Selamun aleyküm,
Yakında evleneceğim inşallah. Bunun için beyaz eşya almak nasip oldu. Çamaşır, bulaşık makinesini eve teslim ettiler. Fakat buzdolabını merdivenler dar ve sığmıyor diyerek teslimat yapılmadı.
Bilemiyorum bence sığacak kadar geniş, günahlarını almayım tabi. Görme engelim sebebiyle başlarında duramadım, bana böyle dediler.
Her neyse buzdolabı için balkondan asansör kiralamam gerektiğini söyleyip buzdolabını da alıp gittiler.
Arçelik şubesini aradım. Böyle durumlar için tanıdıkları asansör kiralama şirketi olduğunu söylediler. Parayı da yarı yarıya ödemeyi teklif etti Arçelik şubesi.
Benim bildiğim teslimat nasıl olursa olsun satın alınan yer sağlaması gerekmiyor mu? Kaç kişiyle konuştuysam herkes şaşırdı. Sen niye ödüyormuşsun onların sorumluluğunda diyor herkes.müşteri hizmetlerini aradım onlar da size ait dedi.
İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bu işin aslı nedir? Yasalarda bir karşılığı var mı?
Biz eşyaları parça parça farklı yerlerden aldık. Hepsi asansör kiralamam gerektiğini söylerse batarım. Böyle iş mi olur? Biz mi yanlış biliyoruz, yoksa ek masrafları bize mi yamamaya çalışıyorlar.
Tüketici haklarında bir karşılığı var mı araştırdım bulamadım.
Burada bir iki tane farklı marka mağazalara da sordum benzer şeyler dediler. Ücreti yarı yarıya veya tamamen satın alan kişi öder diye. Bu şehirde mi farklılık var, biz mi yanlış biliyoruz anlamadım.
Merdivene sığmayan eşya için asansör ücretini kim öder?
8
●342
- 30-10-2023, 20:23:06evinize kadar getirip ücretsiz kurmak zorundalar diye biliyorum. bu tarz durumlar hemen müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ediyorum . ben de 2. kattayım ve buzdolabı kurulumu için asansör küçük olduğu için merdivenden çıkardılar ekstra ücret ödemedim bunun için tabi ben en başından söyledim asansöre sığmaz diye onlarda tamam birşey olmaz getiririz dediler ve kurulacak yere kadar gelip bıraktılar buzdolabını.
- 30-10-2023, 23:43:39Normal şartlarda sözleşmenizde size teslim edileceği yazıyorsa
eve kadar getirmeleri gerekir. Fakat merdivenlerin küçük olması
ya da kapının dar olması gibi normalin dışında bir durum teslimatın
yapılmasına engel olursa ya da fazladan masraf çıkartırsa bu masrafı
eve eşyanın getirilmesini isteyen kişiden talep edebilirler.
Merdivenlerin dar olması olağan üstü bir durum olduğu için masraflar
size aittir. Fakat sözleşmede teslimat ile alakalı maddeler net değilse
ya da teslimat masraflarının tamamı firma tarafından karşılanır gibi
genel bir ifade yoksa tüketici hakem heyetine de gitseniz olay aleyhinize
sonuçlana bilir.
Sonuç olarak merdivenler normalden darsa sözleşmeye bakılması
gerekir. Değilse firma çakallık yapıyordur. Ödemeyi yapıp tüketici
hakem heyetine başvuruda bulunabilirsiniz.
2. ihtimalde tüm eşyaları depo gibi yakın bir yerde toplayıp asansör
ile tek seferde taşınmasını sağlayabilirsiniz. Umarım sağ salim çözülür.
Şimdiden hayırlı olsun. Umarım güzel bir evliliğiniz olur - 31-10-2023, 10:26:33Bina asansörü veya merdivende öyle hocam ama dış asansör kiralamamı istediler.ugurtas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çevremdeki herkes teslimatı ne olursa olsun servis veya satın alınan yerin yapması gerektiğini söylüyor hocam. Ben de öyle biliyordum. Bu konuda karar bulamamıştım demek tüketici aleyhine çıkmış, bu kötüymüş.chechen46 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler hocam. Merdivenlerin dar olup olmadığından emin değilim açıkçası. Görme engelim sebebiyle başlarında da duramadım. Sığmıyor dediler bilmiyorum. Depo işi zor hocam. Kurulum ve teslimat olduğu için.Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Komşular bina yapıldığından beri varmış hocam 18 yıldır. Yöneticinin eşine rastladık. Olmaz öyle şey dedi. Nasıl sığmıyormuş dedi kendisi de. Benim oturduğum evden taşınan kişi asansör kiralamış ama bu evden eve nakliyat için olabilir. Tek buzdolabı için bilemiyorum. Üst komşu da geçenlerde koltuk takımı almış. Satın aldıkları mağaza kendi asansör kiralamış. Bu onların görevi öyle şey derlerse sakın sen kiralama filan demişti bu olaylardan önce. Ama mecburiyet işte.fungan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buzdolabı standart normal hocam. Geniş değildi. - 31-10-2023, 10:28:39Biz koltuk alırken aynı durumu yaşamıştık ve öncesinde belirtmişlerdi. Koltuk tek parça ve büyük. Merdivenlerden geçmezse asansör gerekli ve bunun için ödemesi size aittir denilmişti. Yani bu tür uygulamalarda ödeme hizmet alana ait oluyor. Yarı yarıya dedilerse gayet makul.