Bu kadar yazılım&bilgisayar mühendisi mezunu varken sizleri onlardan ayıran fark nedir ? Kendinizi geliştirdiyseniz kendinizi projeleriniz ile kanıtlarsınız diye ümit ediyorum. Eğer kendinizi geliştirmediyseniz 2 yıllık önlisans programı ile sizleri neden işe alsınlar ? Bulunduğunuz üniversite en azından iyi bir üniversite olsa(BKZ:İzmir Ekonomi vb.) sizler sanırım Celal Bayardasınız. Yanlış anlamayın sizleri kötülemiyorum ama bulunduğumuz durum ve üniversitelerin sürekli mezun veriyor olması ve krizden dolayı işçi çıkarımlar ve iflaslar yüzünden öne çıkmanız için bir neden ararıyorum sadece. Yoksa herkesin hakkı istediği mesleği yapmak.
12 gün sonra sonuçlar açıklanacak ve umudum iyi bir üniversite geleceği yönünde. Eğer gelmez ise tekrar hazırlanırım çünkü kötü bir üniversiteye gitmek sorunları sadece 4 yıl kadar askıya alır o kadar.
İş Arayışı ve Zorluğu
49
●2.662
- 08-07-2022, 16:56:56Aynen hocam durum tam özetlediğiniz gibiHalil0707 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-07-2022, 20:37:16Bende bilgisayar proğramcılığı mezunuyun şuan İzmir'de reklam ajansımız var 11 kişilik. Manisa da dediğin gibi olanak çok kısıtlı ama en azından İzmir'e yakınsın. İzmir'de İstanbula göre talep az ama en azından Manisadan iyidir. Sana tavsiyem öğrendiğin çoğu şey henüz başlangıç aşamasında bu yüzden kendini geliştirmen gerekiyor. Udemy eğitimler al ajanslara ücretsiz stajyer başvurusu yap. Cv ekleyebileceğin projeler geliştirmeye çalış. Çalıştığın işletmeye katkıda bulunmaya başlayacağın zaman para kazanmaya başlarsın. En azından ben o şekilde girdim.
- 08-07-2022, 21:16:52Ekşi Sözlük'te iş ağı diye bir başlık var oraya yazarsan faydasını görme şansın var arkadaşlarımdan biliyorum. Umarım kısa sürede kendini geliştirip mutlu olacağın işe girebilirsin.
Not: Tavsiyem yazılımcılar için geçerlidir diğer meslekler için ne kadar işe yaradığı hk. bilgi veya tecrübem yok. Şu dönemde iş arayışı olan herkese sabır diliyorum.