elimde cirit atıyor korkmayın yemezler

    Geçmişte ball piton ve murinus cinsi Tarantula da beslemiştim bu tarz hayvanları besleyenler köydeki ufak hayvanlarla aşk yaşar

    Tek sıkıntı yaban domuzu ve kurtlar oluyor silah taşımanız şarttır köy hayatında en büyük eksisi bu diyebilirim
  • 18-05-2023, 09:06:23
    #22
    Ben şehirde yaşıyom o böcekten daha büyük böcekler çıkıyor evimde bazen.
  • 18-05-2023, 09:10:34
    #23
    🔎 WhoisTR.net
    Köy hayatı ancak arada bir gidip birkaç gün kalıp mangaldı, piknikti falan yapınca güzel oluyor.
    Sürekli köyde yaşamak her yönüyle zor maalesef.
  • 18-05-2023, 09:15:54
    #24
    İstanbul benim nefretim ancak köyde yapamayacağımın farkındayım çözümü zaman zaman köy olarak buluyorum kafayı boşaltıyoruz idare ediyoruz ayrıca haklısınız kolay değil hocam.
  • 18-05-2023, 10:45:08
    #25
    Köy yaşamını tv dizilerinde gördükleri için herşeyi toz pembe sanan tiplerdir
  • 18-05-2023, 10:48:04
    #26
    24 yaşındayım ve 24 yıldır köyde yaşıyorum. Birkaç önlem aldıktan sonra hiçbir zorluğu yok. Abarttıkça abartmışsınız.

    Gerek seyahat, gerek üniversite olsun onlarca şehirde kaldım. Hiçbiri de köy hayatının rahatlığını veremedi. Gerçek dostlukların, aile sohbetlerinin ve komşuluk ilişkilerini tadabilirseniz eğer kıymetini bilirsiniz. Yeni nesil rahat ortamlarda büyüdüğü için köy ortamını beğenmiyor.
  • 18-05-2023, 11:14:25
    #27
    MevLut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şehrin belirli bir bölgesine kurulan bahçeli evlerden alıp keyfine bakacaksın. En güzel köy hayatı şehrin ortasına kurulan köydür

    Sanıyorum R10'da bu köy hayatı macerasına atılmak istemeyen üye yok gibi. Ben köye gitsem 1 gün duramam şahsen. O kadar alıştım ki şehir hayatına..
    O yüzden gecekondu dediğimiz müstakil evler mükemmel bana kalsa direk geçerim yani tek sıkıntısı doğal gaz olmaması ama gerçi bazı gecekondularda var belli bir dönem gecekondu yaşadım paha biçilemez hala apartman hayatına uyum pek sağlayamadım sağ olsun Melih Gökçek kentsel dönüşüm diyerek yerle bir etti