Salay adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Konuyu basitize edeyim derken, anlam kargaşalarına yol açmışsınız.

"Evlere verilen bağlantıda ise noktadan noktaya 1G ya da 10G erişebilmelerinin biraz imkansız olduğu kanısındayım."
Yanıtınızı da biraz anlamsız buldum, nitekim Aralık 2014'de geçiş başladı ve yaklaşık 3 aydır test ediyorlar.
Bkz EN: http://arstechnica.com/information-t...400-per-month/
Bkz TR: http://www.chip.com.tr/haber/10-giga...lis_51504.html
Biz burada neyin yeterli, neyin yetersiz olduğunu tartışmamaktayız.
En iyisi yapılabilecekken, neden daha azına, daha çok para ödeyelim? deyiz.
Diğer verdiğiniz örneklere, özellikle bant genişliği hususuna girmeyeceğim bile.

Sektörün içerisinde olduğum için değil de, artık en kötü ihtimalle bir vps sunucu müşterisi olan birine bile, bant genişliği nedir? diye sorarsanız, size yanıt verebilecek kapasiteye sahiptir, yıl oldu 2015.
"Enlemesine tüm şeritler dolmadan araçlar 80km/s ile gidiyorsa yanda 20 şerit daha olması mevzuyu değiştirmez. "
Hususuna değineceğim son olarak. Türkiye'de diğer lokasyonlu ülkelere göre trafik sıkıntısı, hat kapasitesi düşüklüğü olduğu için, önümüzdeki 10 yılda bu hızla büyüme gösterirsek, o 20 şerit hiç bir zaman dolmayacaktır.
Baktığınız açı çok fazla düz, fazladan 20 şerit yaptık dolmuyor sorusunu sormak yerine, 20 şeritlik bir yol yaptık, neden bu yoldan kimse geçmiyor? sorusunu sormanız gerekir.
Zira yanıtı oldukça basit.
Fransa'dan bir sunucu alıyorsunuz; donanım yeni-fiyat ucuz-hat değerleri yüksek-trafik sıkıntısı yok-firewall koruma garantisi var.
Türkiye'den bir sunucu alıyorsunuz; donanımlar genelde eski-fiyatlar pahalı/kdv artısı-hat değerleri yurtdışına göre 10/1-trafik limitli-firewall koruma garantisi yok.
Bence daha fazla üzerine uzun uzun konuşmamıza gerek yok, sizler böyle düşündüğünüz sürece, Türkiye'de o şeritler hiç bir zaman dolmayacaktır nitekim.

Kolay gelsin,