Merhaba,
İki gün önce Vatan Bilgisayardan internet üzerinden telefon satın aldım ve mağazadan al seçeneğiyle gidip aldım. Telefonda bir sorun olmadığını söyleyip anlaştık. Eve gidip simi taktım ve kurulum yaptım daha sonra parmak izi koruyucusu eklemek için ilgili menüye girdiğimde parmak isi sensörünün çalışmadığını gördüm. Aynı gün Vatan bilgisayara gidip iade etmek istedim fakat kabul etmediler sim taktığım için ve yetkili servise yönlendirdiler. Yetkili serviste kendileri de çalıştıramadı telefonumun yazılımını sıfırladılar yine olmadı. Sonra 1 saat sonra gel dediler 1 saat sonra gittiğimde ise parmak izi kalibrasyonu yaptıklarını söyleyip kasayı hiç açmadıklarını ve sorunun çözüldüğünü söylediler. Ben ise değişim talebinde bulunmuştum böyle bir isteğim olmadı. Ayrıca telefonun ekranında çok küçük çizikler olduğunu fark ettim bunu söylediğimde ise çizik yok diyerek geri yolladılar. Bende Vatana gidip ekran koruyucu taktırdım şimdi çizikleri kendimde göremiyorum açıkçası ama bunu tüketici hakem heyetine başvururken konuya ekledim.
Tüketici hakem heyetleri kullanıcının haksız olduğu zamanlarda tüketici aleyhine karar verip tüketiciye para cezası vb. durumlarda bulunabiliyor mu ? Yaklaşık 5 seneden fazladır aynı telefonu kullanmaktayım bir telefon alayım dedim başıma gelmeyen kalmadı (bu sim olayındaki prosedürü bilmememin nedeni de bu ilk defa duyuyorum) . Belki de sinirden öyle gördüm ama arkadaşıma gösterdiğimde o da çizik olduğunu gördü ama şimdi çekiniyorum açıkçası. Parmak izi olayını olaya dahil bile etmiyorum.
Teşekkürler.