• 24-02-2021, 12:48:23
    #28
    Yazınızı okuyunca bu sektördeki ilk iş deneyimimi hatırladım. Eğer çalıştığınız yerde kendinize yeni birşeyler katabiliyorsanız sabredin bu size ciddi anlamda çok katkı sağlayacaktır bunun getirisini iler ki zamanlarda göreceksiniz tecrübe ile sabit ama kendinize katacak işler değil de ayak işleri yapıyorsanız ve en önemlisi maddi anlamda bir mecburiyetiniz yoksa 1 ay ya da 2 ay hiç önemli değil çıkın. Tabi konuştuğunuz da olayları çözüme kavuşturacağınız düşünüyorsanız ilk önce bu yola başvurun. Buradan çıkıp başka bir yere girseniz bile bu seferde de işiniz haricinde başka bir şekilde başka işler yapacaksınız diğer arkadaşların da dediği gibi Türkiye şartlarında bu hep böyle. İnş. sizin için en doğru olanı yaparsınız.
  • 24-02-2021, 13:07:23
    #29
    Kurumsal PLUS
    Gutenberg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    19 yaşında restorancılığa başlamıştım, komi olarak. Mekan alkolsüzdü, cafe kısmındaki bara sık sık destek gerekiyordu. Ne zaman ihtiyaç olsa girer yardım ederdim, uzun saatler çalışırdım gerekirse, mesaiye kalırdım. Bu 3 ay böyle sürdü, ardından komilikten baristalığa terfi ettim. İş konusunda da iyi sayılırdım, tabiri caizse hayvan gibi çalışırım.

    Birkaç ay çalıştıktan sonra sıkıldım, beni dedim salona alın tekrar. Şef komi olarak salon-servise geçtim. Öğrenebileceğim birçok şeyi öğrendikten sonra işten ayrıldım. Bu sefer gece klubüne geçtim. Aynı şekilde, üzerime vazife olmayan bir çok işi yaptım.

    Birkaç ay sonra İstanbul'da Midpoint'e başladım. O dönemin en popüler mekanlarından biri. 1 yıl kadar yine aynı şekilde, yüksek performans ile çalıştıktan sonra çıktım.

    Caddebostan'da bir makana başladım. İşe başladıktan 1 ay sonra, 21 yaşında müdürlük teklifi aldım. Henüz yeterince pişmediğimi düşündüğümden kabul etmedim.

    6 ay sonra başka bir mekana girdim, yine müdürden daha fazla efor sarfediyordum işlerin düzgün yürümesi için.

    Burada da 1 yıl çalıştıktan sonra kaçınılmaz olarak restoran müdür yardımcısı oldum, Batı Ataşehir gibi elit bir mühitte. Akabinde Yeşilköy'de 300 kişilik bir mekanda işletme müdürlüğü yaptım.

    Erken yaşlarda yöneticilik vasfına sahip olmamın tek sebebi iyi çalışmak, çok çalışmak ve başkasının yapacağı işleri kimse söylemeden ellerinden almamdı. Siz de çalıştığınız alanda ilerleme kaydetmek istiyorsanız bunları ilave iş yükü değil, zamanından önce edinilen tecrübe olarak düşünebilir, fırsata çevirebilirsiniz bu durumu.

    Kolay gelsin.
    R10'un girişine asmak lazım bu hikayeyi hocam. Gerçekten konuyu bu kadar iyi özetleyip yaşantınızla örneklendirmeniz mükemmel.
  • 24-02-2021, 13:07:50
    #30
    En azından pazar tatil olsaydı iyi olurdu insan dayanamaz. Hakkında hayırlısı olsun.
  • 24-02-2021, 13:18:47
    #31
    "iÅŸ iÅŸte bulunur demiÅŸ eskiler"

    başka iş bulmadan ayrılmanızı tavsiye etmem.
    ilave olarak da şunu unutmayın. her zaman iş görüşmesinden farklı işler yapmanız beklenebilir.
    işveren siz olsanız belli büyüklüğe gelene kadar güvenliğin aynı zamanda danışma olarak görev yapmasını beklersiniz.
    yada muhasebecinin aynı zamanda çeşitli satın alma işlerine bakmasını.

    Ya da kendi işiniz olsa her işe siz bakarsınız ya işverenin beklentisi de şu oluyor. "Tamam o senin işin olmayabilir ama o işi ortada bırakma"
  • 24-02-2021, 13:28:05
    #32
    Nivrasyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    R10'un girişine asmak lazım bu hikayeyi hocam. Gerçekten konuyu bu kadar iyi özetleyip yaşantınızla örneklendirmeniz mükemmel.
    Teşekkür ederim.

    "Bu benim işim değil, niye yapıyorum" diyen arkadaşlar için:

    Müdür veya üst kademedeki herhangi biri kendi sorumluluğundaki işi yapmaktan imtina ediyorsa önce elindeki işi, sonra oturduğu koltuğu/mevkisini onlardan alabilirler.