• 19-12-2012, 18:26:38
    #1
    Hosting ve işleyişi ile ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadığım için direk şikayet konusu açmak istemedim , bu konuda hosting işi yapanların bilgisini almak istiyorum.
    Geçen yıl Aralık 17' de yani 1 yıl önce dün hosting paketi satın aldık eticaret projesi için , ancak tasarımcının dengesiz tavırları, 1 ay diye verdiği işi 3 ayda bitirememesi nedeniyle ( ki kendisi r10 da yaptığı işle vs. parmakla gösterilen bir zat ) proje yarım kaldı yani site hiç bir zaman aktif olmadı. Dün hostingin süresi dolmuş , hosting firması yetkilisi de dün telefonla aradı , projeyi beraber yaptığım ortağıma ulaşıp devam ettirip ettirmeyeceğini öğrenerek size dönüş yapacağım diyerek telefonu kapadım. Arkadaşa ulaşamam nedeniyle kapanabilir hesap düşüncesi ile yedek almak istedim ancak hesabın askıya alındığını gördüm. Online destek ile biraz önce yaptığım görüşmede hiç bir şekilde yedek vermelerinin mümkün olmadığını , fatura oluşturulduğunu bu sebeple ancak 1 yıllık daha ödeme yaparak yedeklerimi alabileceğim iletildi.
    Bana göre , ben bu işi yapan biri olsaydım ve böyle bir taleple bir müşterim gelseydi sorun olmaz 1 - 2 dakikada yedeği almasına izin verirdim ancak firma yetkilisi bu konuda kesinlikle benim tam aksimi düşünüyor.
    Sizin bu konuda fikriniz nedir acaba ? Kim Haklı ?
    Teşekkürler
  • 19-12-2012, 18:29:56
    #2
    Hosting şirketinin insiyatifine kalmış ama 1 yıl ödeme zorunlu tutarak gereğinden fazla çakallık yapmış. Bence hiç muhattap olmayın 1 aylık hosting ödemesi yapın yedeklerinizi alın.
  • 19-12-2012, 18:31:35
    #3
    Misafir
    Bu tamamen vicdani bir durumdur. Yorum yapmak gereksiz olur.

    K.Dışı: F.Güngör nickin çok güzel.

    Saygılarımla.
  • 19-12-2012, 18:31:51
    #4
    Hosting firmasının sizi telefonla arıyor olması güzel bir durum şahsen biz aramıyoruz müşterinin takip etmesi gerekli.

    Süreniz dolmuşsa yedeklerinizi size iletmek gibi bir zorunluluğu yok bu tamamen kendi insiyatifi ve satış politikaları ile alakalı bir durum.

    Yani kim haklı derseniz firmanız %100 haklı durumda.
  • 19-12-2012, 18:31:52
    #5
    Şirketin insiyatifine kalmış birşey ama yedeklerinizi zamanında almanız gerekiyordu.
  • 19-12-2012, 18:33:09
    #6
    Şahin DAĞ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu tamamen vicdani bir durumdur. Yorum yapmak gereksiz olur.

    K.Dışı: F.Güngör nickin çok güzel.

    Saygılarımla.
    Katılıyorum vicdani bir durum , bana da ters gelen o zaten yapılanı ticari ahlak açıdan çok doğru bulmuyorum açıkçası.
  • 19-12-2012, 18:35:46
    #7
    sonuçta aç kapa yaptırıyorsunuz belki siteniz sunucudan silinmiştir en son yedeği biryere upload edecektir vs vs

    kimse bu devir hayrına bedava iş yapmıyor hocam 3 gün öncede yedeklerinizi alabilirdiniz

    tamamen sizin sorumsuzluğunuz bu konu yurt dışında bir firmada yaşanacaktı karşınızda cevap verecek kimseyi bulamazdınız
  • 19-12-2012, 18:37:18
    #8
    xKore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sonuçta aç kapa yaptırıyorsunuz belki siteniz sunucudan silinmiştir en son yedeği biryere upload edecektir vs vs

    kimse bu devir hayrına bedava iş yapmıyor hocam 3 gün öncede yedeklerinizi alabilirdiniz

    tamamen sizin sorumsuzluğunuz bu konu yurt dışında bir firmada yaşanacaktı karşınızda cevap verecek kimseyi bulamazdınız
    Site aktif gözüküyor hala hocam , sadece paneline girilemiyor.
  • 19-12-2012, 19:05:29
    #9
    son ödeme tarihi geçen bir hizmetin yedegi verilmeyebilir.

    Örnegin:

    10.01.01 son ödeme tarihli bir hizmetiniz var diyelim

    05.01.01 de iptal talebi verip yedek talep etseydiniz siz haklıydınız.

    fakat 11.01.01 de yedek isterseniz vermeyebilirler.