• 09-06-2016, 02:06:41
    #19
    Arkadaşların dediği gibi 20 dk kala kapanıyor. Bunu bilet alırken sözleşme de okuyup onaylıyorsunuz. Ancak saate bakmamanız mümkün değil mutlaka saate bakmışsınızdır ki böyle bir konu açıyorsunuz, en kötü ihtimalle fotoğrafı çektiğiniz saate bakabilirsiniz.

    Öfkenizi bir nevi firmayı kötüleyerek çıkarmaya çalışmış gibisiniz dediğiniz gibi buraya kanıtları ile birebir eklemiş olsaydınız zaten herkes sizi desteklerdi. Hatta bu durum için bir dava bile açabilirdiniz ama böyle bir kapı fotoğrafı çekip koymak ve olayı yorumlamak doğru değil diye düşünüyorum.
  • 09-06-2016, 04:47:02
    #20
    Böyle bir durumda biletinizin fotosunu kapalı kapının fotosunu ve o anki saati foto veya video ile kaydedip tüketici haklarına başvurursanız burdan yazmaktan daha faydalı olur.
    Danışma bürolarına müracaat edip durumu yazılı olarak ahl yönetimine ve thy ye bildirmeniz faydalı olur. Her ihtimale karşı uçuştan en az yarım saat önce kapıya yakın olmakta fayda var
  • 09-06-2016, 09:03:42
    #21
    Basligi görünce hemen yazayım dedim.

    1 hafta evvel aynı durum eşimin başına geldi. Sabiha Gökçen'den Ankara'ya gelecekti. Uçuşa 25 dakika kala kapıları kapattı. Üstelik onlarca müşterisini kapıda bırakarak. Kalan sürenin altını çiziyorum: 25 dakika.

    Boş yere gidip 200 lira verip 1 saat sonrasına bilet aldırdı.
  • 09-06-2016, 10:09:44
    #22
    Kaan Fakılı adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Basligi görünce hemen yazayım dedim.

    1 hafta evvel aynı durum eşimin başına geldi. Sabiha Gökçen'den Ankara'ya gelecekti. Uçuşa 25 dakika kala kapıları kapattı. Üstelik onlarca müşterisini kapıda bırakarak. Kalan sürenin altını çiziyorum: 25 dakika.

    Boş yere gidip 200 lira verip 1 saat sonrasına bilet aldırdı.
    Hocam ben bu arkadaşlara durumu anlatamadım.Dandik bir filme sponsor olunca THY uçtu-kaçtı sanmışlar hepsi.Uzun uzun cevap yazacaktım hepsine baktım o kadar klon yazışmalar yapmışlar ve o kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşlar ki vazgeçtim.Çünkü anladım ki birçoğu hayatlarında uçağa bile binmemişler.Burada haybeden ahkam kesiyorlar.Garip olan şu ki Bu arkadaşların birçoğu şirketlerin gizli stratejilerinden de bi haber.Halbuki Lufthansa hava yolları bile yolcuların kahvaltı servisinden gizlice sadece 1 zeytin eksilterek milyonlarca dolar kar etti.

    Thy şuan her seferde kapıları 10 dakika erken kapatarak en az 2 yolcuyu geride bırakıyor.Günde en az 350 seferi var.İki yolcunun bileti en az 400 tl eder.Ve bu uçağı kaçıran müşterilerin birçoğu tekrar thy'den ya yakın istikamete ya da yakın bir şehre tekrar uçuş alıyor.
    350 seferin , 350 seferinde her uçuşta en az 2 yolcu kalsa.
    200 seferdeki yolcular tekrar thy'den bilet alsa 400 yolcu yapar.Bakı 200 sefer diyorum 350 sefer bile demiyorum.En aşağı her bir yolcu 200 tl'den 400 yolcu 80.000 tl yapar.Bu günlük rakam.(Ki yurtdışı uçuşlarının bedelin yazmadım bile).Çarpalım bunu 30 gün ile aylık 2.400.000 tl yapar.Çarp bunu 12 ile 28.800.000 tl senelik havadan kar.Kimse kusura bakmasın aylık ve senelik bu meblağlar bütün şirketler için gayet byük marjlardır.

    Aşağıda şikayet var linki var;
    https://www.sikayetvar.com/thy

    2205 Şikayet'e karşılık teşekkür %2
    Şu forumdaki yazışmaları görünce benim için sadece hayalperestlik olan 2023 vizyonuna inanan insan sayısının neden çok fazla olduğunun farkına bir kez daha vardım.

    Hayırlı günler,
  • 09-06-2016, 10:48:24
    #23
    ayda 3-4 uçuş yapıyorum . Pegasus onur air thy hepsini kullandım.

    Başıma böyle bişi gelmedi fakat geçmiş olsun diyorum
    4-5 sene önce kardan dolayı kalkamayınca bir otele gönderilmiştim ve başkası ile kalmıstım 150 tl gibi bilet ücretim 4-5 aya anca geldi.

    Ama pegasus ile uçucam uçağın içi dolmuş gibi hocam. Onur sunexpress de aynen öyle thy nin uçakları gayet rahat. keşke 25 dk kala resmini çekseydiniz tazminatı alırdınız
  • 09-06-2016, 13:08:16
    #24
    Özgür adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ayda 3-4 uçuş yapıyorum . Pegasus onur air thy hepsini kullandım.

    Başıma böyle bişi gelmedi fakat geçmiş olsun diyorum
    4-5 sene önce kardan dolayı kalkamayınca bir otele gönderilmiştim ve başkası ile kalmıstım 150 tl gibi bilet ücretim 4-5 aya anca geldi.

    Ama pegasus ile uçucam uçağın içi dolmuş gibi hocam. Onur sunexpress de aynen öyle thy nin uçakları gayet rahat. keşke 25 dk kala resmini çekseydiniz tazminatı alırdınız
    Hocam sağa sola koşuşturmaktan o an çekemedim.Düşünsenize uçağınız kaçıyor, ramazanlık.Görevliler ortalıkta yok.Sağda solda bir çare arıyorsunuz.Bir L15'e bir danışmaya bir müşteri hizmetlerine derken baktım ki uçak ayrılıp gidiyor.O nebzeden sonra resim almakta çare değil.
    Thy'de bu tür rezillikler bol olmakla beraber Ağustos 2014'te yaşadığınıza benzer bir rezillik benim de başıma geldi.Hava patlamış uçaklar kalkmıyordu.Hiç unutmuyorum bologna'dan geçiş yaptım istanbul'a.İnsanların durumun görseniz AHL'de yerde yatanlar, oturanlar vs. Yabancısı, Türkü hepsi perişan.Çok az bir kısmı (ki onlarda CIP muhtemelen) otellere göndermişler.Ekonomi sınıfı herkes gişeleri yıkıyor.Paramızı verin veya otel ayarlayın.Görevlilerden ses yok zaten çoğu kaçmış 5 gişenin 1'de ancak bir tane görevli var.Ne otel ne para ne açıklama.Öyle mağdur ettiler 1000 lerce insanı o günlerde.
    Şükürler olsun ki biz şirket işi için gitmiştik ve masrafları şirketimiz karşılıyordu yoksa oteller ağzına kadar dolu hiçbir yerde yer bulunmuyor güç bela halkalı marriott'a istirahat ettik.
    Ben çevremden ve kendi yaşamımdan THY'nin son zamanlardaki kurum şımarıklığını çok iyi biliyorum.Bir kurumun kalitesi en çok sıkıntılı zamanlarda belli eder kendini.Sözüm o ki son 2-3 yıldır Türk hava yolları iyice berbat hale geldi.Artık müşteri önemi sıfır.Bu problemleri reklamlarla ve sponsorluklarla egale etmeye çalışıyorlar ama nafile.Şikayet var'da bile ardı ardına yakın tarihli açılmış 2000 küsür şikayet var.Bu gidiş gidişat değil.
  • 09-06-2016, 13:37:11
    #25
    fotoğrafın ayrıntılarından çekilen saate bakın
  • 09-06-2016, 20:07:39
    #26
    Thy yolları ile birkere uçtum başıma gelmedi oyle bişey.
    Pegasus ile çok uçtum 20 dakika sonra kapıları kapatırlar ve açmazlar kalanı çok gördüm duydum.
    20 dakkanın altında oldugunu düşünmüyorum siz geç kalmıştırsınız.
    Bu arada ;
    Thy kalitedir ama pahalıdır.
    Ben pegasus kullanıyorum fiyatları oldukça iyi ve ucuz.
    Thy birkere kullandım Adanaya 180 liraya gittim 1 hafta önceden aldım bileti.
    1 ay sonra birdaha Adanaya bilet aldım ama busefer pegasus ile aldım. 80 liraya gittim.

    Kalite diyorsanız Thy en iyisidir.
    Param az diyorsanız pegasusu öneririm.
  • 09-06-2016, 20:11:39
    #27
    Valla konuyu oyle bir anlatmissinki hocam sanki thy evinizi barkinizi elinizden almis gibi