Gece gece başımıza gelene bak
42
●3.522
- 08-05-2024, 08:15:59kartını kopyalamışlar.
başka bir yere kaydettiysen ordan almışlardır. Takibi zor kartını iptal ettir yeni kart talep et bankaya durumu bildir harcama itirazında bulun 6 ay içinde para hesabına geri yatar.
geçmiş olsun - 08-05-2024, 08:57:32Bununla alakalı ne yapılabilir bilmiyorum ama ben bu kart ile alışveriş olaylarını sanal kart ile yapıyorum. Alacağım ürünün miktarı kadar anlık limit oluşturup alıyorum. Asıl kartımı hiçbir siteye girmiyorum. İnternet onayını da sadece alışveriş yapacağım zaman açıyorum, işim bitince kapatıyorum. Geçmiş olsun.
- 08-05-2024, 10:12:11Mesajlara bakınca görürsünüz ki yapılan işlemler 3d li işlem değil. 3d isteyen işlemlerde pos kapatılıp daha düşük tutarlı işlemler geçilmiş. Belli sektör ve tutarın üzerindeki alışverişlerde 3d zorunlu oluyor. Sizin yapılan harcamalarınız 3d siz işlemler. Dolayısıyla bankaya ulaşıp iadesini talep edebilirsiniz.
- 08-05-2024, 12:08:30Şüpheli işlem üzerinden bildiride bulunun hocam. Bu işlemleri sizin yapmadığınızı belirtin yeter. Kartı anlık olarak kapatmaya gidecekler, harcama itirazında bulunmanızı isteyecekler.
Akbank tarafında harcama itirazı nasıl işliyor bilmiyorum ama genelde banka sizden bir form doldurmanızı ve göndermenizi ister. İnceleme sonrası da genelde iade yapıyorlar, yine de kesinlikle olur diyemiyorum.
Kartlarınız internet/telefon/mail order ödemelerine de açıksa hepsini kapatın. Tekrar denenirse size bildirim gelir. İşlemlerinizi sanal kart üzerinden gerçekleştirin. Abonelikleriniz varsa sanal karta taşıyın, çekim olacağı zaman çekilecek bakiye kadar limit ekleyin.
Ana kartları kullandığınızda bu tarz sorunlarda zaman kaybı yaşarsınız, elinizdekini kullanamazsınız. Sanal kart her zaman bu konuda iş görür.
Çok geçmiş olsun.