Yağlı Egzama İçin Önerilerinizi Bekliyorum
21
●538
- 27-11-2024, 03:49:2021 Yaşındayım saçımda aylardır kızarıklık sivilce şeklinde kırmızı lekeler var geçen kuaföre gittim her traş makinesi darbesinde acıdı bende hastaneye gitmeye karar verdim yüzümde de pullanma şeklinde beyaz beyaz şeyler var onun için locoderm diye bi krem vermiş 5 gün kullan bırak demiş ve saça cleocin t diye bişey vermiş sür saçında kalsın demiş şampuan olarakta saç için ketoral vermiş haftada 3 gün kullan dedi yalnız bu şampuan sürekli kullanılcak bi şampuan degil ogx şampuan kullanıyorum hindistan cevizli ve sanırım saçıma iyi gelmiyor bunun dışında ketoral kullanmadıgım günler ve ketoral bittiginde düzenli kullanacağım egzamaya iyi gelen azaltan şampuan bilen varsa söyleyebilirse mutlu olurum zira saçımda bunlarla sürekli durmak zor kestirdim zaten uzun saçta iyice sıkıntı oluyor yüzdeki pullanmalar için ise ne yapacağımı bilmiyorum krem bittikten sonra yine olursa hiç hoş durmuyor teknoloji devrindeyiz hala bu rahatsızlıgın kalıcı çözümü nasıl yok yada bi çalışma adım var mı bulma konusunda bilmiyorum cidden şaşırtıcı açıkçası.
- 27-11-2024, 04:15:29Selam, geçmiş olsun.
İlaçlarla uğraşma; hiçbir işe yaramaz.
Olabildiğince az stres (bu çok önemli) ve sağlıklı beslenmek gerekiyor.
Eğer sakalın varsa, genelde ferah tutman gerekiyor kirli sakal dedikleri. - 27-11-2024, 04:37:26Vich dercos kepek şampuanını kullan. Ketoral şampuanlar gibi bir zararı yok. Benim kaşlarımda sakallarımda dahi kepek vardı. Sadece bu şampuan çözdü. Biraz pahalı ama değer. 1. haftada etkisini gösterir. Bir de bu hastalığın kesin çözümü yok. Ortaya çıktığı zaman kullanacaksınız yani. Geçmiş olsun.
- 27-11-2024, 04:38:59teşekkürler hocam hayır sakalım yok ama yinede oluyor yanaklarda falan, önerinizi dikkate alacağımQuarkChain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-11-2024, 04:40:06bunu deneyeceğim ama şampuanı saçınıza uyguluyorsunuz sakal ve kaşlarınızdakini nası aldı onu anlamadım. Zaten kepekte oluyor çok fazla ogx şampuan çok önceden kullandıgım şampuandı şimdi geri döndüm saçımdaki yaralar iyice arttı demek ki çok yağlı bir şampuan vardır verdiği bir zarar ondan ona atlıyoruz birinde kalmam gerekiyor vichy dercos evet pahalı ama sonuçta şampuanda hemen biten bir şey değilakilicaslan3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-11-2024, 04:57:25Sırasıyla şunları deneyebilirsin alerjin vs yoksa:
Sarımsaklı şampuan ve sarımsak yağları. Baya işe yarıyor.
Prozinc kepek şampuanı, bunun da işe yarama ihtimali yüksek.
Embeauty 9 aktifli dökülen geç uzayan saçlar için şampuan var. Bu da saç derisini baya rahatlatıyor iyi geliyor. Kepeği de geçiriyor. Şuan bunu kullanıyorum ben.
Bir de şampuanların işe yaraması için en az 3 günde bir kullanman lazım. Haftada 1 vs kullanırsan hiç biri işe yaramaz. - 27-11-2024, 07:37:31Şampuan kullanma.Emirhanl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ilac kullanma.
Sadece ve sadece kalıp sabun kullan. Kuaforde yikarken sampuan kullanacagi icin, yikatma gerekirse.
Tek cozum kalip sabun.
Not: iş ortaminizda, kimyasal yada sari eldiven kullanimi varsa uzak durun.