öncelikle r10'da işler nasıl yürümeye başlamış anladım sanırım. 8 senelik tecrübeme dayanarak bu siteyi bir forum, semele.com.tr denen firmayı da sıradan bir firma olarak görüp kullanıyordum. çok yanılmışım.
Bu forum aracılığıyla bulmuş olduğum firmada yaşadığım bir sorunu ( onlarca sorundan sadece bir tanesini) yine bu forumda konu açarak dile getirdim. sorunum çözülmedi rezillik dahada arttı üstüne konuyu güncellemek için r10 a girdiğimde konu mu bulamadım. Foruma biraz göz attım, daha önceden gördüğüm semeleyle alakalı konuları da tekrardan bulamadım. güzel bi temizlik olmuş. ne kadar güzel. neyse...
şunu bende biliyorum, insanlar bu işten para kazanıyor, evini geçindiriyor. illaki kimse kimseyi baltalayamaz ekmeğine taş koyamaz.
ancak açmış olduğum konunun gereksiz bir konu olduğuna, kimsenin ekmeğine taş koyduğuna inanmıyorum. ve sorunum tam anlamda çözülmeden konumun yok olmasına da ciddi anlamda şaşkınım!
neyse özet olarak r10'un webmaster forumu olma amacından çıkmış olmasını, her zamanki gibi türk firmalarının(istisnalar haric) müşteriye değil paraya önem vermesini vurgulamak amacıyla konuyu açtım. başka ne yapabiliriz ki zaten. neyse. iyi geceler iyi forumlar.
semele.com.tr REZİLLİK!
25
●1.793
- 30-08-2015, 00:07:58semeleden 2 kez dedicated hizmeti aldım ilk aldigim paket 200 tl idi bi sorun yaşamadim sonradan aradan zaman geçti başka bi makine aldim 120 tl idi aylik ödeme yapiyordum bir ay boyunca bir kere bile kullanamadim
ben cpanel kullanırım bana verilen tüm iplerin hepsi cpanel kullanilmiş kullanilan ip lrer bana verilmiş deneme lisans kuramayincada sorun oluyor hadi beni geçtim benim müşterim gelse vps istese ben ona nasil kullanilmiş ip vericem ki hizmet kalitesi 0 müşteri temsilcisine bişe soruyoruz sanki bedava hizmet veriyormuş gibi yüzümüze bi dalmadıklari kaliyor kesinlikle bulaşmayın semele'ye fiyatlara aldanıpta ben iade istedim 3 gün kullandim sözde iade istedim vermediler bir ay boyunca boş yere yattı makine
- 30-08-2015, 00:53:18Diğer konuları bilemem, yalnız cPanel kullanılmış IP vermeleri kesinlikle bir sorun veya suç değil. Ben bu konuda firmanın karalanmasını haksız buluyorum. Sürekli olarak kullanılmamış IP sağlamak yürütülemez bir süreçtir. Firmanın böyle bir taahhütü yoksa bunu şikayet olarak dile getirmeniz yanlış.ynR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-08-2015, 01:03:07Normal, firmanın networkündeki IP'ler tekrar ve tekrar kullanılabilir. IP'leri iptal edip RIPE'den yenisini alamazsınız, cPanel lisansı kullanıldı diye.ynR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
IP kullan at gibi bir teknoloji değil ki. Sizin kullanımınız bittiğinde başkasına atanır, o kullanır.
Google'da banlanması konusu da ayrı bir husus böyle bir durum varsa destek talebi açıp web hosting için uygun değil değiştirebilir misiniz? demeniz gerekir. Fakat Google'da banlanma IP bazında değil site bazında olur kanaatindeyim.
Sonuçta Google'daki mühendis arkadaşlar da en azından farkındadırlar IP'nin ne olduğunun ve el değiştirebileceğinin, değil mi?
İade konusu ise sözleşmeye bağlıdır. Firma ile bağım olmadığı için bir şey söyleyemem. - 01-09-2015, 03:18:06@EmreShn
Olusmus bir maduriyet cozume, tatliya baglanmis dahi olsa, konu kitlendikten sonra silinmesini etik bulmuyorum. Nasil olumlu referans bildiriyorsak, olumsuz referanslar icinde buradaki konular durmalidir.
Bu yorumum A yada B firmasi icin degil, R10 uzerinde hizmet saglayan buyuk kucuk demeden tum Hosting Firmalari icindir.
Ek olarak detay vermeden, "REZİLLİK!" seklinde baslik atmaniz hos degil. Bir magduriyetiniz varsa bunu detaylica, kanitlari ile beraber yazmaniz dogru olurdu. Bu haliye bence hos bir baslik degil.
Semele konusunda ise, gectigimiz aylarda yasadiklari veri depolama sistemlerindeki ariza sebebi ile uzun uzadiya bir cok insan burada magdur olmustur. Bu magduriyet, kismen de olsa giderilmisti, konu bitti cozuldu diyerek kitlenip silinmesini dogru bulmuyorum.
Bu forum neden var? Sadece ticaret yapmak icin mi? Belli konular hakkinda bilgi paylasmak icin, yasanilan durumlar hakkinda kurallar cercevesinde yorumda bulunmak icin, degil mi?
Ben bu bolumu takip etmeyen birisi olsam, hizmet almak icin de alternatif firmalari arastiriyor olsam, Semele hakkinda yasanilan olumsuz durumlara karsin silinen iceril sebebi ile, su ana kadar kimseye net bir magduriyet yasatmamis bir firma olarak gorecektim. Ama gercekten oyle mi?
Amacim burada Semeleyi yada A firmasini B firmasi kotulemek degil, Semele talihsiz bir olay yasadi. Bu sorunu nasil cozduler, cozerken musterisini nasil bilgilendirdiler, neler yaptilar; ben bunlara bakarim. Silinen Semele konusunda bu bilgiler, ne seviyede profesyonelce is yaptilar, cozum urettiler herkes gorebiliyordu.
Simdi soz ettigim konu Semele nin talebi ile kitlenip silindiyse, demek ki Semele gercekten hata yapmis ve bu magduriyet konusunda duzgun/yeterli/profesyonel bir cozum sunamamis. Bu sebeple konudan rahatsizlik duymuslar ve silinmesini talep etmisler.
Konu Semelenin istegi disinda silindiyse, Semele nin rahatsiz olacagi bir durum, cozemedikleri magduriyet yoktur, bir hata ile silinmistir derim.
O zaman Semele yetkililerine sesleniyorum, konuyu cop kutusundan cikarttirin ve buraya sabitleyin ki, en kotu senaryoda dahi biz boyle soguk kanli davranir, bu sekilde profesyonel cozum urettik, buda kanitimiz bu konudur deyin ve konuyu sabit konu yaptirin!
Bu forumdaki yersaglayici firmalardan olduklari icin, kendilerinin potansiyel musterisiyim, hatta onumuzdeki ay icin planladigimiz Izmir firmalari gezisinde, firma yetkilileri ilede yuz yuze gorusup, yeni projelerimiz icin teklif de isteyecegiz. Bu konusmanin geri kalaninida kahvemizi icerken yuz yuze yapariz umarim...
@ynR
Firmanin size cPanel kullanilmamis IP verme sozu yoksa, bu ithaminiz da hatalisiniz. Ayrica cPanel para veremiyorsaniz bu isi yapmayin yada cPanel kullanmayin. Bir suru alternatifi var sonucta, tek rakipsiz bir urun degil.
@PATRON54
Aynisi derken? Detay ve kanit sunmadan bu tarz suclamalar yine hatalidir. Hakliysaniz da haksiz duruma dusersiniz.
@ GENELE
Bu mesajimin ve konunun sagligi, Hosting Sikayetleri konusunda "Turnusol Kagidi" gorevi gorecegini dusunuyorum. Hadi hayirlisi...
Sezarin hakki sezara! - 01-09-2015, 03:38:47Merhaba iade hakki firmaya bagli degildir. Turk ticaret kanununa gore internetten ve online yapilan alisverislerde 2 hafta icinde iade hakki bulunur.MUV adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben cpanel kullanırım bana verilen tüm iplerin hepsi cpanel kullanilmiş kullanilan ip lrer bana verilmiş deneme lisans kuramayincada sorun oluyor hadi beni geçtim benim müşterim gelse vps istese ben ona nasil kullanilmiş ip vericem ki hizmet kalitesi 0 müşteri temsilcisine bişe soruyoruz sanki bedava hizmet veriyormuş gibi yüzümüze bi dalmadıklari kaliyor kesinlikle bulaşmayın semele'ye fiyatlara aldanıpta ben iade istedim 3 gün kullandim sözde iade istedim vermediler bir ay boyunca boş yere yattı makine