MitiSen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uygulamayı react native bilen bir arkadaşıma yaptırdım yayınlamadan önce ve yayınladıktan sonra kısa bir süre gözlemledik ve gözden kaçan ufak tefek hataları düzeltip güncelledik. Şuan aktif bir şekilde 3 aydır herhangi bir sorun yaşamadık öylece duruyor. Bence uygulamayı kimden aldığınız veya kime yaptırdığınızda burada önemli. Tavsiyem ise sürekli güncelleme gerektirecek bir uygulamayı çevrenizde bu işten anlayan yok ise veya satan kişi sürekli güncelleme desteği vermiyor ise tercih etmemeniz daha sağlıklı olur.

Gene tahminlerime dayanarak şunuda söylemek istiyorum burada önemli olan birazda uygulamanın ne kadar dışa bağımlı olduğu. Dışa bağımlılıktan kastım api ile çalışacak bir uygulama geliştiriyorsanız apiye gelecek bir güncellemede sizinde uygulamanızda güncelleme yapmanız gerekebilir.

Biz bu sorunu şöyle çözdük bir sunucu aldık ve bu sunucuya open source bir yazılım kurduk ve kendi apimizi yazdık. Herhangi bir limite vs takılmadan uygulamamızdan gelen istekleri apimiz aracılığı ile kendi sunucumuzdaki yazılıma istek attırıp sonucu alıyoruz. Dolayısı ile böyle bir senaryoda dışa bağımlılığımız olmadığı için biz güncelleme yapmak istemediğimiz veya ellemek istemediğimiz sürece sistemimiz stabil şekilde çalışıyor.

İlla böyle yapın demiyorum tabii ki kendi fikirlerimi ve tecrübelerimi aktarmaya çalıştım elimden geldiğince
Deneyimleriniz teşekkür ederim hocam. Kararımı netleştirince droidpeak ile konuşacağım konuda yazdığına göre yalnızca reklam vermekle uğraşacağım. Sizinki bir sistemim olursa çok iyi olur.