Arkadaşlar son 2 günde forumda açılan onlarca konuya istinaden bu yazıyı yazma gereksinimi duydum. İnşallah kafalarınızda bazı soru işaretlerini yok eder. Öncelikle belirteyim pek fazla ücretlere - kotalara girmeyeceğim.
** İlk olarak şunu belirteyim 3G, ADSL nin rakibi değildir. Tamamlayıcısıdır. Nasıl derseniz belirteyim. Asla ve asla 3G geldi diye evinizdeki ADSL bağlantılarını kapattırmayın. Çünkü 3G ile alacağınız performans sizi asla tatmin etmeyecektir. Video izlemek, dosya indirmek gerektiğinde eliniz kolunuz bağlanacaktır.
** 3G ancak ve ancak dışarıda dolaşırken, mail kontrol etmek, msn e girmek, sitelerde dolaşmak için kullanılacak olan bir bağlantıdır. Misal msn bağlanırken kamera açmak bile çok fazla kota yiyeceği için tavsiye edilmiyor. bu kapsamda 3G yi sadece acil işlerinizi dışarıda halletmek için kullanınız.
** Limitli - limitsiz paket çılgınlığı aldı başını gidiyor. Öncelike seçim yapmadan iyi düşünün. İyi öğrenin. İmzaladığınız sözleşmelerde bağlayıcı hükümler var. Sonra bana şu kadar geldi, ben iptal ettiremiyorum, hat kapandı, hız düşük demeyin.
** 3G tüm Türkiye'de çekmiyor. Reklamlarda da dediği gibi 81 İL MERKEZİNDE aynı anda açılıyor. Yani ilçelerde ve köylerde henüz tam hazır değil. Bu nedenle 3g modemi alıp köye gidip, burada niye 2 Mbits hız göremiyorum demeyin. 3G yoksa 512 Kbits hızla Edge hızında bağlanır. Edge de yoksa artık kağnı hızında bağlanabilirsiniz.
** Sınırsız paketler şuan için çok zor. Çünkü onu kaldıracak alt yapı yok. 3 operatörde biliyor ki sınırsız çıktığı gün patlama yaşanacak. ADSL kapanacak, 3G modemlere yüklenilecek. Sistem felç olacak.
** Görüntülü konuşma, tv izleme gibi özellikleri açmadan önce tarifelere iyi bakın. Sonra 100 kontör yükledim, 2 dk Tv izledim bitti diyerek dolaşmayın. abonelikleri falan daha uyguna alabilirsiniz.
** Şimdiden sıraya girmiş bir çok arkadaş var. Bekleyin derim biraz. para vermeden önce araştırın. 3G telefon alacaklar biraz daha beklesin. operatörler kampanya hazırlıyor uygun fiyata. Yeni gelecek ürünlerde var. Misal Türkcell 4 ürün getirtiyor. Vodafone keza Sony Ericsson ile anlaşıyor. o yüzden değişime başlamadan bekleyin. Ağustos ayı çıksın bir.
3G Hakkında Bir Kaç Öneri
5
●641
- 30-07-2009, 17:10:29Üyeliği durdurulduArkadaşlar yeni konu açıp konu kirliliği olmasın diye yazıyoum. Avea için ben 3g yazıp 3334 e sms gönderdim, kaydım yapıldı.Ancak telefon ayarlarında her hangi bir yapılması gereken ayar var mıdır, çünkü görüntülü aramak istediğim zaman şebeke izni yok diye uyarı veriyor.
- 30-07-2009, 17:14:33Üyeliği durdurulduTeli açıp kapadınmı kardeşim ben sabah telefonu kapadım açtığımda hatın çektiği ikon gitti 3G yazmaya başladı daha deneyemedim ön kameralı birisini bulunca deneyeceğimby_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-07-2009, 17:38:25Üyeliği durdurulduyok yaklaşık 2 aydır telefonum hiç kapanmadı benim
kapatıp deneyeyim bi
- 30-07-2009, 18:17:45Üyeliği durdurulduValla kardeşim bende n73 var istanbuldaki arkadaşı aradım şimdi ondada n73 var biraz dondu ama 2 dakika konuştuk 2 kontör gitti benim hat avea arkadaşınki vodafone.by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Not: Arkadaşlar eğer 3g kullanacaksanız telefon alırken dikkatli alın bildiğim kadarıyla iphone 3g de ön kamera yok telefonları ona göre alınız.
https://www.r10.net/teknoloji-haberle...post1059131525
kapatıp deneyeyim bi