• 27-01-2008, 17:26:53
    #46
    Kerem'e katılıyorum... Cihan Bey konusunda uzman kişilerden biridir... Verdiği hizmette çok açık ortadadır...
  • 27-01-2008, 17:31:03
    #47
    Kerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sanane?
    Belki şehir dışında, belki telefon hatları kesik. Sadece telefondan ulaşmak zorunda mısın? Bugüne kadar susayım, birşey yazmayayım dedim ama bu terbiyesizce üslup ile çamur atmaya devam etmenize tahammül edemedim! Ticket sistemi var, onu neden kullanmıyorsun? Hem hizmet almıyorsun, hem de hizmet alan bir müşteriymiş gibi çuvalla laf ediyosun. Hele ki böyle çirkin bir üslup kullanarak! Çirkefliğin de bu kadarı!
    Hizmet aldığımı ispatlarsam ??

    Telefon varken ticetla hizmet alma mecburiyetim yok..

    https://80.93.211.169:8443/ ıspatlıyacam ama panele giremiyorum hata veriyor
  • 27-01-2008, 17:44:15
    #48
    trickster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kerem'e katılıyorum... Cihan Bey konusunda uzman kişilerden biridir... Verdiği hizmette çok açık ortadadır...
    okadar eminsen panel adresini verdim gir bakalım...
  • 27-01-2008, 17:52:33
    #49
    EsCTasY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    okadar eminsen panel adresini verdim gir bakalım...
    Bilmiyorum biliyormusunuz Plesk'i yazan Cihan Bey değil SW-SOFT arayın söyleyin...
  • 27-01-2008, 18:01:35
    #50
    Cihan Bey yoğun bir verimerkezi ortamında ve verimerkezi kıvamında hizmet veriyor. Bugüne kadar doğru düzgün bir olumsuz şey duyduğumu da hatırlamıyorum. Memnuniyet oranı oldukça yüksek bir hizmet veriyor.

    Telefon ile teknik destek vermek zorunda değil bir hizmetveren. Zaten bazı hizmetler özellikle telefon ile verilmez. Tabii ki telefon ile ulaşılabilirliği olmalı ama ulaşamamış olmanın bir sebebi muhakkak vardır ve bu konuda kendisi gerekli açıklamayı dilerse yapacaktır.

    Ancak benim anlamadığım bir nokta var. Ticket sistem ya da e-posta ya da sistem iletişim formu ile ulaşılmış ve ticketlara cevap alınamadığı belirtilmiş. Buna da cevap gelmiş ve cevapta ulaşılamayan ticketlar hakkında bilgi istenmiş. Konu orada kalmış. Müşteri bunun üzerinden devam etmemiş. Cevap alınmışken neden oradan devam edilmemiş ? Telefon konusunda ısrar neden ? Alınmak istenen desteğin nevi nedir ? Bunları anlayamadım.

    Tekrar hatırlatayım, bir hizmetveren, hizmeti sizin istediğiniz her yolla vermek zorunda değildir. Telefon ile elbette ulaşılabilir olmalı ama bu sizin ondan hizmeti o telefon üzerinden alma hakkınızı doğurmaz...farklı bir durum özellikle belirtilmedikçe.
  • 27-01-2008, 18:04:41
    #51
    Arkadaş sadece tel ile ulaşmaya çalışıp neden ulaşamadığını soruyor bunda büyütülecek bir taraf yok. Sorunun cevabını verecek olanda Cihan' dır siz neden büyütüyorsunuz olayı.

    Firma ile müşteri arasında geçen diyaloglar. Siteye tel yazılıyorsa doğal olarak insanlar tel ilede ulaşmak isterler. Tel, mail, ticket yazılıyorsa müşteriye sen bana sadece bundan ulaşacaksın diyemezsin, hangisini isterse oradan ulaşır, bu kadar basit

    Saygılar.
  • 27-01-2008, 18:07:00
    #52
    Serqan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaş sadece tel ile ulaşmaya çalışıp neden ulaşamadığını soruyor bunda büyütülecek bir taraf yok. Sorunun cevabını verecek olanda Cihan' dır siz neden büyütüyorsunuz olayı.
    Firma ile müşteri arasında geçen diyaloglar. Siteye tel yazılıyorsa doğal olarak insanlar tel ilede ulaşmak isterler. Tel, mail, ticket yazılıyorsa müşteriye sen bana sadece bundan ulaşacaksın diyemezsin, hangisini isterse oradan ulaşır, bu kadar basit
    Saygılar.
    eline sağlık sonunda birisi derdimi anladı...
  • 27-01-2008, 18:29:57
    #53
    Yazılanlar çok çirkin gelmeye başladı.

    Panel adresinizi verin, ödeme bilgilerinizi gösterin. Hepsini ticket olarak bekliyorum. Telefondan ulaşamamak gibi bir durum olamaz. Telefonumun kesik olması gibi bir durum da olamaz. Teklan içinde her ne kadar ServeTR adına sadece firma sahibi olarak dursam da bu firmada çalışan 1 kişi yok! Evet bir kişi yok tam 4 kişi var! 2 teknik elemanım, 1 satışçım ve muhasebecim var.

    Internet hizmeti alıyorsunuz. Telefonla destek istiyorsunuz. Yandım ben çekiyorsunuz. ServeTR hakkında açın yorumlara bakın. Bırakın forumları; beni tanıyan tanımayan herkesi arayın sorun.. Bir kişiyi rahatsız edecek bir hizmet verdi ise ServeTR; hatası ile bir kişinin başını yaktıysa ben bu firmanın aylık gelirini o kişiye vereceğim. Benim tek derdim insanlara sorunsuz hizmet verebilmektir. Ticari kaygım var ise o benim bileceğim bir iştir. 1.5 sene oldu bir tane bile şikayet eden müşteri görmedim. 1 kişi bile sorunumu çözmedi diyemez. (sunucusu unmanaged bile olsa!)

    Herşeyden önce bırakın ticareti, insanız! Uslùbunuzu dikkatli seçin. Herkesin bir dayanma gücü vardır. Beni sinirlendirirseniz sizinle burada laf dalaşı yapmam. Sizi tehditte etmem. Ben direk keserim muhabbeti. Bir sorununuz varsa medeni bir insan gibi derdinizi anlatın.

    Zorla telefon konusunu da açıklatacaksınız. Şu an İstanbul dışındayım. Ofis telefonumu bile cep telefonuma yönlendirdim ki insanlar ulaşamamazlık yaşamasın diye. Affiliate olarak ticketlara bakan 2 tane aslanlar gibi teknik elemanım var. Panel adresinizi vermişsiniz. Müşteri - satıcı diyalogunu buraya yansıtmayı hiç istemiyorum. Yazın bana reseller bilgilerinizi size ömür boyu bedava hizmet vereceğim. Ancak benden hizmet almadığınızı kanıtlar isem, burada özür dilemeyi de bileceksiniz. Çünkü windowsta sadece 3 tane reseller müşterim var. Gerisi hep kapanan firmalardan gelen mağdur kullanıcılar. 1 tanesinden bile ücret istemedim!

    Tüm mesajlarınızı bekliyorum. Bir tane olsun ödeme dekontu istiyorum. Bir tane ServeTR adına hizmet aldığınızı kanıtlayan belge istiyorum!

    Son yazım, EVET 1 TANE BELGE İSTİYORUM!
  • 27-01-2008, 18:39:18
    #54
    Açıklamalarda geldi

    Başarılar Cihan, bir ara Teklanada geleceğim ziyaretinize
    Kolay gelsin.