Ne Karaktersiz Adamlar Var Ya
43
●2.926
- 21-02-2023, 18:03:18Abi allah çarpsın aynı olayı yaşadık babamın sunucu yandıydı tüm haber dökümanları gitmişti Arkadaşı vardı Antepte sayılı ünlü haber sitelerini yapmıştı bende o sıralar wordpress e hakimim işte bize dedi ki x haber sitesini panelinifelan gösterdi Allah var tek özelliği panelde Photoshop vardı her neyse bize aylık 400 TL hosting dedi ben dedim ki o zaman ftp yi ver dedi yok benim dosyalar özel deidm zaten biz barınma parasımı veriyoz neden vermiyon ddi çalınır felan Ayrıca yazılım için de bizden 2000 istedi bak tek özelliği photoshop var ve Ajans botu aboneysen çalışıyor dedim Babama hiç bulaşma o zamanda @guzel.net.tr; de Hosting Sınırsız bakın Yıllık 400dü tek site Ona geçtik birde tema çektik Hadi Onuda 250 verdik diyelim ya millet kendini cidden zeki zannediyor abi
- 21-02-2023, 18:48:41sen evine hiç tesisatçı çağırdın mı ?SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
veya elektrikçi ?
Bir işin ederi veya hakkıs senin gözünde neyse odur, ister yaptırır ister yaptırmaz.
örnek vereyim banyo daki alaturka tuvalet etrafına derz e 400 lira verdim ama daha ucuza da yapanlar varmış ? alt komşu şikayet e gelmesin diye yaptırdım geçtim parasındamıyım degilim.
Forumda crackli veya ***** script satan tonla insan var ele alacak olursan bunların yaptığıda karaktersizlik o zaman :d
Ben ne insanlar tanıyorum hyundai ve bir kaç büyük firmaya bir tasarım css'ine 20-25 bin tl den fiyat veriyorlar sanırım siz olayı sadece siteyi açıp aktif etmenin kolay olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, fakat niyatinde o siteninin css'inden tut js dosyalarına kadar bir emek vardır.
Adam kira veriyordur kirasına göre fiyat verir vergi veriyordur vergiyi dahil ediyordur, sadece hizmetin fiyatına göre değil o hizmeti verene kadar hamlaştığı günlerinde bir ederini fiyatını dahil edip düşünüyordur.
Yıllık sunucu 3 siteye 6000 TL 'demesininde bir sebebi olmalı sordunuzmu özellikleri neymiş?
SSL için 100 $ çok fazla evet para bile vermiyorum ssl'e normalde burda bi kazık olmuş.
Burdada yukardaki örneği vereceğim 1 banyo derzine 400 tl olurmu diyorsun değilmi ? vaktim yok ve işten anlamıyorum çevrnden birinden numara istersin insafına kalırsın bu da o mesele ssl 'in 100 $ etmeyeceğini bilirsin ama araştırma gereğide duymazsın hakkı budur heralde diyip geçmiştir geçmemeli normalde.
Şimdi size tavsiyem hosting aldıkları kişinin YER SAĞLAYICI belgesi varmı öğrenin yoksa öttürün :d - 21-02-2023, 18:53:14Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sunucunun özelliğine bakmama gerek yok, 5 tane statik sayfa için ne özelliği gerekecek? 3 siteyi ...hostun 70 tl + kdvlik paylaşımlı hostinginde 1 yıl tutarım hocam, siteleri gördüm biliyorum.
burada olay tesisatçının 5000 tl ya da 10 bin tl istemesi de değil. tesisatçının işi yaptıktan sonra tesisat çalıştıgı yaptıgı bedelin 2 katı fahiş fiyatlarla kira istemesi. parayı vermezsen de tesisatını bozarım demesi. örnek dogru olmadı ama tesist üzerinden gitmek adına böyle yazdım. yani verdiğiniz örnek aynı şey değil, istediğin fiyatı çek, ama adam senle çalışmak istemiyorsa da parasını alıp teslim ettiğin işi silmekle tehdit edemezsin.
ortada e-ticaret yazılımları ve perfect panel gibi kiralık bir durum yok. adam site yapmış parasını almış, 1 sene sonra sadece sunucu için bu paraları istiyor, yedek vermiyor silmekle tehdit ediyor kısacası.
sorunuzun cevabına gelirsek, bu forumda c*rackli script satamazsın zaten yasak. dışarıda satanlar için de aynen karaktersizlik ve hırsızlık, d0landııcılık diyorum zaten , siz demiyor musunuz? farklı oldugunu mu düşünüyorsunz cr*ck, wa*rez satıp firmaların hakkına girmenin? şaka mı bunlar ya - 21-02-2023, 19:21:41Evet adam işi bitirmek istiyorsa dosyaları vermek zorunda, vermiyorsada siteyi bana atın birebir statik dosyalarını hazırlayıp kendisine teslim edeyim bedelsiz.SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Demek istediğim aslında istediği fiyatı çekerler alıcı bunu araştırmak zorunda, örneğin 10 yıl önce yıl 2010-2011 civarıydı istanbul kadiköy boğadan az aşaığı inerken bir TR firmasından o zamanın parasıyla 200 TL ye 100 mb trafik 100 mb host almıştım parayıda gidip ofislerinde elden teslim etmiştim çünkü hiçbir host ve domain bilgim yoktu aynı tarihte arşatırdığımda hostgator'da daha yüksek alanlar veriyorlarıdı o paraya oda o meseleye geliyor.
YER SAĞLAYICI BELGESİ YOKSA RESELLERINDA PAKET DAHİ SATAMAZ SORUŞTURUN SATIYORSA CEZASI GÜZEL
Fatura kesmesi hiç önemli değil. - 21-02-2023, 20:24:58adamların kendi sunucuları yok, website hizmeti veren birisi, guzelhostingde barınıyor siteler.Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
abi adamın yaptıgı kısacası şu
1000 liradan 3000 liraya 3 site kurmuş geçen sene. 1 sene dolduktan sonra da 6000 tlpara istiyor 3 site için.
adamın bu 3 siteye guzelhosting maliyeti taş çatlasın 300 tldir yıllık. o kadar bile yoktur da sallıyorum yani.
yok yedekleri ayıramam teknik olarak tüm müşterilerim aynı yerde de, yok 100 dolardan site başı ssl de, cart da curt. düdüklemeye çalışıo yani.
1000 liraya site yapıp 1 sene sonra 2000 lira para istiyor. vermezsen siteni unut diyor. başta yaparken böyle bir bedel konusulmamış, site için tek seferlik 1000 tl para istemş adam. adamlar da anlamıyor bu işten sunucu nedir, domain nedir ne bilsin. ha 1 yıl sonra istersin bir bedel, makul adam gibi birşey istersin, ya da adama yedeğini verirsin al napıosan yap dersin. birileri de burada serbest piyasadır, döviz kurudur dolar arttıdır falan abuk sabuk savunmalar yapıo.
neyse bu konu ile r10 da kimle çalışıp kimle çalışmaması gerektiğini gördük. şu durumda bunu yapan adamı savunmak, müşteriyi eleştirmek de değişik kafa. ve o kafayla iş yapılmaz , zira 2000 liralık iş için 1 hafta sözleşme maddesi kasman lazım ki 1 yıl sonra seni düdüklemesin. - 21-02-2023, 20:25:49D3LpHi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
site başı eli orta hızlı biri için 1 günlük iş var hocam benzerini kurup içerikleri girmek için. siteleri yaptrmşlar zaten başkasna, domaini de yönlendirmişler - 21-02-2023, 20:33:39Yazıcağım bir kaç madde vardı fakat zaten benden önce yorum yapmışlar bu konuda kimseyi savunduğum filan yok açık açık kazıklanmış savunulur tarafı da yok.SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birşeyin maliyetinide ele almıyorum ben, sadece işi veren kişi bu fiyatlara iş yapıyor yapıp yapmamak size veya tanıdıgınız kişiye kalmış görünüyor.
Örnek vermek gerekirse, tek sayfalık sitelere şuan facebookta reklam çıkyıorlar 3500 - 4500 tl fiyat çekiyorlar sizin tanıdıgınıza benzer kişilerde gidip yaptırıyor.
Hosting bilgileri yok domaini yazıp geçiyorlar günü geldiğinde ne fiyat yazarsa o fiyat geçerlidir.
+ Sana bir örnek vereyim, bir müşterime web sitesi yaptım 3-4 sayfalık
Hosting masrafını ve domain giderini adama yazdım + yazılımı bu fiyata yapıyorum dedim ve o fiyattan 3 arkadaşına sattım.
650 TL + %18 kdv site başı 1 yıllık hosting ve 1 yıllık domain gideri içinde dahildi.
1 yıl sonra bu müşteriye domainin süresinin biteceğini öncesinden 4-5 sefer söylememe rağmen ve tekrar tekrar hatırlatmama rağmen ödeme yapmadı.
Domain boşa düştkten sonra benim sitem neden açılmyıor dediğinde, gününde yazdığımda dönüş yapsaydın kapanmazdı diyorum.
650 TL + %18 kdv ye sınırsız ömürlük site açtırdığını sanan müştermiz o kadar para verdim muhabbetine girmeye baslayınca ödemesini aldığım tarihteki faturasını gönderdim istediğin yere başvurabilirsin diyip gönderdim o gün bugündür sesi çıkmıyor.
Tarafların ne konuştuğu önemli bizim fikrimiz boş, dosyaları yarın bir gün alırım dediyse alır vermek zorundalar konuşulmadıysa dosyalar için ek ücret talep edebilir hakkıdır değildir savunmuyorum.
Karşı taraf fiyatı arşa çıkarmış müşteirde araştırmadan işi vermiş iş bitmiş gitmiş.
Ha nedir domaini alır dosyaları yine alamasada o muhabbetlere hiç girmeden sitenin kopyasını çıkarttırsın, daha sonra domainide yasal hakkı olarak talep etsin vermiyorsa da tüketici hakem heyetine gitsin kişiye kağıt gidince zaten daha uzlaşması başlamadan domaini dosyaları verir o korkuyla
- 21-02-2023, 21:22:08Alışverişte fiyat sorumluluğunu müşteride gördüğümden dolayı, hizmeti verenin istediği rakamı teklif etme konusunda hiç bir zaman sorun görmem. Fakat yedekleri veremem kısmı çok ciddi problem ve rezalet.

abi sitelerde hiç bir cacık yok hepsi statik sayfa, yani en dandik paylaşımlı hostingde bile sorunsuz çalışacak siteler. fiyat çok yüksek falan dediklerinde sadece sslsi için site başı 100 dolar veriyorum demiş asjduahdasdsada free ssl kullanıyor adam.
)) yani ya o parayı alacaklar ya da siteyi silecekler