SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adamların kendi sunucuları yok, website hizmeti veren birisi, guzelhostingde barınıyor siteler.

abi adamın yaptıgı kısacası şu

1000 liradan 3000 liraya 3 site kurmuş geçen sene. 1 sene dolduktan sonra da 6000 tlpara istiyor 3 site için.

adamın bu 3 siteye guzelhosting maliyeti taş çatlasın 300 tldir yıllık. o kadar bile yoktur da sallıyorum yani.

yok yedekleri ayıramam teknik olarak tüm müşterilerim aynı yerde de, yok 100 dolardan site başı ssl de, cart da curt. düdüklemeye çalışıo yani.

1000 liraya site yapıp 1 sene sonra 2000 lira para istiyor. vermezsen siteni unut diyor. başta yaparken böyle bir bedel konusulmamış, site için tek seferlik 1000 tl para istemş adam. adamlar da anlamıyor bu işten sunucu nedir, domain nedir ne bilsin. ha 1 yıl sonra istersin bir bedel, makul adam gibi birşey istersin, ya da adama yedeğini verirsin al napıosan yap dersin. birileri de burada serbest piyasadır, döviz kurudur dolar arttıdır falan abuk sabuk savunmalar yapıo.

neyse bu konu ile r10 da kimle çalışıp kimle çalışmaması gerektiğini gördük. şu durumda bunu yapan adamı savunmak, müşteriyi eleştirmek de değişik kafa. ve o kafayla iş yapılmaz , zira 2000 liralık iş için 1 hafta sözleşme maddesi kasman lazım ki 1 yıl sonra seni düdüklemesin.
Yazıcağım bir kaç madde vardı fakat zaten benden önce yorum yapmışlar bu konuda kimseyi savunduğum filan yok açık açık kazıklanmış savunulur tarafı da yok.
Birşeyin maliyetinide ele almıyorum ben, sadece işi veren kişi bu fiyatlara iş yapıyor yapıp yapmamak size veya tanıdıgınız kişiye kalmış görünüyor.
Örnek vermek gerekirse, tek sayfalık sitelere şuan facebookta reklam çıkyıorlar 3500 - 4500 tl fiyat çekiyorlar sizin tanıdıgınıza benzer kişilerde gidip yaptırıyor.
Hosting bilgileri yok domaini yazıp geçiyorlar günü geldiğinde ne fiyat yazarsa o fiyat geçerlidir.

+ Sana bir örnek vereyim, bir müşterime web sitesi yaptım 3-4 sayfalık
Hosting masrafını ve domain giderini adama yazdım + yazılımı bu fiyata yapıyorum dedim ve o fiyattan 3 arkadaşına sattım.
650 TL + %18 kdv site başı 1 yıllık hosting ve 1 yıllık domain gideri içinde dahildi.

1 yıl sonra bu müşteriye domainin süresinin biteceğini öncesinden 4-5 sefer söylememe rağmen ve tekrar tekrar hatırlatmama rağmen ödeme yapmadı.
Domain boşa düştkten sonra benim sitem neden açılmyıor dediğinde, gününde yazdığımda dönüş yapsaydın kapanmazdı diyorum.
650 TL + %18 kdv ye sınırsız ömürlük site açtırdığını sanan müştermiz o kadar para verdim muhabbetine girmeye baslayınca ödemesini aldığım tarihteki faturasını gönderdim istediğin yere başvurabilirsin diyip gönderdim o gün bugündür sesi çıkmıyor.

Tarafların ne konuştuğu önemli bizim fikrimiz boş, dosyaları yarın bir gün alırım dediyse alır vermek zorundalar konuşulmadıysa dosyalar için ek ücret talep edebilir hakkıdır değildir savunmuyorum.
Karşı taraf fiyatı arşa çıkarmış müşteirde araştırmadan işi vermiş iş bitmiş gitmiş.
Ha nedir domaini alır dosyaları yine alamasada o muhabbetlere hiç girmeden sitenin kopyasını çıkarttırsın, daha sonra domainide yasal hakkı olarak talep etsin vermiyorsa da tüketici hakem heyetine gitsin kişiye kağıt gidince zaten daha uzlaşması başlamadan domaini dosyaları verir o korkuyla