@DroidPeak; @ByHickimse; izninizle iki tarafında üstadı olarak sizleri etiketliyorum, fikirlerinizi sunabilirseniz çok iyi olur.
Elimde yaklaşık 100k tl civarı bütçe var. Hep blog işiyle uğraştım ama pek sonuç alamadım. Önümde ise 2 seçenek :
1- Blog açıp iç/dış seoya yönelmek +150 adet farklı siteden tanıtım yazısı almak.
2- Droidpeak hocam 1 uygulama alıp tüm parayı reklama vermek.
Mantıklı düşünecek olursak mobil uygulama ile ilk aydan bile para kazanmaya başlayabilirim. Ama ilerisi için ne olur kestiremiyorum.
Eğer site açarsam para kazanmaya başlamam birkaç ay sürecek ama site oturursa daha uzun süre kazanç sağlayabilir.
Bu durumda ne yapmalıyım? Başka bir sektör düşünmüyorum bu ikisi arasından seçim yapmam gerek. Sizin fikirlerinizle beraber 1 hafta düşünüp ona göre karar vereceğim.
Teşekkür ederim.
100k bütçe ile site mi mobil uygulama mı mantıklı
10
●586
- 05-07-2025, 15:43:03Şu an banada o mantıklı geliyor ama 2 tür satışı var biri normal uygulama diğeri arbitraj üzerine onlar arasında da seçim yapmak gerek. Vurup kaçmak değil sürekli bir kazanç istiyorum.Serhat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-07-2025, 15:44:25Müsaadenizle kendi şahsi görüşümü ve tecrübemi paylaşmak isterim.
Blog işi artık bana çok mantıklı gelmiyor. Sebebi ise insanlar artık bir soru sormak istediği veya araştırma yapmak istediği zaman yapay zekaya soruyor. Yani ben en azından öyle gözlemledim. Çevremdeki insanlar ben de dahil olmak üzere google'da araştırma yapmak yerine yapay zekayı tercih edip kullanıyoruz.
Mobil uygulama tarafında ise yapay zeka iç dizayn uygulaması yaptırdım ve app store üzerinde yayınladım. Reklamlama yapmamış olmama rağmen geçen ay abonelik geliri olarak 65 dolar, admob geliri olarak ise 3.000 TL civarı bir para bıraktı. Güzel bir reklam kampanyası ile çok daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum.
Tabii konuya etiketlemiş olduğunuz kişilerde kendi alanlarında uzman onlarında görüşlerini ve fikirlerini almak, duymak isterim bende
- 05-07-2025, 15:49:20Bence çok haklısınız hocam. Aklımı kurcalayan tek şey mobil uygulamanın sürdürülebilirliği. Yaklaşık 4 kez farklı kişilerden fal uygulaması alıp yayınladım. Yazılım bilmediğim için çıkan sorunları çözemedim + reklam bile versem işi sürdüremedim. Site olsa ne yapacağımı, nasıl düzelteceğimi biliyorum ama çok uzun vadeli işte.MitiSen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim.Webze adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 05-07-2025, 15:55:21Uygulamayı react native bilen bir arkadaşıma yaptırdım yayınlamadan önce ve yayınladıktan sonra kısa bir süre gözlemledik ve gözden kaçan ufak tefek hataları düzeltip güncelledik. Şuan aktif bir şekilde 3 aydır herhangi bir sorun yaşamadık öylece duruyor. Bence uygulamayı kimden aldığınız veya kime yaptırdığınızda burada önemli. Tavsiyem ise sürekli güncelleme gerektirecek bir uygulamayı çevrenizde bu işten anlayan yok ise veya satan kişi sürekli güncelleme desteği vermiyor ise tercih etmemeniz daha sağlıklı olur.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gene tahminlerime dayanarak şunuda söylemek istiyorum burada önemli olan birazda uygulamanın ne kadar dışa bağımlı olduğu. Dışa bağımlılıktan kastım api ile çalışacak bir uygulama geliştiriyorsanız apiye gelecek bir güncellemede sizinde uygulamanızda güncelleme yapmanız gerekebilir.
Biz bu sorunu şöyle çözdük bir sunucu aldık ve bu sunucuya open source bir yazılım kurduk ve kendi apimizi yazdık. Herhangi bir limite vs takılmadan uygulamamızdan gelen istekleri apimiz aracılığı ile kendi sunucumuzdaki yazılıma istek attırıp sonucu alıyoruz. Dolayısı ile böyle bir senaryoda dışa bağımlılığımız olmadığı için biz güncelleme yapmak istemediğimiz veya ellemek istemediğimiz sürece sistemimiz stabil şekilde çalışıyor.
İlla böyle yapın demiyorum tabii ki kendi fikirlerimi ve tecrübelerimi aktarmaya çalıştım elimden geldiğince
- 05-07-2025, 15:57:08Deneyimleriniz teşekkür ederim hocam. Kararımı netleştirince droidpeak ile konuşacağım konuda yazdığına göre yalnızca reklam vermekle uğraşacağım. Sizinki bir sistemim olursa çok iyi olur.MitiSen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-07-2025, 16:02:06Üyeliği durdurulduMerhaba, etiket için teşekkür ederim. Ayhan hocamla bizim alanımız farklı olsa da ikimizin de yöntemleri var ve bunlar sayesinde para kazanıyoruz. Şimdiye kadar kendisiyle 2 defa yüzyüze görüştük, onun sistemi şuan para kazandırmasına rağmen farklı şeyler deneyerek yeni kazanç kapıları yaratmaya çalışıyor. Bu işler zaten her zaman bu şekilde ilerler. Bende mobil uygulamalardan kazansam bile adsense tarafı her zaman aklımda ama oradan kazanmak bana zor geliyor, zaman alan bir alan, adsense hiç acımadan hesapları kapatabilir.
Admob, google play alanında ise böyle bir durum çok nadir oluyor ve kazanma daha hızlı gerçekleşiyor. Verilen reklam ve aso çalışması ile zamanla kitle oluştukça daha fazla kazanılıyor. Adsense tarafında sadece reklamlardan kazanılırken google play tarafında abonelik, uygulama içi satış, uygulama içinde özel reklamlar ve admob ile kazanılıyor, admob olmasa bile başka reklam platformları kullanılarak kazanç sağlamak mümkün.
Kararı size bırakıyorum
