• 07-02-2017, 18:52:36
    #28
    fatihkopuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet VDS sunucularda sorun var hemşerim bende 3 yıldır ilk kez bu boyutta bir sorun yaşıyorum. Daha önce sorunlar kısa vadede çözülüyordu. Düzelmesini bekleyelim, açıklamalarını dinleyelim. Tatmin olmazsak seçenekleri değerlendiririz. Eminim makul bir açıklama yapılacaktır.
    lancewood adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Biraz sabredin mi? Sunucuda blog barındırmıyoruz hocam, gece 3'ten beri ulaşım yok.

    Kızdığım konu destek taleplerini cevapsız bırakmaları, bende uzun yıllardır ihs kullanıyorum, tüm domainlerim ve hostinglerim orada.

    Hiç bu kadar aciz ve amatörlüklerini görmemiştim. Demek ki her çıkışın birde inişi varmış...
    Hocam adamlar telefonda biraz daha zorlasan ağlayacaklar... Bende müşteri danışmanlığı yaptım ama anlaşılan teknik ekip bunlara sadece metni oku kapat demiş... büyük firmasın.. HOSTİNG DEĞİL VDS VE SUNUCU yani büyük ve orta ölçekli müşterilerinin çoğu mağdur ve çıkıp açıklama yapamıyorsun. 15-16 saattir hizmetler yok ve neler olacak senaryoları bile yok. suncularda fiziksel sorun yok yedekler var kelimesini" hıhı "ile alabildğimi söylüyorum olay network falan değil bence hikaye anlaıyolar verin yedeğimi taşısam 2 sat sürerdi diyorum onu niye veremiyorlar !!!!
  • 07-02-2017, 18:59:50
    #29
    evileye98 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam hosting için tamamda domain için nereye gideceksiniz ? Merakımdan soruyorum şu an tüm domainlerim ihsde.
    Yurtdışında bir kaç firma var aklımda, daha önce çalıştıklarımdan memnun kaldığım olanlara taşıyacağım.

    İstiyoruz ki bizim şirketlerimiz kazansın, elin oğluna gitmesin ama ne yazık ki güven duyduğumuz bir firmanın bile, insan yerine koyup bir cevap vermemesi inanın zoruma gitti. Son attıkları destek cevabının sonunda ki "İyi Çalışmalar" temennisi bile dalga geçer cinsten, ortada çalışılacak bir sunucu varmış gibi...

    Son attıkları destek cevabının özü ise; "Gün içerisinde çözeceğiz."

    Ben böyle bir saçmalığı kabul etmiyorum.
  • 07-02-2017, 19:11:05
    #30
    Gün içerisinde çözeceğiz ifadesi bana da pek inandırıcı gelmedi. Israr ettim biraz "Kesin mi?" sonuçta "Evet kesin" diyemediler. Şahsım adına bir şeyi gün içerisinde çözeceğime inancım tamsa, sorunun kaynağını kesin olarak biliyorsam, veri kaybı yoksa, rahat rahat "Evet kesinlikle çözülecek hatta şu saatte çözülecek" diyebilirim.

    Çözümü geçiyorum, sorun nedir açıklama yapın dediğimde sağlıklı doneler elde edemedim. Sorunun ne olduğu belli değil veya boyutu belli değil gibi geliyor bana.
  • 07-02-2017, 19:21:35
    #31
    her firmada olan şeyler bunlar amaç kesintilerin bir an önce giderilmesidir.
    Sizlere X firmasını tavsiye ederdim bu demek değildir ki burada da kesinti olmayacak.
    Bir vds veya vps alırken fiyatlara göre gitmeyin desteğe göre gitmenizi öneriyorum.
  • 07-02-2017, 19:42:00
    #32
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Sadece erişim sorunu olsa iyi arkadaşlar sunucum 1 ay öncesine geri dönüş görünüyor. Elimde 4 gün önce aldığım yedek var ama bu 4 gün içerisinde çok fazla değişiklik yapıldı. Beklemedeyiz.
  • 07-02-2017, 19:53:41
    #33
    Arkadaşlar sunuculara erişim sağlanıyor, Kontrol edin hala sorun yaşayan çıkacak mı
  • 07-02-2017, 19:58:10
    #34
    Benim sunucuya erişilemiyor hala. Mesaj geldi düzeldi diye ama yok. Başka sorun yaşayan var mı?
  • 07-02-2017, 19:59:09
    #35
    Bende henüz erişim sağlayamıyorum.
  • 07-02-2017, 20:04:25
    #36
    Üyeliği durduruldu
    Merhaba
    Hangi tarafda yaşanıyor bu sorun win vds? Linux vds?
    Benim vds de kesinti yok linux taraftarıyım.