• 20-02-2023, 08:43:22
    #37
    Kullanıp kısa sürede kan testi vermeye giderek test edebilirsiniz.Bizzat yaşadım ve karaciğer değerlerim yükselmişti.Bu soruya zararı olmaz diyenlere kesinlikle kulak asma sonuçta bu çok yapay bir ürün.İçerisinde onlarca karışım var evet kas gelişimi için faydalı ve işe yarar.Kullanmayın diyemem ancak zararsız kelimesine kesinlikle katılmıyorum.
  • 20-02-2023, 10:51:35
    #38
    AlyOsman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kullanıp kısa sürede kan testi vermeye giderek test edebilirsiniz.Bizzat yaşadım ve karaciğer değerlerim yükselmişti.Bu soruya zararı olmaz diyenlere kesinlikle kulak asma sonuçta bu çok yapay bir ürün.İçerisinde onlarca karışım var evet kas gelişimi için faydalı ve işe yarar.Kullanmayın diyemem ancak zararsız kelimesine kesinlikle katılmıyorum.
    Sonuçta sporu sağlık için yapıyoruz tabi gösteriş için yapanlarda var ama benim asıl hedefim sağlığımı korumak göbeğin önüne geçmek hayvan gibi olup yarışmalara katılacak halimizde yok
  • 20-02-2023, 12:23:59
    #39
    Hocam çevremde protein tozo kullanan kişilerin çocuğu olmadığını gördüm rastlantı mı yoksa protein tozundan mı bilmiyorum ancak özellikle kullanan arkadaşlarımın çocuğu olmuyor.
  • 20-02-2023, 13:06:44
    #40
    Ben kullandığım zamanlar bir problem yaşamamıştım. Ancak piyasada çok fazla merdiven altı ürün var onlara dikkat etmek lazım.
    Yine de şüpheniz varsa organik ilerlemek en iyisi. Kuzenim protein tozu yerine her gün 5-10 yumurta ile güne başlıyordu, gayet iyi kas kütlesini sağlamıştı.
  • 20-02-2023, 14:53:03
    #41
    Bu tür şeylerde doz çok önemlidir. Nasıl ki bir ilacın doğru dozu tedavi ederken fazla dozu ölüme sebebiyet veriyorsa, bu tür ek takviyelerde aynı şekilde. Aslında bunun protein tozuyla da alakası yok, su içmenin bile bir limiti var ve o doz aşılırsa o bile ölüme götürebiliyor. Doğru doz, doğru ürün hiçbir sıkıntı yaratmayacaktır. 2019'da 1.81 boyla 48 kiloydum, fitnessa başladım karbonhidrat tozunu tam yağlı sütle karıştırıp içiyordum. Aradan 4 sene geçti ancak hiçbir yan etki ve belirgin bir hastalık ortaya çıkmadı.

    Şu anda 80 kiloyum, a-sosyal ve hareketsiz yaşamın verdiği rahatsızlıkları saymazsak, o dönem kullandığım takviyelere bağlı bir sorun yaşamadım.
  • 20-02-2023, 15:21:42
    #42
    Bu konuyu yıllar önce çok detaylı şekilde inceledim göz atmanızı öneririm: https://antreman.net/protein-tozu-ne...zu-zararli-mi/
  • 20-02-2023, 23:12:52
    #43
    biyokimya kürsüsünden profesör hocamın dediğine göre zararlıymış spor için bile kullanılmasına gerek yok zararı faydasından çok demişti özetle
  • 22-02-2023, 20:33:51
    #44
    Bazıları yüzdelik dilim vermiş, bazıları efsane hakkında konuşuyor ve diğer birkaç arkadaş ile bilimsel konuşmuş.

    Peynir altı suyunun birden fazla filtreleme teknolojisinden geçerek katılaşıp, toz haline getirilen şey aslına bakacak olursanız protein tozudur. Genel olarak 20 ila 25-30gr arası bulunuyor bütün markalarda. Bazı araştırmalar evet, kısa vadeli sonuçları karşılaştırıyor. Bazı araştırmalar ise verebilecek zararları ele alıyor. Genel olarak (bütün gününüzü/öğününüzü toz ile yapmıyorsanız) bir sorun oluşturmayacaktır. Arkadaşlar bu bir beslenme takviyesidir. Normal öğünün yerini tutamaz ki normal öğün her zaman tercihiniz olmalıdır. Karaciğer yağlanması, zorlanması ve enzimlerin bozulması gibi diğer hastalıklar veya belirtiler ise araştırmaları ele aldığımız taktirde uzun dönem ve yüksek dozaj olarak adlandırdığımız seviyelerde meydana gelmektedir. Vücut içerisinde ilk alındığı zaman midede rahatsızlıklar yaratabilir. Bu rahatsızlıklar ciddi bir rahatsızlık belirtisi veya rahatsızlık değildir. Bazen şişkinlik veya gaz yaratabilmektedir ama vücut zamanla alışacaktır.

    Benim tavsiyem ise eğer yemek yapacak veya yiyecek zaman yoksa (okul içerisinde veya iş içerisinde) bir veya iki ölçek alınmasıdır. Buda her gün olmamak şartıyla. Sağlıklı beslenmeler dilerim. Ha bu arada şişkinlik ve gaz problemini salatalık ve su ile çözebilirsiniz, saygılar.