Kargodan kırık gelen LCD TV
41
●9.533
- 26-11-2015, 16:44:30kapalı kutuyu sadece servis açar siz açtıysanız hiçbir şekilde iade yada değişim olmaz bilginiz olsun.
- 26-11-2015, 16:49:44Burada tek sıkıntı kontrol etmemiş olmanız hocam, keşke o an bekletip bakabilseydiniz. Bundan sonraki prosedür nedir tam olarak bilmiyorum ama http://www.tuketicihaklari.org.tr/il...ze.ulasin.html burayı arayıp sor derim.Alıntı
- 26-11-2015, 19:07:48Dostum söyleyeceklerim biraz üzebilir seni,
8 yıl boyunca büyük bir sitenin e-ticaret sitesi yöneticiliğini yaptım. Bu ve benzeri durumlar benimde başıma sıkça geldi.
İşin ironik tarafı burada alıcı da, satıcı da madur duruma düşüyor.
Problem şu ki, kargo geldiğinde sana teslim kağıdı açtırtmadan kargonun içine bakmana izin vermiyor.
Aslında yapılması gereken şudur.
Eğer pahalı bir ürün satın aldıysanız, teslim kağıdını imzalamadan önce mutlak suretle kutu dışına iyice bakılması lazım. Ezik, çizik, ıslaklık varsa kargo görevlisine tutanak tutmasını istemeniz gerekmektedir.
Baktınız kutunun dışında gözle gözükür birşey yok. Kargo teslim kağıdını imzalayıp hemen kutu içini açıp ürüne bir göz atmanız gerekiyor. Tabi bu süreçte de kargocuyu göndermemeniz lazım.
Çünkü eğer tutanak kağıdı yok ise, ürünü satan firma ürün bedelini hiç bir yerden temin edemiyor.
Ama tutanak kağıdı var ise, satıcı firma ürün bedelini (size fatura ettiği tutarı) kargo firmasından kolaylıkla temin edebiliyor.
Ki HB firmasının kendi özel y.içi şubesi bulunuyor.
Demem o ki yapabileceğiniz tek şey, kargo çalışanını bulup durumu izah etmeniz. Fakat adamda o şubeden ekmek yediği için bu kıyağı size yapmayacağına eminim.
Ki olayın üzerinden 1 gün geçmiş. Yanlış anlamayın kesinlikle sizi suçlamıyorum ama ürünleri kutuyu açarkende kıran kişiler yüzünden kargo firmaları bu duruma asla taviz göstermiyor.
Yani bu durumunuzda yapılacak pek birşey yok maalesef...
Geçmiş olsun... - 26-11-2015, 19:16:16Tüketici haklarına bildir dostum ve R10 Forum Dışı Şikayetim Var, SikayetVar gibi sitelere muhakkak şikayetini bildiren konular aç.
- 26-11-2015, 19:17:51Konudan biraz farklı ama yurtiçi kargo gerçekten rezalet geçen yıl laptop aldım HB'den sipariş şubeme geldi kontrol ettim kargo takip ile. Bir türlü şubeden eve teslimata çıkmıyor. Neyse 4-5 gün bekledim halen şubede görünüyor. Sonra kendim gittim şubeye benim laptopun nerde olduğu belli değil, çalışanlarla beraber gelen kargolar bölümünden benim laptopu arayıp bulduk öyle teslim aldım.
- 26-11-2015, 19:34:59Arkadaşlar bilmeden konuşuyorsunuz kargo geldiğinde sen imzayı attığın için durum kötü olmuş. Zaten adamlar sitede ödeme esnasında yazıyor kargonuzu acın bakın ondan sonra teslim alın diye.
Normalde ptt yaptırmıyor bu şekilde baktırmıyor ürüne. Ancak özel kargolar baktırıyor. Hata tamami ile sizde önce ürünü açacaksınız bakacaksınız sonrasında ise imzayı atacaktınız. Birde aldıgınız ürüne baktım axen bu markalar ucuzdur diye almayın arkadaşlar alıyorsanız bir kere alacaksınız o da kaliteli ve garantili olucak.
Tüketici vs başvursan bile firma diyecekki kargoda imzayı atmıştır demesi kafidir. Ayrıca kargo görevlisi de bu saatten sonra teslim almıyor alırsa o şahıstan gideceğini bildiği için kargo da yanaşmaz.
geçmiş olsun ek olarak lcd veya smartlarda ekranların çatlamasının garantisi yoktur diye biliyorum