ByOyunBozan7 adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Onur akın telif attı.
26
●2.401
- 13-04-2018, 23:25:56Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Saflığından sanatçının sıkıntı yapacağını tahmin edememiş.Metruk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-04-2018, 00:14:13arkadaşınız eğer çok yüksek tıklanmalar alacağına inanıyorsa onur akın veya menajeri ile görüşüp muvafakatname imzalayabilirler. Böylelikle parasını ödemiş olur ve kullanabilir sözlerini.
Onur Akın'a olumsuz bir hava estirilmiş ama birde şöyle düşünün siz bir emek veriyorsunuz söz yazıyorsunuz. Bir emek verip buna müzik yapıyorsunuz.Sonra sermaye katıyorsunuz bu işe vs. E birisi gelip hazır içeriği okuyup sizin emeğinize ortak olsa napardınız? Eser onun ve istediğini yapar. İster herkese açık şekilde bırakır istersede telif haklarına sahip çıkar. Bu düşmek değil. Bu gün en popüler sanatçının şarkısını bile yükletmezler size. Yükleseniz bile eşleşen içerikten kazanılan para onlara gider. - 14-04-2018, 00:30:20Üyeliği durdurulduBana çok saçma geldi, youtube'da 10000'lerce cover şarka bulunuyor.
Bu arada Onur akın ismini ilk defa duyuyorum... - 14-04-2018, 11:36:22Google Fan Webmaster Forumsavasay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-04-2018, 12:01:08Herkes emeğinin karşılığını ister. Siz bir sitede yayınlanan makalenizi başka biri kopyalasa ne hissedersiniz?
Kaldı ki bir sanatçının şarkılarını yüzlerce amatör kişi paylaşıyor her biri kendi emeği ve eseri olmayan bu şarkılardan ayda 500 TL kazansa 100,'lerce bin TL eder. Kaldı ki tek bir şarkıdan bile bu parayı kazananar var.
Kim olsa hakkını yedirmez... Adam zengin diye emeği çalınabilir tarzında yorum yapanlara şaşıyorum.
Adam ekmek parasını çalmadan çırpmadan bu işten kazanıyor niye hakkını yedirsin? - 14-04-2018, 12:32:20Emek derken
Başkasının eserini izinsiz kullanmak pek emek kategorisine girmiyor. Aksine buna (ç)alıntı malzeme deniliyor. Telif yemeniz gayet normal. Empati yapın. Birisi gelip sizin emek! verdiğiniz herhangi bir videoyu gelip kendi videosunda kullansa ne yapardınız?
Başkasının eserini izinsiz kullanmak pek emek kategorisine girmiyor. Aksine buna (ç)alıntı malzeme deniliyor. Telif yemeniz gayet normal. Empati yapın. Birisi gelip sizin emek! verdiğiniz herhangi bir videoyu gelip kendi videosunda kullansa ne yapardınız?