sunucu.com.tr den alınan sunucu .
özellikler : İşlemci : Core 2 Quad 8200 29TL.
Ram : 512 MB
Sabit Disk : 20 GB
Bağlantı : 100 Mbit
Trafik : 1000 GB / Aylık
Kontrol Panel : Plesk 8.* (Ücretsiz)
IP Adresi : 1 Adet (Max. 2 IP)

Destek Bölümüne gönderilen sor ve cevabı

Soru :

Serverda 373 mb ram kullanılıyor görünüyor. bir kaç gün önce servera ulaşamadığım için gönderdiğim soruda serverin resetlenerek düzeleceği ve ramin yetersiz olduğu söylendi. sitede çalıştırdığım hiçbir uygulama ve aktif bir site olmamasına rağmen neden bu kadar ram kullanımı var.
serverda sadece bir domain ve buna bağlı içi boş ve ziyaret edilmeyen bir site var. Site yüklemesi yapmadan öncede sistem kaynakları aynı şekildeydi. serverda 1 den fazla (3-4) site ve bunları ziyaret eden günlük ortalama 10 ziyaretçi olursa serer a hiç ulaşamayacağım demektir. Bu şekilde bir kullanımda rami en az 1 gb yapmam gerekiyor ki görünen o ki 1 gb ram bile yetersiz kalacaktır. Bunun için çözüm veya tavsiyeniz nedir. Sizin serverda 512 mb ramin 373 mb kulanılıyor durumda ve kilitleniyor. Piyasada 256 mb ram ile satılan serverlar var. Sistem kaynak kullanımlarını sizin servera göre karşılaştırısak 256 mb ile satılan serverlara hiç ulaşılamaması gerekiyor çünkü sizin serverda 512 mb ramin 373 mb kulanılıyor durumda ve kilitleniyor.

Destek bölümünden gelen cevap :

"512MB ramli bir sunucuda hem işletim sistemi hem de kontrol paneli yüklü. Ayrıca çalışan servisler de mevcut, buna rağmen 392 MB ram tüketimi oldukça normal.
Yani bu sunucudan muhteşeme performanslar beklemeniz yersiz olacaktır, çünkü kapasitesi belli. 256 MB ramli server zaten olmaz, olsa web sitemizde paketleri olurdu. Sizin almış olduğunuz paket, minimum uygulamalar ve uygun fiyat tercih eden müşteriler için geçerli bir pakettir. Üzerinde birden fazla uygulama çalıştırmaya pek müsait değildir. "

Şahsi Düşüncem
- 256 mb ram li server sizde yok biliyorum piyasada bir çok farklı firmada bu seçenek var.
- Zaten birden fazla uygulama çalıştırmadım. Yazdığım gibi tek bir domain ve ftpye 2-3 mb lık bir script ve ziyaretçisi olmayan bir site varken kilitlenme oldu. Bu da demek oluyorki 20 gb alan 1 tb trafik (512 ramle) tek site olacak ve günde 3-5 kişiden fazla kişi girmeyecek veya sürekli hata verecek ve server kilitlenecek.