Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır farklı bir arayışın içerisindeyim. Kendi şirketimi kurmak ve zamanla büyümek gibi bir düşüncem var (çoğumuzda olduğu gibi). Bazı başarısız denemelerde bulundum, bir miktar da param gitti diyebilirim. Forumda çok araştırdım sordum soruşturdum denedim fakat yetenekli olmadığım konularda başarısız olduğumu gördüm.

Şu anda aktif bir şirkette Yazılım Test Uzmanı ve İş Analisti olarak çalışıyorum. Yazılım test uzmanlığı konusunda iyi olduğumu düşünüyorum. Uluslararası sertifikalar olsun, iş deneyimi ve büyük projelerde çalıştığımı hesaba katarak bu işi iyi yapabildiğimi düşünüyorum.

İş analistliği konusunda freelance olarak çok iş imkanı olduğunu düşünmüyorum fakat test alanında bir talep olduğunu biliyorum. Dijitalleşmenin artmasıyla birlikte yazılım test uzmanlığına duyulan ihtiyaçta epeyce çoğaldı. Bundan kaynaklı bu alanda bi şirketleşme, ya da freelance olarak çalışma imkanı aklıma geldi.

Sizce yazılım test uzmanlığı alanında bi danışmanlık şirketi ya da bi benzeri şirketleşme yaşanabilir mi ? Bu sektör sizce forumda ve dijital ortamda ilerleyebilir mi ?

Görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.