• 05-05-2026, 13:46:09
    #1
    Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim bir konu var, biraz da sohbet olsun diye sormak istedim

    Kaç yaşındasınız? Evli misiniz, bekar mısınız?

    Eğer evliyseniz kaç yaşında evlendiniz ve sizi evliliğe iten sebep neydi?
    Bekarsanız, özellikle evlenmeme sebebiniz nedir? Bilinçli bir tercih mi yoksa şartlar mı böyle gelişti?

    Bir de günümüzde evlilik sizce ne kadar zor? Hem maddi açıdan (ekonomi, ev kurma, geçim vs.) hem de manevi açıdan (uyum, güven, beklentiler vs.) düşündüğünüzde, eskisine göre daha mı zorlaştı?

    Kendi adıma söyleyeyim; 39 yaşındayım ve hiç evlenmedim. Aslında net bir “şu yüzden evlenmedim” diyemiyorum ama içimden de hiç istemiyorum gibi. Sizlerin düşünceleriniz neler bu konuda?
  • 05-05-2026, 13:47:55
    #2
    şartlara göre değişir ama bekarlık herzaman avantajlıdır
  • 05-05-2026, 13:48:24
    #3
    Evlilik bugün hem ekonomik şartlar hem de ilişki beklentilerinin değişmesi nedeniyle birçok kişi için eskisine göre daha planlı ve zor karar verilen bir süreç haline geldi.
  • 05-05-2026, 13:49:04
    #4
    Evli hayat daha güzel bence. Bekarlıkta güzeldi ama üstünde bi anne baba baskısı illaki oluyor kötü bir şey değil elbette bu ama yine de kendi evinde rahat takılmak gibisi yok mesela.
    En basitinden şuan annem babamla 1 sokak mesafede oturuyorum ama 29 sene beraber yaşadığım eve gidince evlendikten sonraki kendi evimdeki rahatlığı bulamıyorum Bu arada elbette evlendiğin kişiyle de alakalı bir durum bu. Maddi durum da büyük bir önem taşıyor. Maddi durum olarak zorluk yaşadığında seni zorlamayacak üzmeyecek bir eşte önemli. Allah herkese hayırlı evlilik hayırlı evlatlar nasip etsin
  • 05-05-2026, 13:49:07
    #5
    Yeni Nesil Yazılım Ajansı
    Ne gerek var. En doğru kararı vermişsin, boşver otur evinde ya 😁
  • 05-05-2026, 13:49:18
    #6
    38 yaşındayım, hiç evlilik niyetinde değil tüm ailem plan proje çizip tezgaha getirdiler kendime geldiğimde nişanlıyım😀. Keyfine düşkün isen evlenme ama evciysen evlen hocam
  • 05-05-2026, 13:50:38
    #7
    Yazılım Uzmanı
    Yalnızlık zor arkadaşlar, evlilik de hiç kolay değil. Eğer işiniz ve maddi gücünüz iyiyse evlenin, diğer türlü bekarlık daha makul olandır. Bir de evlendiniz bitmiyor asıl sorumluluk bir bebek dünyaya getirdiğiniz zaman başlıyor.
  • 05-05-2026, 14:00:06
    #8
    Tabii ki evlilik. Doğru kişiyi bulduğuna inanıyorsan.
    Bekar isen hiçbir yere sığmazsın. Akrabalarının yanına bile. Ayrıca yaşamında bir düzenin olur. Elbet ekonomik koşullar evlenirken zordur ama evlendikten sonra emin ol hayatın iş yaşamın her şeyin düzene girer. Birde kültürel durumlarda var.
  • 05-05-2026, 14:06:35
    #9
    BRO
    Gold üye
    Yaş 32 hayla evlilik düşünmüyorum çevremdekileri gördükçe ama herkese göre aynı değildir evlilik anlaştığın kişiyle güzelleşir ama bana göre iş değil şuan için 😂