Sürekli bilgisayarda çalışmak psikolojiyi yorar mı?
9
●306
- 21-04-2025, 11:19:53Selamlar yaklaşık 7 yıldır aktif olarak sürekli uzaktan çalışıyorum. Çok şükür kimseye muhtaç olmadan kendi hayatımın geçimini sağlıyorum. İlk yıllar çok mutluydum, umutlarım, hayallerim vardı. Ama artık hayattan tat alamaz hale geldim. Sabahtan akşama kadar çağrı alıyorum bize hedefler veriyorlar vs vs mesaim bitince ek işler yapmaya çalışıyorum. Yani kısacası hayatım bilgisayara bağlı. Şuan boyun, omuz ağrılarım ve elbette gözlerim resmen ıstırap veriyor. Geceleri uyuyamıyorum uykuya dalarken ses halüsinasyonları duymaya başladım. Gece bir uyanıyorum kendimi konuşurken buluyorum ( gündelik yaşantımda artık konuşmaktan nefret eder hale geldim) En ufak ses tahammülüm kalmadı ve en önemlisi algılarım kapandı neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamıyorum. Farklı bir işte çalışamam çünkü küçük bir yerde yaşıyorum iş imkanı yok olsa bile kazançlar düşük. Benim sorum şu sürekli bilgisayardan çalışıp, bu gibi durumlarla karşılaşanlar var mı? Varsa bu gibi etkileri minimuma indirmek için neler yapıyorsunuz? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
- 21-04-2025, 11:24:50Sınır koymalisiniz hiç sağlıklı değil, psikolojinizi herseyinizi sömürür.Hilal3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aşırı stresin de getirecegi çok büyük hastaliklar var dikkat edin. - 21-04-2025, 11:26:06Sadece psikolojiyi değil sağlık sorunları da yapar göz kuruluğu vs kalp damar sağlığı açısından iyi değil 40 dk 1 saatte bir ayağa kalkıp bi hareket etmenizi tavsiye ederim
- 21-04-2025, 11:26:51spora vakit ayırın, mesai bitiminde yürüyüşler yapıp ağırlık kaldırın
Bende son 2 3 senedir bilgisayar başındayım ve başladığımdan beri çok iyi geliyor. Bir çizgi belirlemek lazım, gece ışığını her zaman açık tutun bilgisayarda, kaliteli bir mavi ışık gözlüğü alın emin olun uykunuz düzeniniz çok değişecek. - 21-04-2025, 11:29:40Mutlaka spor yapın. En basiti tempolu yürüyüş. Gece uyuyamamak hareketsizlikten oluyor genelde. Vücut yorulmadığında uykuya dalmak zorlaşıyor. Çok faydasını gördüm. Onun dışında psikolojik olarak etkileri kişiden kişiye değişiyor ama sporun faydası göz ardı edilemez kesinlikle.
- 21-04-2025, 11:36:29Bende çok uzun zamandır uzaktan ve Pc'den çalışıyorum. Normal mesai bitince kendi işlerime bakıyorum. Biraz psikolojiyi bozuyor doğru ancak arkadaşlarla çok vakit geçiriyorum. Buda gayet işe yarıyor. Spor yapıyorum düzenli vs. vs. PC dışında aktivite yapmanız gerekiyor.
- 21-04-2025, 11:36:35Mesai saattim yok kendi işim olduğu için nerdeyse her daim bilgisayardayım, Günlük en az 2-3 saat spor yapıyorum / haftanın belirli günleri rota belirleyip oraları geziyorum/aktivite yapıyorum - komik gelicek bazı zamanlar kahveye bile gidip boş muhabbet yapmak insanın kafasını dağıtıyor