sen evine hiç tesisatçı çağırdın mı ?
veya elektrikçi ?
Bir işin ederi veya hakkıs senin gözünde neyse odur, ister yaptırır ister yaptırmaz.
örnek vereyim banyo daki alaturka tuvalet etrafına derz e 400 lira verdim ama daha ucuza da yapanlar varmış ? alt komşu şikayet e gelmesin diye yaptırdım geçtim parasındamıyım degilim.
Forumda crackli veya ***** script satan tonla insan var ele alacak olursan bunların yaptığıda karaktersizlik o zaman :d
Ben ne insanlar tanıyorum hyundai ve bir kaç büyük firmaya bir tasarım css'ine 20-25 bin tl den fiyat veriyorlar sanırım siz olayı sadece siteyi açıp aktif etmenin kolay olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, fakat niyatinde o siteninin css'inden tut js dosyalarına kadar bir emek vardır.
Adam kira veriyordur kirasına göre fiyat verir vergi veriyordur vergiyi dahil ediyordur.
Yıllık sunucu 3 siteye 6000 TL 'demesininde bir sebebi olmalı sordunuzmu özellikleri neymiş?
SSL için 100 $ çok fazla evet para bile vermiyorum ssl'e normalde burda bi kazık olmuş.
Burdada yukardaki örneği vereceğim 1 banyo derzine 400 tl olurmu diyorsun değilmi ? vaktim yok ve işten anlamıyorum çevrnden birinden numara istersin insafına kalırsın bu da o mesele ssl 'in 100 $ etmeyeceğini bilirsin ama araştırma gereğide duymazsın hakkı budur heralde diyip geçmiştir geçmemeli normalde.
Şimdi size tavsiyem hosting aldıkları kişinin YER SAĞLAYICI belgesi varmı öğrenin yoksa öttürün :d
sunucunun özelliğine bakmama gerek yok, 5 tane statik sayfa için ne özelliği gerekecek? 3 siteyi ...hostun 70 tl + kdvlik paylaşımlı hostinginde 1 yıl tutarım hocam, siteleri gördüm biliyorum.
burada olay tesisatçının 5000 tl ya da 10 bin tl istemesi de değil. tesisatçının işi yaptıktan sonra tesisat çalıştıgı yaptıgı bedelin 2 katı fahiş fiyatlarla kira istemesi. parayı vermezsen de tesisatını bozarım demesi. örnek dogru olmadı ama tesist üzerinden gitmek adına böyle yazdım. yani verdiğiniz örnek aynı şey değil, istediğin fiyatı çek, ama adam senle çalışmak istemiyorsa da parasını alıp teslim ettiğin işi silmekle tehdit edemezsin.
ortada e-ticaret yazılımları ve perfect panel gibi kiralık bir durum yok. adam site yapmış parasını almış, 1 sene sonra sadece sunucu için bu paraları istiyor, yedek vermiyor silmekle tehdit ediyor kısacası.
sorunuzun cevabına gelirsek, bu forumda c*rackli script satamazsın zaten yasak. dışarıda satanlar için de aynen karaktersizlik ve hırsızlık, d0landııcılık diyorum zaten , siz demiyor musunuz? farklı oldugunu mu düşünüyorsunz cr*ck, wa*rez satıp firmaların hakkına girmenin? şaka mı bunlar ya