Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet adam işi bitirmek istiyorsa dosyaları vermek zorunda, vermiyorsada siteyi bana atın birebir statik dosyalarını hazırlayıp kendisine teslim edeyim bedelsiz.
Demek istediğim aslında istediği fiyatı çekerler alıcı bunu araştırmak zorunda, örneğin 10 yıl önce yıl 2010-2011 civarıydı istanbul kadiköy boğadan az aşaığı inerken bir TR firmasından o zamanın parasıyla 200 TL ye 100 mb trafik 100 mb host almıştım parayıda gidip ofislerinde elden teslim etmiştim çünkü hiçbir host ve domain bilgim yoktu aynı tarihte arşatırdığımda hostgator'da daha yüksek alanlar veriyorlarıdı o paraya oda o meseleye geliyor.

YER SAĞLAYICI BELGESİ YOKSA RESELLERINDA PAKET DAHİ SATAMAZ SORUŞTURUN SATIYORSA CEZASI GÜZEL
Fatura kesmesi hiç önemli değil.
adamların kendi sunucuları yok, website hizmeti veren birisi, guzelhostingde barınıyor siteler.

abi adamın yaptıgı kısacası şu

1000 liradan 3000 liraya 3 site kurmuş geçen sene. 1 sene dolduktan sonra da 6000 tlpara istiyor 3 site için.

adamın bu 3 siteye guzelhosting maliyeti taş çatlasın 300 tldir yıllık. o kadar bile yoktur da sallıyorum yani.

yok yedekleri ayıramam teknik olarak tüm müşterilerim aynı yerde de, yok 100 dolardan site başı ssl de, cart da curt. düdüklemeye çalışıo yani.

1000 liraya site yapıp 1 sene sonra 2000 lira para istiyor. vermezsen siteni unut diyor. başta yaparken böyle bir bedel konusulmamış, site için tek seferlik 1000 tl para istemş adam. adamlar da anlamıyor bu işten sunucu nedir, domain nedir ne bilsin. ha 1 yıl sonra istersin bir bedel, makul adam gibi birşey istersin, ya da adama yedeğini verirsin al napıosan yap dersin. birileri de burada serbest piyasadır, döviz kurudur dolar arttıdır falan abuk sabuk savunmalar yapıo.

neyse bu konu ile r10 da kimle çalışıp kimle çalışmaması gerektiğini gördük. şu durumda bunu yapan adamı savunmak, müşteriyi eleştirmek de değişik kafa. ve o kafayla iş yapılmaz , zira 2000 liralık iş için 1 hafta sözleşme maddesi kasman lazım ki 1 yıl sonra seni düdüklemesin.