• 20-11-2017, 20:59:34
    #1
    Merhabalar,
    Dostar bir süre önce devir aldığımız bir firma vardı ismini vermeye gerek yok firma sahibi biraz değişik bir arkadaşmış söz verip tutmayanlardan, Firmayı devraldıktan sonra öğrendik bunu. Kötü bir tecrübe oldu bizim için ve o arkadaşın açıklarını hep biz kapatmaya çalıştık.
    Şimdi bir süredir destek taleplerinde müşteriler domainlerini farklı firmaya yönlendirilmesini istemeye başlayınca dikkat çekti ve kontrol etiğimizde bizde devir yapan firma eski sitenin aynı hali ile sadece domain ve logo değişmiş aynı şekilde yayına devam ediyor.
    Bu firmayı ve sahibini şu anda mahkemeye vermeye değer mi size sormak istedik zira bu arkadaş sorunlu yani ilerde farklı şekillerde bizim ismimizi lekeleyecek işlerde bulunabilir. Bu konuda ne yapılmasını önerirsiniz ?
    Gerekli görüldüğü taktirde bu şahsın isim soyisim telefon mail skype herşeyi ile ortaya çıkartabiliriz zira birsürü insanın bu konuda farklı forumlarda şikayetleri var bu arkadaştan.
  • 20-11-2017, 21:08:46
    #2
    Öncelikle geçmiş olsun. Bana sorarsanız hiç vakit kaybetmeden şikayetçi olun. Her ne kadar malum yasalar yetersiz kalsada, bu şekilde olan şahsiyetler* bir bedeli olduğunu öğrenmeliler.
  • 20-11-2017, 21:10:36
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Bence tüm kanuni yolları zorlayın. Yapılan şey ticaret ahlakına aykırı.
  • 20-11-2017, 21:12:51
    #4
    @UmitAtay; Malesef üzücü bir olay ancak dediğim gibi şikayetçi olsak farklı isimlerle bize musallat olabilir dimi yani biz de yeni kurulmuş bir firma olarak ismimizin lekelenmesini istemiyoruz. Çok şükür kötü bir tane dahi yorumumuz yoktu taki bu firmayı alana kadar ve bu firmadan zararlı çıkanlar bizim ismimize konu açtılar forumlarda olanlar bize oldu diyebiliriz.
    @fizyfizy; haklısınız ancak mahkeme süreçleri tamamlandıktan sonra durur mu dersiniz ?
  • 20-11-2017, 21:19:06
    #5
    Devir işlemlerini sözleşme ile yaptıysanız ve bununla ilgili bir madde eklediyseniz, mahkeme yolu mantıklı. Ancak bir sözleşme yoksa, ne şartlar altında mahkemeye verilebilir? tam çıkartamadım.
  • 20-11-2017, 21:28:01
    #6
    @ruudler; Bizim de çekincelerimiz bu yönde zira aldığımız firma yasal hiçbir dayanağı yoktu zira reseller üzerinden Hosting satışı yapıyordu. Dolayısıyla herhangi bir sözleşme yok lakin bu arkadaşın yaptığı olaya karşılık herhangi bir ceza alır mı (ceza almasından yana değilim tabiki ama insanlık adına birilerinin bu adama dur demesi gerekli diye düşünüyoruz.)
  • 20-11-2017, 21:31:27
    #7
    Kodespa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @ruudler; Bizim de çekincelerimiz bu yönde zira aldığımız firma yasal hiçbir dayanağı yoktu zira reseller üzerinden Hosting satışı yapıyordu. Dolayısıyla herhangi bir sözleşme yok lakin bu arkadaşın yaptığı olaya karşılık herhangi bir ceza alır mı (ceza almasından yana değilim tabiki ama insanlık adına birilerinin bu adama dur demesi gerekli diye düşünüyoruz.)
    Zor bir süreç, kolaylıklar dilerim.
  • 20-11-2017, 23:07:29
    #8
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Mahkemeden önce direk bu insanlarla görüşmeyi denedin mı. Yaptıkları şeyin etin olmadığını mutlaka biliyorlardır. Yine de gidip hatırlatmak gerekir. Anladığım kadarıyla sözleşme vs de yok. Ne olursa olsun arkadaşlar ne iş yaparsanız yapın elinizde bi sözleşme bi yazılı imzalı bişey olsun.
  • 20-11-2017, 23:11:16
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Açıkçası firmayı buraya yazmanız en sağlıklısı olacaktır. En azından herkes bilsin.