Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır farklı bir arayışın içerisindeyim. Kendi şirketimi kurmak ve zamanla büyümek gibi bir düşüncem var (çoğumuzda olduğu gibi). Bazı başarısız denemelerde bulundum, bir miktar da param gitti diyebilirim. Forumda çok araştırdım sordum soruşturdum denedim fakat yetenekli olmadığım konularda başarısız olduğumu gördüm.
Şu anda aktif bir şirkette Yazılım Test Uzmanı ve İş Analisti olarak çalışıyorum. Yazılım test uzmanlığı konusunda iyi olduğumu düşünüyorum. Uluslararası sertifikalar olsun, iş deneyimi ve büyük projelerde çalıştığımı hesaba katarak bu işi iyi yapabildiğimi düşünüyorum.
İş analistliği konusunda freelance olarak çok iş imkanı olduğunu düşünmüyorum fakat test alanında bir talep olduğunu biliyorum. Dijitalleşmenin artmasıyla birlikte yazılım test uzmanlığına duyulan ihtiyaçta epeyce çoğaldı. Bundan kaynaklı bu alanda bi şirketleşme, ya da freelance olarak çalışma imkanı aklıma geldi.
Sizce yazılım test uzmanlığı alanında bi danışmanlık şirketi ya da bi benzeri şirketleşme yaşanabilir mi ? Bu sektör sizce forumda ve dijital ortamda ilerleyebilir mi ?
Görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bu sektörde tutunabilir miyim ?
10
●532
- 11-06-2025, 05:39:15
- 11-06-2025, 06:28:33Evet. Utest, TesIO gibi yerli girişim, iddialı bir platform neden olmasın? Ciddi emek ve zaman isteyecektir ama, hem insan yetiştirecek hemde başkalarına da gelir kazanma fırsatı tanımış olacaksınız. Ve tabiki onlar kazandıkça sizde kazanacaksınız. Bu platformları bildiğinizi düşünüyorum ama, eğer bilginiz yoksa bu iki platformu modeli anlamanız açısından mutlaka araştırın.
- 11-06-2025, 06:40:59NuhYilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-06-2025, 07:15:05Hocam selamlar,
Yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum. Yazılım test uzmanlığı gerçekten dijitalleşmeyle birlikte çok değerli hale geldi. Bu alanda freelance ya da danışmanlık şirketi fikri gayet mantıklı duruyor. Sizin gibi deneyimli birinin sektörde fark yaratacağına inancım tam. Yolunuz açık olsun hocam, Allah utandırmasın. - 11-06-2025, 07:20:26MisafirHocam bence şirketleşmeyi şimdilik düşünmeyin. 1 dakika bile zaman kaybetmeden, güzel bir konu tasarımı ile ticari konu açın. Bir websitesi ile oluşan referansları listeleyin. İşler büyüdükçe ve fatura talebi ile sık karşılaşmaya başladıkça şahıs şirketi açın.
Mesela yakın dönemde çıkaracağım bir app için benim böyle bir ihtiyacım olabilir. Sizinle anlaşırsak neden olmasıncanbudak99 bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 11-06-2025, 08:13:50Merhabalar, yazılım test işi gayet mantıklı ve uzun ömürlü sürecek bir iş olduğunu düşünüyorum. Mantıklı bir konu için iş fikri düşünmüşsünüz. Allah yolunuzu açık etsin inşallah başarabilirsiniz.
- 11-06-2025, 09:00:22Girişim kafası budur işte. Sabahın köründe kafada uçuşan fikirler ve bu fikirlerin verdiği heyecanla içi içine sınmayan bir arayış. Sizin yerinize kendimi koyarak ben olsaydım ne yapardım niteliğinde bir cevap yazayım. Üzerinde yoğunlaştığım fikri bir kağıda yazarım. SWOT analizi yaparım. İlgili sektörde bulunan potansiyel rakip firmaların kurumsal sitelerini, sosyal medyalarını ve referanslarını incelerim. Bu firmalardan farklı olarak, potansiyel müşterimin beni neden tercih etmesi gerektiği konusuna odaklanırım. Yani sektöre farklı ve yeni bir hizmet sunabiliyor muyum buna bakarım. Her zaman bir iş fikrinde felsefem şudur: İlk yap, en iyi yap. Çünkü beni sektörde parlatacak olan maden tam da orası. İlgi duyduğum alanla ilgili iş ağımı (network) kontrol ederim. Eğer yeterli ve yetkin insanlar tanıyorsam randevu alıp, fikirlerimi anlatır, görüşlerini alırım. Tanımıyorsam, ilgi duyduğum sektörle ilgili fuar, konferans, etkinlik, vb. katılır, insanlarla tanışırım. Mutlaka kart bastırır, iletişim bilgilerimi dağıtır, etkili olabileceğini düşündüğüm insanların iletişim bilgilerini alırım. Bu gibi etkinliklerde potansiyel müşteri bulmak ve tanışmak da çok olası bir durum. Şirketleşme konusu kesinlikle önemli ancak zamanlaması kritik. Çünkü her şirket doğduğu anda tüketmeye başlar, gelir sağlasın veya sağlamasın fark etmez, her şirketin fiks giderleri var. En mükemmel senaryo, potansiyel alınabilecek bir işin arifesinde şirketi kurmak tabi, ama bu durum çok nadir gerçekleşir. Bundan dolayı, networkümden emin olduğum, iş stratejimi oluşturup, zayıf yönleri güçlendirmek için aksiyon planlarını yaptıktan sonra, yıllık aksiyon hedefimi ve kilometre taşı çizelgemi oluşturduktan sonra şirketleşmek en mantıklısı diye düşünürüm. O anı yakaladığım anda hiç şüphe duymadan şirketleşirim. Yolculuğunuzda başarı ve uzun bir serüven dilerim.