direkt başımdan geçen olay olmadıgı için firma adı veremiyorum, yoksa bu adamları burada da paylaşıp hakkettiği namı salmasını isterdim.
bir arkadaşım mimari sektörde iş yapıyor, bana yazdı bu işlerden anlıyorsun bir fikir ver diye.
geçen sene 3 tane site yaptırdıgı ajans,
3 siteye 6000 tl gibi bir ücret istemiş yıllık sunucu ücreti bu sene için 
abi sitelerde hiç bir cacık yok hepsi statik sayfa, yani
en dandik paylaşımlı hostingde bile sorunsuz çalışacak siteler. fiyat çok yüksek falan dediklerinde sadece
sslsi için site başı 100 dolar veriyorum demiş asjduahdasdsada free ssl kullanıyor adam.
yazışmaları görmesem inanmam, gözümle gördüm.
yedekleri istiyorlar başka yere taşıyacagız diye,
yedek veremem tüm müşterilerimin sitesi tek yerde çalışıyor sizin 3 siteyi ayırma imkanım teknik olarak yok demiş

))
yani ya o parayı alacaklar ya da siteyi silecekler 
bu şekilde tehdit, pardon teklif vermişler
firmayı aradım taradım, r10 da da çok çok eskiden ismi geçiyor belki devirdir belki isim benzerliğdir bilmiyorum, ama zaten bu kafayla hiç biryerde tutunamayacak, bir firma ile 2 sefer iş yapamayacak karakterde oldukları için, böyle ucuz d0landırıcılık peşine düşmüşler.
bunun başka adı yok abi, d0landırıcıdır bunu yapan firma.
yazık, çok yazık.
o parayı colugunun cocugunun bogazından nasıl geçiriyor gerçekten çok yazık.
şunun da altını çizeyim, burada savunulacak hiç birşey yok. biz de site yapıyoruz, anlaşırsın bir fiyata, müşterinin adına X firmadan hosting hesabı açarsın oraya kurarsın siteyi. siteyi yaptın paranı aldın olay bitmiştir. adam senden site ya da sunucu ile ilgili extra bir talepte bulunursa ok, ek ücret talep et. ha site senin dedicatedde mi barınıyor, ona da ok makul bir ücret alırsın abi üzrine de %10 koy %20 koy yani % 20000 de konmaz,
iş yaptıgın adamları böyle ömrünü sonuna kadar musluk gibi sömürme kafası nedir abi. ha koy istersen %1 milyon koy, ama adam senle çalışmak istemiyorsa, ya ödersin ya da siteyi sileriz nedir? ver yedeğini gönder adamı
adamların sitelerindeki ofis adresi de fake çıkmış, evden çalışıyor kurumsal durmak için fake ofis adresi koymuşlar siteye jadasjdasdad
edit: site için anlaşırken site başı 1000 tl gibi bir para ödemişler rakam 3 aşağı 5 yukarı o mertebede, ve sonrası için bir ücret düzenli ödeme vs. konusulmamış. anahtar teslim iş olarak görüşülmüş