Kendiniz söylüyorsunuz işte... İçerikler 700-800 kelime civarında ve sadece ana sayfadaki içerik 1000 kelime diyorsunuz. Demek ki Google yeterli görmüyor bunu. Bir diğer durum anahtar kelime yoğunluğu. Eğer yazı uzunluğuna göre gereğinden fazla anahtar kelime kullandıysanız yazı içerisinde bu da bir sıkıntı. Madem 2-3 içerik eklendiğinde ön sıralarda oluyorsunuz diğer içerikleri eklemeyin? Ekleyecekseniz birleştirip ekleyin veya uzatmaya çalışın ama yine anahtar kelime yoğunluğunu göz önünde bulundurun. Nokta atışı bir şey bekliyorsunuz cevap olarak ama deneme yanılma yapmanız çok daha doğru olacaktır. Hatta yok yere alan adı falan değiştirmiş olabilirsiniz. Tekrar söylemem gerekirse problem eklediğiniz içerikler. İçeriğin fazla olması önemli değil Google'ın içerikleri kullanıcıya değer katabilecek şekilde değerlendirmesi önemli.
3 içerik ile böyle bir değer kaybı pek mümkün değil. site değer kazanırken bu 2 içerik zaten yayındaydı. sitenin değer kaybına üçüncü içerik neden oldu diyorsak kaldırayım içeriği düzelsin ama o kadar basit değil. değer kaybeden anasayfa, eklenen içerik alt sayfa.
İlk 10 rakibini inceledim (Semrush ile) aranma hacmi 1.6k olan anahtar kelimede ilk sıraya yerleşebilmen için;
1-Anasayfanda H1 başlığı olarak Sakarya Halı Yıkama kelimesini geçirmelisin.
2-Ana Sayfa içeriğinde halı yıkama servisi, yıkama sektöründeki kelimelerini kullanmalısın.
3- Ana sayfa başlığında ve açıklama kısmındaki teki kaldır. Direk Sakarya halı yıkama yap. Açıklama kısmındada sakarya halı yıkama kelimeleriyle başla.
3-Backlink alman gereken siteler;
satso.org.tr
w3dir.com
sakaryarehberim.com
adapostasi.com
vipsektor.com
adapazarinet.com
sakaryayenigun.com.tr
4- Sitende içerikler oluşturarak ana sayfaya sakarya halı yıkama kelimesinde iç linkleme yapmalısın. Çalışma stilin yanlış. Sakaryanın her bir ilçesi ile ilgili içerik oluşturmalısın. Örneğin serdivan halı yıkama, arifiye halı yıkama gibi. Oluşturduğun bu içerikleden anasayfaya sakarya halı yıkama kelimesinde link ver. (İçerikleri en az 1000 kelime olsun)
5- Robots.txt sıkıntılı gz. sıkıştırma kullanılan site haritaları botlar tarafından okunmaz. O kısmı düzelt.
6-Tüm sayfaları nofollow yapmışsın. Anasayfan bile nofollow. İletişim ve hakkımda kısmı hariç gerisi dofollow olmalıdır.
Bu söylediklerimi yap 3 ay içinde ilk 3 e girmezsen ben buradayım...
menüdeki sayfalara verilen linkler nofollow hocam, sayfaların kendileri değil. belirttiğiniz şekilde makaleler yüksek kelimeli olarak zaten oluşturuldu ancak yayınlanmadı. çünkü eski değer kaybı yine nüksetti. belirttiğiniz bazı sitelerden link alınabilir ancak sitedeki değer kaybından dolayı çok faydalı olmayacaktır.
sitedeki değer kaybına yönelik bir tespitiniz var mı? şundan değer kaybetmiş olabilir diye. ciddi bir sorun görünüyor mu?