Merhaba,
İki gün önce Vatan Bilgisayardan internet üzerinden telefon satın aldım ve mağazadan al seçeneğiyle gidip aldım. Telefonda bir sorun olmadığını söyleyip anlaştık. Eve gidip simi taktım ve kurulum yaptım daha sonra parmak izi koruyucusu eklemek için ilgili menüye girdiğimde parmak isi sensörünün çalışmadığını gördüm. Aynı gün Vatan bilgisayara gidip iade etmek istedim fakat kabul etmediler sim taktığım için ve yetkili servise yönlendirdiler. Yetkili serviste kendileri de çalıştıramadı telefonumun yazılımını sıfırladılar yine olmadı. Sonra 1 saat sonra gel dediler 1 saat sonra gittiğimde ise parmak izi kalibrasyonu yaptıklarını söyleyip kasayı hiç açmadıklarını ve sorunun çözüldüğünü söylediler. Ben ise değişim talebinde bulunmuştum böyle bir isteğim olmadı. Ayrıca telefonun ekranında çok küçük çizikler olduğunu fark ettim bunu söylediğimde ise çizik yok diyerek geri yolladılar. Bende Vatana gidip ekran koruyucu taktırdım şimdi çizikleri kendimde göremiyorum açıkçası ama bunu tüketici hakem heyetine başvururken konuya ekledim.
Tüketici hakem heyetleri kullanıcının haksız olduğu zamanlarda tüketici aleyhine karar verip tüketiciye para cezası vb. durumlarda bulunabiliyor mu ? Yaklaşık 5 seneden fazladır aynı telefonu kullanmaktayım bir telefon alayım dedim başıma gelmeyen kalmadı (bu sim olayındaki prosedürü bilmememin nedeni de bu ilk defa duyuyorum) . Belki de sinirden öyle gördüm ama arkadaşıma gösterdiğimde o da çizik olduğunu gördü ama şimdi çekiniyorum açıkçası. Parmak izi olayını olaya dahil bile etmiyorum.
Teşekkürler.
Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu Hakkında
6
●88
- 05-07-2021, 20:29:16Daha önce benim de başka bir firmada başıma geldi, mağaza iade veya değişim kabul etmese bile tüketici hakem heyetine sağlam kanıtlar sunduğunuz ve onaylatabilirseniz iade veya değişim hakkınız kabul edilir hocam.
Bana da asla geri almayız, verin düzeltelim dediler verdim düzeltemediler, düzeltmiş gibi yaptılar sonra aynılarını yaşadım sorun çözülmedi.
İade almadılar, değişim yapmadılar.
Tüketici hakem heyetinden çıkan sonuçta gittim verdiğim parayı geri alıp hatalı ürünü teslim ettim
- 05-07-2021, 20:57:24Öncelikle geçmiş olsun hocam. Eğer ki üründeki ayıp siz satın almadan önce oluşmuş ise satıcı firmanın ürünün ayıpsız misli ile değiştirmesi ya da sorunun giderilmesi gerekir. Eğer ki satıcı sorunu giderdi ise ve siz de telefonu teslim almış iseniz satıcının bu yükümlülüğü ortadan kalkar. Ekran koruyucuyu kaldırdığımızda ekrandaki çizikler net olarak gözüküyorsa tekrardan satıcıya başvurarak bu sorunu bildirmeniz gerekir. Eğer ki satıcı tarafından reddedilir iseniz tüketici hakem heyetine başvurmalısınız. Tüketici hakem heyetinin herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır. En fazla tüketici hakem heyetinin verebileceği karar reddedilme kararı olacaktır.
- 05-07-2021, 21:38:23Merhabalar,
Stajımı THH'de yaptım. Öncelikle THH'de müşteri haksız bulunursa kargo masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Yani başvurmak ve sonrası için hiçbir gün vatandaşlar ücret ödemediler. Tek ödeyeceğiniz faturanızın vs. fotokopisini çektirirken ödeyeceğiniz paradır. (Kaymakamlık ücretsiz çekmiyorsa dışarıdan çektirmelisiniz.) Hakkınızı arayın, heyet toplanınca derdinizi güzel bir dinle anlatın. Eğer telefon incelenmek istenirse sizi çağıracaklar orada sensörün çalışmadığını kanıtlayabilirsiniz. Çok geçmiş olsun, iyi forumlar. - 06-07-2021, 00:39:14Teşekkür ederim yanıtınız için. Dediğim gibi ürünü değişim için servise vermeme rağmen tamir edip ürünü verdiler hocam. Özelliklede teslim etmeden önce ben değişim istiyorum bana ürünü tamir edip getirmeyin dedim. Zaten verdikleri belgede de değişim istediğim yazmakta kanıt olarak sundum.tab2yunus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-07-2021, 00:58:25Hocam, satış sözleşme metninizi PM üzerinden ya da WhatsApptan iletebilir misiniz? Profilde numaram var. Gelin inceleyelim. Sonra çıkar bir yol buluruz 😊Ratvex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle