• 31-07-2025, 16:01:24
    #19
    orhansinane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben önermiyorum. Bilgisayar bölümlerini genel olarak önermiyorum. Gidip, imza yetkisi veya meslek sahibi olabileceğiniz bölüm okuyun.

    Bilgisayar bölümlerinde diploma falan bakılmıyor.
    bilgisayar bölümlerinde diploma falan bakıldığı için konuyu açan kişi gitmekte kararsız. diplomaya falan bakılmıyorsa 1000 başvurulu linkedn ilanında nasıl eleme yapacaksınız?
    önce ön lisanslar elenir, ardından alakasız lisans bölümleri, kalan mühendislerin cw sine, github hesabına vs bakılır. önlisans ile ne kadar yetenekli olursa olsun başvuru yapan yüzlerce kişi arasında kaybolacak profili.

    tabii kendini geliştirip iş veren onu bulursa başka.
  • 31-07-2025, 18:43:03
    #20
    Okumayın hocam gidin güzel bi meslek edinin geleceginizi kurtarın
  • 31-07-2025, 20:39:47
    #21
    Mubi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam işini düzgün yapan iş bulur bence, tabi istisnalar olabilir . bu sene liseden mezun oldum ama uzaktan iş bulunabiliyor. araştırma alışkanlığı çok onemli bilişim sektöründe. kısıtlı olmamak lazım
    Linkedinden haberiniz yok sanırım hocam, bir iş ilanına 2-3k kişi başvuruyor, böyle bir ortamda istediğiniz kadar iş arayın, girme ihtimaliniz çok düşük, öyle uzaktan göründüğü gibi değil.
  • 01-08-2025, 02:36:36
    #22
    Bende bilg. prog. bitirdim. Şükür kariyerimide ona göre şekillendirdim, okunabilir ama ben 2025'te sizin yerinizde olsam üniversiteye gitmezdim. Açıktan bile okunabiliyor bu bölüm eğer isteğiniz diploma ise. Sıralamam çok yüksekti neredeyse mühendislik tutacak şeklinde yanlışlıkla bu bölümü yazmışım. Bölüme en yüksek puanlı giren biriydim. Bölüm 1.si olarak çıktım. Kendimi geliştirmesem iş bulamazdım nihayetinde.

    Bence oto elektrik, oto mekanik, kombi bakım, elektrik ustası en kötüsü duvar ustası, parke vs eliniz yatkınsa bunlara yönelin dinleyin beni. Sektör çok kötü, yeni mezunlar işsiz, yapay zeka çıktı senior düzeydekilerde işsizliğe gidiyor. Mühendislik okursanız bi nebze prim almak için veya imza yetkiniz için iş nadir gelir.

    Özet; Milenyum çağında üniversite okumak fuzuli bir iştir zevk meseledir. Bilgi öğrenmek için veya diploma için gereksiz. İyi düşünün . Saygılar
  • 01-08-2025, 11:22:17
    #23
    2008 yılında büyük bir ilgi ile başladığım bir bölüm fakat finalde yani işin sonunda kaç yıldan belli bir türlü istediğim yere gelemeyeyip KPSS girsem bile ciddi puanlar almanı gerektiren bir bölüm bir sefer en Komigi bilgisayar işletmeni sertifikası olan herkes senin memurluk olarak kazandigin bölüm kodlarina kafadan giriyor pişmanmiyim.evet bana soracak olursan gibi olarak yap ama bölüm olarak sakın okuma onu kapalı bı bölüm..