Güzel bir yazı teşekkürler..senin dediğin iktisattada pek geçerli değil..ne kadar iyi olursa olsun dış etkenler seni bozguna uğratabilir..hesabını tutturamayabilirsin..şu an kurunun yanında yaşında yandığı gibi..bir özgün site açarsın dediğin herşeyi yaparsın ve ilk başlarda iyidir sonra bir spam site gelir kasar senden yukarı çıkar, gelirin hitin düşer..sen beklersin nasıl olsa düzelir diye..biri daha gelir aynı şeyi yapar (belki diğer site gider) bakarsınki gelen giden çok sen asıl istediğin verimi alamazsın..bu böyle sürüp gider..yada tutar google algoritma değiştirir..sende etkilenirsin..
ben işin aslını söyleyim..ben bir site açtım yabancı bir site ve 1 hafta sonrada 600 dan fazla backlink kastım çok şükür 5,6 aydır ilk 10 da..1 haftalık bir site oldumu (hemde 1 milyon küsür aramada) sana ilk 10 da..dersenizki kalıcı olmaz gider..giderse gitsin..hem içerik giriyorum hemde backlink...benim için önemli olan bana bu sitenin ne kadar para kazandırdığı..bunun gibi 100 tane sitem olsa zaten çok para kazandırır bana..dersenizki 1 yıl sonra hepsi gider..yenisini açarım..sonuçta kalıcı olmak mı yoksa kısa sürede para kazanmakmıdır önemli olan. elbette gerçek hayattada maaş aldıgın bir işin olması gerekir...vurgunu yap uzaklaş gibi oldu ama çok büyük parasal yatırım herkes yapamaz facebook gibi bir sitemi açıyor herkes..amacımız nedir?..şu an memnunum en azından ayda 1000 lirayı geçiyor kazancım..yapıcağım şeylerle bu 10 kat artıcak..
kalıcı bir site hiti bol bir site yerine ben 10 kişi gelsin 1 kişi tıklasın mantığındayımdır...benim için önemli olan hit değil o gelecek 5-10 kişinin tıklamasıdır..ben 1000 kelime kasarım 1000 kelimeyede backlink alırım..sosyal siteler vs gönderir trafik sağlarım..twitter bile her bir siteme bir sürü kişi gönderiyor..kazanç değilmidir önemli olan?
yanıldığım yanlış yazdıgım konular cümleler olabilir kusura bakmayın şimdiden...belki bir gün yaptıklarımı video ya çekerim..eminim yüzlerce insanda aynı tekniği uygular..dersenizki farkın ne cidden çok farklı...örnek bir sitemin bugunki kazancı sadece 49 gösterim (5 gösterim bile olur)
XXXXXXphonedialer.XXX 49 2 4,08% 63,13 $ 3,09 $
ben niche siteler ile uğraşıyorum ama yaptıgım şeyler farklı o ayrı...
Hocam bugünkü piyasa açıkları kullanarak bu parayı kazanabilirsiniz. Ama piyasaya hergün yeni aktörler girerken, her gün yeni bir seo programı çıkıp sizin kastığınız şekilde kasanların sayısı artarken, nichelerde bile rekabet başlarken, google her algoritma değişikliğinde açıklarını kaparken sizin taktiğinizde gitmek sonunda batmayı kabul etmektir.
Bugün nasılsa 1000 lira kazanıyorum demek değildir hayata bakış. Yarın 2000 lira kazanmanın yolu daha fazla vurkaç yapabilmek değildir.
Bundan 4-5 sene önce dmozda sitesi olan pagerank 5 sitesi olanlar googledan 5 haneli çekleri kolayca alabiliyordu. Ama google da seo yapabilmek giderek zorlaşıyor. SEO yu iyi bilenler için de daha zor artık seo yapmak.. Çünkü artık eskisi gibi seoyu çok bilenle az bilen arasında büyük farklar yok.
Ayrıca sadece bir tek seo aracı ile yükselen, ya da dengesiz yükselenler bir gün google'ın filtresine girer. Çünkü google durmadan web sitelerin seo etkenlerindeki anomalilerini araştıran algoritmalar geliştirmekte. Ve benim dediğim gibi seo araçlarını disiplinli ve eşit oranlı arttırmayanlar bir gün filtreye girer.
Bugüne kadar hiç bir normal site filtreye girdi diyemezsiniz. Kaliteli site filtreye girdi diyebilirsiniz. Ama normal site diyemezsiniz. Yaşlı site filtreye girdi diyebilirsiniz, ama normal site diyemezsiniz. Etiketler yüzünden kaliteli içeriğe sahip bir sürü site filtreye girdi. Sonra ağladılar google kaliteli siteleri hakladı spamleri öne sürdü diye. Bunun 2 nedeni vardı.
1)Kaliteli sitelerin de spamcilere özenip google bir şey demiyorsa biz de yaparız mantığı ile etiketlere abanmasıydı. Bir site etiketler yüzünden batmıyor aslında. Filtre içinde sadece aynı linkler ya da hiç link olmayann çok fazla boş içerikli etiket sayfası olduğu için filtreye atıyor.
2)Google sitelerde güncelliğe önem vermeye çalışıyor. Çünkü google da artık bilginin değişebilen bir şey olduğunu farketti. Eurovision aramasında daha fazla backlinki var diye 3 sene önceki sitenin sonuçlarda görünmesini istemiyor. Siteniz güncel olmalı. Ama bu güncelliği sadece içerik için düşünenler yanılır. Backlinkleriniz de güncen olmalı. Bir konudaki en çok backlinkin size ait olmasına ek olarak, son bir ay içinde de belirli bir oranda konu ile alakalı backlink almış olmanız gerekmekte. Bu sayede google sizin başka web siteleri tarafından hala takip edildiğinizi belirleyebilir. Yoksa 5 sene önce 100k backlink kasan adamım sitesindeki bilgilerin ziyaretçiyi doyurmadığını google da keşfetti.
Bu iki konuya dikkat etmediği için Cafein ile birlikte çöken bir sürü kaliteli içerikli site oldu. Ama sen o sitelere bir insan gözü ile bakar kaliteli dersin. Ama google o sitelere sadece rakamlar olarak bakar. Sitenin içeriğini okuyup kaliteli mi spam mi diye bakmaz. Spam sitelerle ortak sayısal özelliklere sahip olanlara bay bay der...
Yani senin dediğin gibi google ın her değiştirdiği algoritmadan etkilenmezsin. Etkilendiğinde bile ağlayacak kadar çökmezsin, kemik bir ziyaretçi kitlesi seni takip etmeye devam eder.
Cafein değişikliğinden sonra spam sitelerin sonuçlarda daha fazla yer almasının nedeni. Kaliteli saftirik site sahiplerinin seo yapacağız diye bir sürü spam olarak algılanabilecek harekete girerken, bazı spamcilerin spam sitelerini googleın spam olarak algılayabileceği anomaliklerden uzak tutarken fresh backlink gücü ile saldırmalarından kaynaklanır.
Ama Azalan Marjinal Verimler yasasını uygulamayan markalaşamayan vurguncular da nicheciler de, kaliteli içerik sahipleri de bir yerden sonra ortadan kalkacaklar. Bugün 13-14 yaşında olan hack oyun sevdalısı gençler alttan geliyor. Her sene daha fazla adamla mücadele edeceksiniz. Ve siz burger king gibi bir marka olmaya çabalamazsanız, seyyar satıştan bir yere kadar para vurabileceksiniz. Ama bir gün belediye ve devlet öyle teknolojik denetim yöntemleri getirecek ki bütün seyyar satıcılar aç kalacak...
saygılar.