• 06-06-2009, 21:03:54
    #1
    Üyeliği durduruldu
    sunucu.com.tr den alınan sunucu .
    özellikler : İşlemci : Core 2 Quad 8200 29TL.
    Ram : 512 MB
    Sabit Disk : 20 GB
    Bağlantı : 100 Mbit
    Trafik : 1000 GB / Aylık
    Kontrol Panel : Plesk 8.* (Ücretsiz)
    IP Adresi : 1 Adet (Max. 2 IP)

    Destek Bölümüne gönderilen sor ve cevabı

    Soru :

    Serverda 373 mb ram kullanılıyor görünüyor. bir kaç gün önce servera ulaşamadığım için gönderdiğim soruda serverin resetlenerek düzeleceği ve ramin yetersiz olduğu söylendi. sitede çalıştırdığım hiçbir uygulama ve aktif bir site olmamasına rağmen neden bu kadar ram kullanımı var.
    serverda sadece bir domain ve buna bağlı içi boş ve ziyaret edilmeyen bir site var. Site yüklemesi yapmadan öncede sistem kaynakları aynı şekildeydi. serverda 1 den fazla (3-4) site ve bunları ziyaret eden günlük ortalama 10 ziyaretçi olursa serer a hiç ulaşamayacağım demektir. Bu şekilde bir kullanımda rami en az 1 gb yapmam gerekiyor ki görünen o ki 1 gb ram bile yetersiz kalacaktır. Bunun için çözüm veya tavsiyeniz nedir. Sizin serverda 512 mb ramin 373 mb kulanılıyor durumda ve kilitleniyor. Piyasada 256 mb ram ile satılan serverlar var. Sistem kaynak kullanımlarını sizin servera göre karşılaştırısak 256 mb ile satılan serverlara hiç ulaşılamaması gerekiyor çünkü sizin serverda 512 mb ramin 373 mb kulanılıyor durumda ve kilitleniyor.

    Destek bölümünden gelen cevap :

    "512MB ramli bir sunucuda hem işletim sistemi hem de kontrol paneli yüklü. Ayrıca çalışan servisler de mevcut, buna rağmen 392 MB ram tüketimi oldukça normal.
    Yani bu sunucudan muhteşeme performanslar beklemeniz yersiz olacaktır, çünkü kapasitesi belli. 256 MB ramli server zaten olmaz, olsa web sitemizde paketleri olurdu. Sizin almış olduğunuz paket, minimum uygulamalar ve uygun fiyat tercih eden müşteriler için geçerli bir pakettir. Üzerinde birden fazla uygulama çalıştırmaya pek müsait değildir. "


    Şahsi Düşüncem
    - 256 mb ram li server sizde yok biliyorum piyasada bir çok farklı firmada bu seçenek var.
    - Zaten birden fazla uygulama çalıştırmadım. Yazdığım gibi tek bir domain ve ftpye 2-3 mb lık bir script ve ziyaretçisi olmayan bir site varken kilitlenme oldu. Bu da demek oluyorki 20 gb alan 1 tb trafik (512 ramle) tek site olacak ve günde 3-5 kişiden fazla kişi girmeyecek veya sürekli hata verecek ve server kilitlenecek.
  • 07-06-2009, 18:17:47
    #2
    Üyeliği durduruldu
    sunucu.com.tr fdcturkey.com dakikhost.com mustafa batuhan isimli şahsa aittir.ddos yapmak suçundan 2000+ yıllarda polis tarafından siberalerm v.s gib sitelere zarar verdiğinden dolayı tutuklanmış biridir.bunlar unutmayın.!
  • 07-06-2009, 20:46:25
    #3
    Üyeliği durduruldu
    512Ramli Bir Sunucuda Plesk Kontrol Paneli Ramin Yarısından Fazlasını Kullanmaktadır. Belirttiğiniz Durum Çok Normaldir.

    256MB Ram VPS'lere Gelince, O Tür VPS'ler Genellikle Upload/Download Yada Küçük Ölçekli İşler İçin Kullanılır.

    Ayrıca 512MB Ram'in Tamamıda Kullanılsa Bu Sunucuya Ulaşılamaz Anlamına Gelmez, Sunucu Hala Çalışır Durumdaysa Sorun Yok Demektir.

    İyi Günler
  • 08-06-2009, 03:27:14
    #4
    arkadaşım bendede 512 ramli bir makine var ve makinede Kaspersky Antivirüs + Plesk 8.6 + Win2003 var ve Toplam ram kullanımı sizce ? bende 350 uzak masaüstü ile baglanınca 370 lere fln çıkıyo bunu SS ile de gösterebilirim inanmayanlar varsa Gormya arkadaşımız var forumda Optimizasyon konusunu iyi biliyor tavsiye ederim 30 dk da ram kullanımı çok süper bi şekle geldi
  • 08-06-2009, 04:51:35
    #5
    Mesene adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sunucu.com.tr fdcturkey.com dakikhost.com mustafa batuhan isimli şahsa aittir.ddos yapmak suçundan 2000+ yıllarda polis tarafından siberalerm v.s gib sitelere zarar verdiğinden dolayı tutuklanmış biridir.bunlar unutmayın.!
    Merhaba,

    Öncelikle kimsenin yandaşı vs değilim. Kimseyi geçmişi ile yargılamayacaksın ki senide yargılamasınlar. İnsan oğlu hata yapar. Hiç kimse 4 4'lük değildir. Önemli olan hatanın sonrasında yapılanlardır. Burada arkadaş konu açmış acaba sorun nerede diye sen kalkmışsın kötülüyorsun o şekilde kötüleyeceğine hizmeti ile ilgili olumlu yada olumsuz yorum yap ha bilemezsin donanımın içinde kaç vps çalıştığını yada windows plesk bir kaç eklentinin kaç mb ram yediğini adamlar ne güzel açıklamışlar durumu dediğin şey hiç yakışmıyor.

    Sayın, turkdomainer bu linke bakmanı isterim senin dediğin gibi içi bomboş yeni kurdum sıfır bi vds işte link tıkla gör http://img220.imageshack.us/img220/5974/31247165.jpg
  • 14-07-2009, 23:10:07
    #6
    Mesene adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sunucu.com.tr fdcturkey.com dakikhost.com mustafa batuhan isimli şahsa aittir.ddos yapmak suçundan 2000+ yıllarda polis tarafından siberalerm v.s gib sitelere zarar verdiğinden dolayı tutuklanmış biridir.bunlar unutmayın.!
    Hayatımda hiç tutuklanmadım, 1 kez göz altına alındım sebebi de bir darp olayı yüzünden aldığım para cezasını(740 TL) tebligatın ulaşmamasından dolayı ödememiş olmamdan kaynaklıydı.

    Bizim işimiz internet sitelerine zarar vermek olsaydı, internet servis sağlayıcılığı yapmıyor olurduk. Bahsettiğiniz olay ise, ahlaksız bir kişi tarafından üzerime atılmış bir suçlama neticesinde savcılığa gidip ifade vermemden ibarettir. Bahsi geçen olayda, polis tarafından ALINMADIM, beni polis çağırdı ve kendim giderek ifademi verdim. Önce poliste ifade verildikten sonra, savcılığa sevk olunur ve savcılıkta da ifade verilerek mahkeme tarihine kadar ya hapis yatarsınız ya da serbest kalırsınız. Olay ile ilgili herhangi bir delil, kanıt veya kesilmiş bir cezam yoktur. Öyle olsa, olay tarihinden itibaren halen şirketin başında çalışıyor olamazdım.

    Konuları bilmeden, hatta adli konuların da nasıl işlediğini bilmeden yazması kolay gibi gözükse de, yazdığınız mesajlar neticesinde etkinin nerelere ulaşabileceğini kestiremiyorsanız, sadece duyumunuz olan konular hakkında yorum yapmamanızı öneririm. Şuna da emin olun, şu yazdığınız mesaj yüzünden, başınıza bana açılandan çok daha büyük işler açabilirim.
  • 14-07-2009, 23:25:10
    #7
    batu beyi ben tanırım
    sizin bildiğiniz tanıdığınız en kral sağlayıcıdan kat kat daha fazla bilgiye ve deneyime sahiptir
    ufak tefek botnet işleriyle uğraşan birisi değil
    + 512 mb ramli bir VPS alıp çok çok yüksek perfermans beklemen zaten yanliş böyle bişi olsa herkes 512 mbllik ramli vps alır kimse 1 Gblik 2 GBlik VPS almazdı
    Neden bu kadar çok ram yiyor şeklinde soru soracağina önce masa üstüne gir sonra çalışan işlemlere bi bak sorduğun sorunun cevabı orada
    benimde batu beyle arasıra alişverişlerim oluyor ama problem yaşamiyorum yaşasam bile bahsettiği adımları izleyerek çözüme ulaşiyorum

    yaptığın çok ayıptır bilmiyorsan vps kullanmasını gidip reseller alacan