Beni bilenler uzun yazdığımı bilir. Eğer sabırsızsanız, seonun sırlarını anlatmamı bekliyorsanız, başlığa göre yanıt yazanlardansanız, sadece postun kendisini okuyup yorumlara bakmayanlardansanız şimdiden bırakın okumayı. Sadece anlamak isteyenleredir sözüm.
Herkes seo konusunda tüyo peşinde. Google'n algoritmasından bir kaç püf nokta bulma derdinde. Aslında bulunmaya çalışılan noktalar da maalesef hep işin belden aşağısına yönelik. Yani google'ın açıklarını kovalıyor herkes. Oysa google'ın açıkları ile bir yere gelemez hiç bir websitesi. Çünkü açık arayan adam vurguncudur. Vurguncudan adam olmaz. Şansı yaver giderse vurur. Şansa ihtiyacı vardır çünkü vurguncunun doğru strateji geliştirecek kadar zekası olsa vurguncu olmaz. Çok zeki ve yine de vurguncuysa kesin tembeldir. Bunların kazancı bir kaç ay en fazla bir kaç yıl sürer. Ve haydan gelen hep huya gider. Çünkü her açık, sistem tarafından en kısa sürede kapatılır. Google'ın tüm açıkları da bir bir kapatılırken bu forumda ağlayan webmaster sayısı giderek artmaktadır.
Bütün yazılım dalları için geçerlidir bu. Bir yazılımın açıkları kapatıldıkça yeni açık bulunması zorlaşır. Algoritma giderek daha kararlı ve güvenli hale gelir. Bu nedenle bu yazımda google'ın açıklarını paylaşacağıma dair beklentiye girmeyin. Aslında bir açıktan çok daha önemli şeyler paylaşacağım anlayabilecekler için. Ne dediğimi anlamayanlar ise ya soru sorup anlamaya uğraşsınlar ya da bir kaç dakika sonra açılması muhtemel "Cafein ne getirdi?" veya "Organik hit etkili mi" yahut "subdomain mi alt klasör mü?" başlıklı konularda vakit zaman ve şanslarını öldürebilirler.
Özellikle başlığı değişik seçtim ki başlığa bakıp yorum yapanlar da okusunlar. Bu hayatta en sevdiğim kavramlardan biridir. Zaten aldığım iktisat derslerinden aklımda 2 şey kalmıştır. 1 - azalan marjinal verimler yasası, 2 - azalan marjinal fayda...
Azalan marjinal verimler yasası SEO'ya en uygun kavramlardan biridir. İktisat için belirlenen bir kavram olsa da aslında bir alışverişin olduğu her yere uygulanabilir (bilgi alışverişi).
Açıklaması çok basittir. Der ki üretim araçlarınde diğerleri sabitken sadece bir ya da bir kaç aracı arttırırsanız bir noktadan sonra verim (üretimde) düşer.
Üüretim araçları makineler, işçiler, fabrika bina alanı, depo alanı, piyasa, pazarlama elemanları hepsini aynı oranda arttırmazsanız bir noktadan sonra verim düşer.
Yani daha açık ifade ile İşçi saynızı arttırmadan daha fazla makine alırsanız, boşta kalan makineler ile verimlilik düşer, ya da İşçi sayınızı makine sayınızı arttırırken fabrika binanızı büyütmezseniz sıkışıklıkta verim düşer, veya işçi makine bina büyüttüğünüzde deponuzu büyütmezseniz depo dolduktan sonra üretime ara verirsiniz ve verimlilik düşer.
Yani her şeyi tüm ihtiyaçları düşünerek doğru oranda arttırmanız lazım. Bu koşullardan biri de piyasadır. Siz süper arttırabilirsiniz ama yeni piyasalar bulup piyasanızı büyütmezseniz elinizde biriken malı satamazsınız ve iflas edersiniz.
Şimdi bu teoriyi SEO'ya uyarlayalım.
Sıralamanız Üretiminiz ve Veriminizdir.
Üretim Araçları da SEO için kullandığınız araçlarınızdır (kodlama, özgün içerik, iç backlinkler, dış backlinkler, imlemeler, ziyaretçi sadakati...)
Piyasanız da mücadele ettiğiniz arama terimleridir.
Şimdi google sizin her seo aracınızı bir bağımsız değişken olarak görür. Sitenizin gücü ise bir bağımlı değişkendir.
Siz bağımsız değişkenlerinizin artış hızını ve birbirlerine oranlarını doğru olarak arttırdığınızda siteniz yükselecektir. Sadece bir arama teriminde değil üstelik. Çünkü site gücünüz (trustrank) arttığında indexlenen her içeriğinizin gücü artacak ve ana motor kelimeleriniz dışında da sürekli hit alır hale geleceksiniz. Bir kelimeden günde 100k hit almak yerine günlük 100 hit getiren 1000 kelimeden hit almak daha iyidir.
Siz tüm seo araçlarını aynı anda ve doğru oranda arttırdığınız sürece siteniz giderek güçlenecektir. Bu güçlenme kalıcı olacak ve siteniz ziyaretçiyi de memnun eden bir yapıda ise bilinen tanınan bir site olacaktır.
Hitiniz asla dalgalanmaz. Asla hitim 3k dan 100e düştü konuları açmazsınız. Bu yaklaşım ayrıca iyi bir risk yönetimidir. Buna niche diyoruz seo tayfası olarak Türkçeleştirmeyi sevmediğimiz için herhalde. Trustranki güçlü bir site yaptığınızda siteniz ile alakalı düşük arama hacimli kelimeleri hedeflediğinizi düşünün. Hergün 100 hit getirecek 1 kelime üzerine yoğunlaşsanız 1 sene sonunda 300 üzeri kelimenin her birindne 50 kişi gelse 15k hitiniz olur.
SEO bir sır değildir.
İyi sıralama ve başarılı bir proje için önem sırası ile
1) Sabır
sabırsızlık ederseniz standart sapmanın dışına çıkma olasılığınız artar. google hiti en hızlı yükselen ve en düşük yükselen siteler üzerinden bir ortalama çıkarır. eğer siz bu ortalamanın standart sapması dışına çıkarsanız geçmiş olsun.
2) site dışı backlink
sabır titizlik ve disiplin backlinkin asıl temelidir. öncelikle temiz sayfadan link alın. sitem 10 senelik dmoz kayıtlı pr6 değilse 10 link çıkışlı pr10 sayfa yerine hiç link çıkışı olmayan pr0 tercih ederim. google cafein salaklığından önce orion diye muhteşem bir algoritma daha satın almıştı. bu algoritmaya göre backlink aldığınız sitenin link verdiği siteler kardeşinizdir. o zaman unutmayın içinde 100 tane siyo, viagara, cassino, lida, evden eve bakliyat gibi link çıkışı olan sayfaya sitenizi eklemeniz intihardır. (eğer emek harcamayıp hintlilerin sattığı hazır dofollow blog listelerini alıp scrapebox ile dayanıyorsanız geçmiş olsun sizin gibi 100 tane scrapeboxçı o sayfaların hepsini birbirinin mezarı haline getiriyor.)
temiz, alakadar backlink. bunun alakadarlık ve temiz backlink bulma ile ilgili taktikler var elbette. ama herşeyi devletten beklemeyin.
3) Site içi linkleme. Wordpress kur all in one seo yükle ayarlarını google dan bul tayfasından değilseniz site içi linklemeye çok dikkat edin. özellikle cafein sonrası site içi linkleme keskin bir bıçak. öncelikle breadcumb yapılarınızı koruyun. tag ve arama kaydetme sistemleriniz yönetemeyeceğiniz kadar büyükse derhal kaldırın. yerine sözlük tipi taglemeye geçin büyük faydasını görürsünüz. sitenizde 100k içerikte olsa her içeriğin anasayfadan en fazla 2 tık uzakta tutun.
4) Özgün SEO optimize içerik (özgün olması seo için değil vurguncu olmamak marka olmak için) içerik aslında index demektir. indexte olmayan içerik içerik değil çöptür. google bot indexlemek için programlanmıştır. eğer sitenizi indexlemiyorsa kodunuz bozuktur, içeriğiniz kopyadır, semantik bütünlüğünüz bozuktur, ya da yeterli site içi ve site dışı backlink gücü yaratamamışsınızdır.
5) Sosyal imleme ile uğraşmak post attırmak yerine sitenizin alakalı olduğu konularla ilgilenen sosyal medyayı kullanan ziyaretçiler bulmaya çalışın. Sosyal Medyada sizin konunuzla ilgilenenleri bulup arkadaşlıklar bağlantılar kurun. Sizin içeriğinizi gönüllük paylaşacak ve düzenli hit getirecek binlere ulaşabilirsiniz.
6) BENCE EN ÖNEMLİSİ. Bir webmasterın hayata karşı söyleyecek sözü olmalıdır. Hakim olduğunuz bir iş varsa onunla ilgili site açın. Balık seviyorsanız akvaryum sitesi açın, abiniz veteriner ise evcil hayvan bloğu, babanız kuaför ise saç modelleri, 2 senedir kilo vermek için kasıyorsanız diyet forumu... Bilmediğiniz konularda site açıp vurguncular arasında yer almaya uğraşırsanız hayatın hiç bir döneminde hiç bir yere gelemezsiniz. İnternette de bir yere gelemezsiniz. Hele hele ensonfilmleriburadaindir.com fulleniyikraloyunlar.net dizi-izle17.tv gibi domainler alıyorsanız web işini bırakın bir an önce hayatınızı kurtaracak doğru bir yol seçin.
Ya bildiğiniz konuda websitesi açın, ya da websitesi açtığnıız konuda derhal master yapmaya başlayın. Çünkü açtığınız konuya yön veren, en önde giden, en doyurucu site olmadığınız, başkalarının konuları içeriği ile seo üzerinden vurgun yapmaya çalıştığınız sürece kaybedeceksiniz. Webden anladığım şudur. Kullanıcı er ya da geç daha kaliteli siteyi bulur ve önceki çer çöp kopyacıyı önünde sonunda terkeder.
Benim hayatta gördüğüm 3 tip başarılı insan vardır.
1- ALLAHIN LÜTFUYLA ŞANSI HEP YAVER GİDEN
2- KENDİ ÜST DÜZEY ZEKASINI KULLANIP, YAŞAMDAKİ MEKANİĞİ GÖRÜP PARÇALARINA AYIRIP KENDİNE GÖRE YENİDEN DÜZENLEYEBİLEN.
3- BAŞKALARININ ÜST DÜZEY ZEKALARINDAN İLHAM ALARAK YA DA DOĞRUDAN KULLANARAK YAŞAMIN MEKANİĞİNE MÜDAHALE EDEBİLENLER.
Gerisi o mekaniğin içinde başkalarının düzenlediği yaşamlarında dönen dişlilerden fazlası olamaz. Forumun en aktif yerinin seo olması çok acı. Çünkü youtube, paypal, facebook seocular tarafından kurulamazdı. Ben bu işten niye para kazanamıyorum diye soranlar en kısa sürede giriş düzeyi bir işletme ya da yönetim bilimi kitabı okumaya başlasınlar. Bir websitesi bir işletmedir, giderini, gelirini, yönetimini, hedefini, analizini kavramsallaştıramazsanız siz sitenizden para kazanamazken birileri (full site içi optimizasyon 20 lira, seo kitabı 10 lira, 1000 imleme 5 lira, 5000 profil link 50 lira...) sizden güzel kazanır. Kimsenin şahsına değildir sözüm, sistemedir isyanım...
saygılar
Azalan Marjinal Verimler Yasası ve SEO
58
●6.851
- 24-11-2010, 08:31:00Güzel bir yazı teşekkürler..senin dediğin iktisattada pek geçerli değil..ne kadar iyi olursa olsun dış etkenler seni bozguna uğratabilir..hesabını tutturamayabilirsin..şu an kurunun yanında yaşında yandığı gibi..bir özgün site açarsın dediğin herşeyi yaparsın ve ilk başlarda iyidir sonra bir spam site gelir kasar senden yukarı çıkar, gelirin hitin düşer..sen beklersin nasıl olsa düzelir diye..biri daha gelir aynı şeyi yapar (belki diğer site gider) bakarsınki gelen giden çok sen asıl istediğin verimi alamazsın..bu böyle sürüp gider..yada tutar google algoritma değiştirir..sende etkilenirsin..
ben işin aslını söyleyim..ben bir site açtım yabancı bir site ve 1 hafta sonrada 600 dan fazla backlink kastım çok şükür 5,6 aydır ilk 10 da..1 haftalık bir site oldumu (hemde 1 milyon küsür aramada) sana ilk 10 da..dersenizki kalıcı olmaz gider..giderse gitsin..hem içerik giriyorum hemde backlink...benim için önemli olan bana bu sitenin ne kadar para kazandırdığı..bunun gibi 100 tane sitem olsa zaten çok para kazandırır bana..dersenizki 1 yıl sonra hepsi gider..yenisini açarım..sonuçta kalıcı olmak mı yoksa kısa sürede para kazanmakmıdır önemli olan. elbette gerçek hayattada maaş aldıgın bir işin olması gerekir...vurgunu yap uzaklaş gibi oldu ama çok büyük parasal yatırım herkes yapamaz facebook gibi bir sitemi açıyor herkes..amacımız nedir?..şu an memnunum en azından ayda 1000 lirayı geçiyor kazancım..yapıcağım şeylerle bu 10 kat artıcak..
kalıcı bir site hiti bol bir site yerine ben 10 kişi gelsin 1 kişi tıklasın mantığındayımdır...benim için önemli olan hit değil o gelecek 5-10 kişinin tıklamasıdır..ben 1000 kelime kasarım 1000 kelimeyede backlink alırım..sosyal siteler vs gönderir trafik sağlarım..twitter bile her bir siteme bir sürü kişi gönderiyor..kazanç değilmidir önemli olan?
yanıldığım yanlış yazdıgım konular cümleler olabilir kusura bakmayın şimdiden...belki bir gün yaptıklarımı video ya çekerim..eminim yüzlerce insanda aynı tekniği uygular..dersenizki farkın ne cidden çok farklı...örnek bir sitemin bugunki kazancı sadece 49 gösterim (5 gösterim bile olur)
XXXXXXphonedialer.XXX 49 2 4,08% 63,13 $ 3,09 $
ben niche siteler ile uğraşıyorum ama yaptıgım şeyler farklı o ayrı... - 24-11-2010, 10:30:23Çok güzel bir yazı ancak setrox un dedikleride gün gibi ortada. Evet emek ve zaman ile belli bi düzeyde gelir elde etmek ve uzun zaman bunu korumak elbette mümkün. Ancak İnternet ortamı tamamen serbest bir piyasa ve bu ortamda herhangi bir kanuni düzenleme, ticaret ahlakı, rekabet yasası vs hiçbir engelleyici unsur yok. Bu nedenle emek verip uzun sürede bir yerlere gelerek para kazanmak yerine kısa sürede google amcadan açık teknikleri kullanarak çok para kazanmak herkese çok cazip geliyor.
- 24-11-2010, 11:42:27setrox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün nasılsa 1000 lira kazanıyorum demek değildir hayata bakış. Yarın 2000 lira kazanmanın yolu daha fazla vurkaç yapabilmek değildir.
Bundan 4-5 sene önce dmozda sitesi olan pagerank 5 sitesi olanlar googledan 5 haneli çekleri kolayca alabiliyordu. Ama google da seo yapabilmek giderek zorlaşıyor. SEO yu iyi bilenler için de daha zor artık seo yapmak.. Çünkü artık eskisi gibi seoyu çok bilenle az bilen arasında büyük farklar yok.
Ayrıca sadece bir tek seo aracı ile yükselen, ya da dengesiz yükselenler bir gün google'ın filtresine girer. Çünkü google durmadan web sitelerin seo etkenlerindeki anomalilerini araştıran algoritmalar geliştirmekte. Ve benim dediğim gibi seo araçlarını disiplinli ve eşit oranlı arttırmayanlar bir gün filtreye girer.
Bugüne kadar hiç bir normal site filtreye girdi diyemezsiniz. Kaliteli site filtreye girdi diyebilirsiniz. Ama normal site diyemezsiniz. Yaşlı site filtreye girdi diyebilirsiniz, ama normal site diyemezsiniz. Etiketler yüzünden kaliteli içeriğe sahip bir sürü site filtreye girdi. Sonra ağladılar google kaliteli siteleri hakladı spamleri öne sürdü diye. Bunun 2 nedeni vardı.
1)Kaliteli sitelerin de spamcilere özenip google bir şey demiyorsa biz de yaparız mantığı ile etiketlere abanmasıydı. Bir site etiketler yüzünden batmıyor aslında. Filtre içinde sadece aynı linkler ya da hiç link olmayann çok fazla boş içerikli etiket sayfası olduğu için filtreye atıyor.
2)Google sitelerde güncelliğe önem vermeye çalışıyor. Çünkü google da artık bilginin değişebilen bir şey olduğunu farketti. Eurovision aramasında daha fazla backlinki var diye 3 sene önceki sitenin sonuçlarda görünmesini istemiyor. Siteniz güncel olmalı. Ama bu güncelliği sadece içerik için düşünenler yanılır. Backlinkleriniz de güncen olmalı. Bir konudaki en çok backlinkin size ait olmasına ek olarak, son bir ay içinde de belirli bir oranda konu ile alakalı backlink almış olmanız gerekmekte. Bu sayede google sizin başka web siteleri tarafından hala takip edildiğinizi belirleyebilir. Yoksa 5 sene önce 100k backlink kasan adamım sitesindeki bilgilerin ziyaretçiyi doyurmadığını google da keşfetti.
Bu iki konuya dikkat etmediği için Cafein ile birlikte çöken bir sürü kaliteli içerikli site oldu. Ama sen o sitelere bir insan gözü ile bakar kaliteli dersin. Ama google o sitelere sadece rakamlar olarak bakar. Sitenin içeriğini okuyup kaliteli mi spam mi diye bakmaz. Spam sitelerle ortak sayısal özelliklere sahip olanlara bay bay der...
Yani senin dediğin gibi google ın her değiştirdiği algoritmadan etkilenmezsin. Etkilendiğinde bile ağlayacak kadar çökmezsin, kemik bir ziyaretçi kitlesi seni takip etmeye devam eder.
Cafein değişikliğinden sonra spam sitelerin sonuçlarda daha fazla yer almasının nedeni. Kaliteli saftirik site sahiplerinin seo yapacağız diye bir sürü spam olarak algılanabilecek harekete girerken, bazı spamcilerin spam sitelerini googleın spam olarak algılayabileceği anomaliklerden uzak tutarken fresh backlink gücü ile saldırmalarından kaynaklanır.
Ama Azalan Marjinal Verimler yasasını uygulamayan markalaşamayan vurguncular da nicheciler de, kaliteli içerik sahipleri de bir yerden sonra ortadan kalkacaklar. Bugün 13-14 yaşında olan hack oyun sevdalısı gençler alttan geliyor. Her sene daha fazla adamla mücadele edeceksiniz. Ve siz burger king gibi bir marka olmaya çabalamazsanız, seyyar satıştan bir yere kadar para vurabileceksiniz. Ama bir gün belediye ve devlet öyle teknolojik denetim yöntemleri getirecek ki bütün seyyar satıcılar aç kalacak...
saygılar. - 24-11-2010, 11:44:36iktisat gerçekten hayatın tamamına hükmedebilen bir alan. iktisatta geçen her kavram ve yasa hayatın her alanında uygulanabilir.
Alıntı
@digiklan 'ında belirttiği gibi işin Google tarafını tam bir düzen içinde sürdürmemiz lazım. "Azalan marjinal verimler yasası" 'nın Google içinde bu denli bir örnek ile anlatılabileceğini düşünmezdim (=
Konularda sürekli yeni bilgiler isteyen kişiler yine okurken hani yeni bişey yok diyerek konuyu görebilirler. Ancak çakallıklar ve eskimiş seo tekniklerini burada anlatmaktansa/okumaktansa böyle ufuk açan bir konunun olması oldukça güzel.
Teşekkürler. - 24-11-2010, 12:41:16Hocam haklısın yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.Benim farkım çok hit alamıyacağımı bildiğim konularda site açmakta
yani mesela bir markanın çim biçme makinesi ile alakalı sadece bir parçası ile ilgili bir site açıyorum ve bununla alakalı
gelenler oluyor google beni seviyor bu durumda..çünki eşsiz..kelimelerde yukarı çıkıyorum..keyword araştırması yapmak gerekiyor
öyle ben oyun sitesi açtım gelsin hitler yok..ben yabancı takılıyorum ama türkçeye başlarsam eminim 1. sıraya yerleşirim bir çok aramada
sebebi basit bir mantığa dayalı..kullandıgım tekniklerin %90 ı beyaz şapka geri kalanı ise %10 siyah şapka oda rekabet etmek için.
bugun 1000 lira kazanıyorum ama yarın bir gün istikrarlı bir şekilde bunu daha çok artıracağım.
Ne güzel demişsin etiketlerden siteler gümledi diye aynısı banada oldu ama çok eski sitelerimde şimdi ise tamamen takip amaçlı
kullanıyorum hiçbir etiketi indexletmiyor trafiğimi artırmaya çalışmıyorum, buda benim için bir kazanç.
ikinci olarak sosyal siteleri kullanmak gerekir ama yabancı sitelerimde böyle. türkçe sosyal siteler olması lazım ki (bu iyi bir proje aslında
bunu neden yapmazlar hiç bilmiyorum). sosyal siteler hit artırır.
normal siteler çok link olması çok içerik çekmek değil, orjinal olmasından geçer. kısaca tek olacaksın. ben domain aldıgımda
mesela ayakkabınasılgiyilir.com bunun net org hepsini alırım.siteyi kurarım adsense yerleştiririm ve post attıkça yüzlerce siteye gönderirim.
Yabancılar bu işin mantıgını çözmüş bakalım r10 daki arkadaşlardan kaçı bunun farkına varıcak (yapanlar var ve bu konuyu konuşmuyorlar biliyorum)
yazıma sonra devam ediceğim şimdi yemeğe geçiyorum. yazım hatalarıma bakmadım şimdiden kusura bakmayın. gelince kontrol ederim. - 24-11-2010, 13:27:50Yazı çok güzel, zaten yazının sonunda da 3 farklı bileşenden oluşan 3 farklı insanın başarılı olduğunu belirtmişsin, ama sanmıyorum ki bu platformada bukadar geniş düşünüpde, piyasa değeri olarak çok mükemmel projelere imza atacak insanlar olsun.
Burdaki insanları basit bi genellemeye sokabilirim, buna bende dahil olmak üzere şu şekildedir, 1 site açarım, spam yada hacklink ile üste gelirim, 1 ay yada 3 ay orda kalırım, kazanacağımı kazanır başka bir site açarım.
Bu doğru bir davranışmıdır yada etikmidir bunu tartışmaya bile girmem, evet bu durum internet arama olayını çöpe çevirir ve tüm arama motorlarını derinden etkiler, buda umrumda değil, ben nasıl googleın umrunda değilsem, googleında çöpe dönmesi benim umrumda değil
Sizin belirttiğiniz şekilde olayların gelişmesini izlemek ve sürece uymak, ciddi anlamda bir proje geliştirip geleceğe yönelik oynamaktır, ki bu bahsettiğim olay sadece SEOyu düzgün ve kurallarına uygun şekilde geliştirerek başarılacak bir şey değildir, ciddi boyutlarda reklam bütçesine ihtiyaç duyulur.
Ama ben sizin söylediğiniz tam tersini yaparakta başarıya ulaşabilirim. Başarıdan kasıt web sitemin zirve yapıp 10 binlerce hit alarak bilinen bir site olması değil, ben olaya tamamen ekonomik yönü ile bakıyorum, benim için başarı, gereksiz bir sitenin üst sırada olması değil, para kazanmaktır.
***** site açmanın mantığı nedir ? Arama motorlarından kısa süre sonra dizinden çıkarılacağını bile bile 1000 lerce video ekleyip 1000 lerce backlink almanın mantığı nedir ? Elbetteki kısa vadede yüksek gelir, bu piyasa okadar büyüktür ki ve kazanılan paralar okadar ciddi boyuta gelmiştirki, artık ***** sistem bir sektör haline gelmiştir.
Site uzun vadede bir işe yaramaz, hatta muhtemelen çoğu ***** site 1 yıl sonra tekrar reglenmeden kapanır, ama o kısa vadede, kişi zaten kazanacağını kazanıp farklı bir site/siteler yapmaya başlamıştır bile.
Yada kendi sektörümden örnek vereyim, tamda yukarı bahsettiğiniz anahtar kelimelerden birisi.
Lida için bir web sitesi yapsam ve 2-3 günlük kısa çalışmalar sonucunda 1 yada 2 hafta içersinde 1. sıraya yerleşsem, bu benim için o siteyi sabredip 1 yada 2 yılda 1. sıraya çıkartmamdan daha fazla gelir demektir, ki o geçen 1-2 senelik süreç içersinde, sizinde dediğiniz gibi orantılı şekilde tüm bileşenlerde artış sağlayarak, vakit ve zaman ayırarak mücade etmekten de çok çok daha iyidir. Ayrıca verilen 1-2 yıllık mücaelenin ardından, sizin kendi hatanız dahi olmadan, google tarafından cezalandırılmanız yada cezalandırılabilme ihtimaliniz ise cidden büyük bir risktir.
Yani netice itibarı ile, makalenizde ki gelişmeler yada kurallar diyeyeim ben buna, tüm sektörler için geçerli bir şey değildir, yada en azından benim gibi düşünene insanlar için.. İşletme mantığına baktığımızda, kar maksimize etmek en önemli süreçtir, ben kısa vadede karımı maksimize edebiliyorsam bu benim için büyük bir başarıdır, yılda 4 farklı site yapıp hepsini 2 haftalığınada olsa 1. sıraya çıkarmak çok iyi bir başarıdır.
bahsettiğim anahtar kelimede 1. sırada 2 hafta kalmak demek ortalama 300 sipariş demektir, yılda 10 tane bu şekilde site yaparak hepsini 2 hafta yukarda tutmanız 10x300 yani toplamda 1 yıl içersinde 3000 sipariş demektir.
3000 siparişden elde edilecek gelirse 1 yıl sonunda ki genel ciro 150.000 TL para demektir, tüm masraflar çııldıktan sonra size kalacak ramak ise minimum 60.000 tl, ve aylık ortalamaya vurduğumuz zaman yaklaşık olarak 5TL kazancınız var demektir.
Elbetteki bu sadece Lida için geçerli değil, çoğu aktar ve lokman hekim ürünü için, cinsel ürünler için geçerlidir.
Ben sizin söylediğiniz şekilde zaten yaklaşık 7 yıldır bu sektördeyim, ama maalesefki ciddi anlamda zararlar gördükten sonra bu işin bu şekilde olmayacağı konusunda kesin kanaat getirdim, artık kendi kurallarım ile, tamda sizin vurguncu tabirinize uyarak iş yapıyorum, evet artık google beni sevmiyor ama umrumda değil, 4 yıllık 5 yıllık web sitelerimin sebebpsiz şekilde yerinden edilmesi, ciddi anlamda büyük emekler verilerek bir noktaya getirilen bu sitelerin artık eski haline gelmeyip de 0 lanması benim için googleı bitirmiştir, kaldı ki o siteler zamanında yerlerinde sabitken benim kazandığım tutar maksimum aylık 600-700 TL .
Yıllarca emek verip, hergün o sitelerle ilgilenip vakit harcayarak Aylık 600-700 e tamah edeceğime, sizin dediğiniz gibi vurgun yapıp aylık 5-6 Bin tl kazanmayı tercih ediyorum.
Evet internet sektöründe ben geleceğe yönelik hiç bir projeye girmiyorum, sadece günü kurtarıyorum ciddi rakamlarla.