• 28-06-2021, 12:49:21
    #37
    Diplomanın öneminin 90'lı yıllarda kaldığını düşünüyorum. Bu zamanda fark yaratan ve kesinlikle alanında uzmanlaşan kişiler çok daha ön planda olur. Hukuk eğitimimi son sınıftayken sonlandırmıştım yıllar evvel. Herkes karşı çıktı tabi ama şu an ki durumumla artık hepsi hak veriyor. Tabi açıktan prestij için 2 üniversite bitirdim, pek bir faydası olmayacağını biliyorum ben de. Laf olsun diye okunan bölümler.

    Demem o ki eğer okuyacağınız bölüm sizinle özdeşiyorsa yani severek yapabileceğinizi düşünüyorsanız o alanda okuyun ve kendinizi geliştirin. Sırf okumak için okumanın yararlı olacağını düşünmüyorum. Bu şekilde iş bulur musun? Evet illaki bulursun ama hayat boyu çok uzamazsın. Yapılmamışı yapmaya, düşünülmemişi düşünmeye odaklanmak gerektiğine inanıyorum. Örneğin laravel ile mi ilgileniyorsunuz yada unity; sonuna kadar gidin. Az ya da yarım değil tamamını öğrenmeye çalışın. Özellikle teknolojinin hayatımızı ele geçirdiği bu zamanlarda çok doğru ilerlemek gerek.
  • 28-06-2021, 13:25:18
    #38
    Karamsarlığa kapılma “Yerinde duran, geriye gidiyor demektir… İleri, daima ileri!” Mustafa Kemal Atatürk. Sen yerinde duran bir adam değilsin hergun bir önce ki günün üzerine koyan, öğrenen, bilen, öğreten ve kazanan bir adamsın. Mühendislik gelmeye bilir söylediğin gibi sıralama vs. De yapamaya bilirsin sorun değil. Çoğu akran çoğu sosyal ortamlarda ki arkadaşlarından en az 5 gömlek üstünsün 😊 hadi bir tane de eğlenceli yorum olsun "delikli boncuk yerde kalmaz" sen o delikli boncuksun aslan yerde kalmazsın
  • 28-06-2021, 13:51:51
    #39
    Ozturkm2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Karamsarlığa kapılma “Yerinde duran, geriye gidiyor demektir… İleri, daima ileri!” Mustafa Kemal Atatürk. Sen yerinde duran bir adam değilsin hergun bir önce ki günün üzerine koyan, öğrenen, bilen, öğreten ve kazanan bir adamsın. Mühendislik gelmeye bilir söylediğin gibi sıralama vs. De yapamaya bilirsin sorun değil. Çoğu akran çoğu sosyal ortamlarda ki arkadaşlarından en az 5 gömlek üstünsün 😊 hadi bir tane de eğlenceli yorum olsun "delikli boncuk yerde kalmaz" sen o delikli boncuksun aslan yerde kalmazsın
    Var ol abi
  • 28-06-2021, 14:17:12
    #40
    Geçmiş olsun.
    Eğer yurtdışında üniversite eğitimi düşünürseniz, imzama göz atabilirsiniz Belki bir yararı olur...
  • 28-06-2021, 14:21:34
    #41
    Ne okuduğun önemli değil, kendini geliştirebilmen önemli.
  • 28-06-2021, 14:32:02
    #42
    ben 2 yıl sınava hazırlandım DGS için normal işimde ayrılıp kazanamadım kıl payı kaçırdım geri tekrar işe döndüm kazanıp bitiren arkadaşlarım boşta veya çok düşük maaşa çalışıyorlar genelde okumyanlar patron oluyor
  • 28-06-2021, 14:35:09
    #43
    Öncelikle hiçbir kötü olay bir şeylerin sonu değildir dostum. Gerekirse 1 sene daha kendini zorla, mutlaka ailen üzülecektir istediğini elde edemediğin için. Ama sevmediğim bir işi yaparsan da seni bir ömür boyu mutsuz görerek daha çok üzülebilirler bunu da düşünmelisin. Varsın sadece 1 sene üzülsünler. Tavsiye olarak da şu fotoğrafı göndermek istiyorum;


  • 28-06-2021, 14:57:25
    #44
    Geçen sene diş gelirken bu sene eczacılık bile gelmez o derece umutsuzum kaafama tüküreyim...
  • 28-06-2021, 15:54:01
    #45
    Üniversiteler hakkında olumsuz yorum yapanları bir kenara bırak öncelikle. Üniversite okumayıp iyi yere gelen insan var mı? Tabiki var. Ancak bunun oranı, okuyup iyi yerlere gelenlerin oranıyla kıyaslanamaz bile. Üniversite insana çok şey katar. Tek başına yeterli mi? Tabi değil, kendini geliştirmen gerekiyor her zaman. Ama üniversite bu konuda bir fırlatma rampası olacaktır. Hele hele yukarıda bir yorumda "ODTÜ'de okusan farketmez" gibisinden birşey yazılmış ki bu çok komik. Kesinlikle vazgeçme "hayat okulu" mavallarına ikna olma ve çalışmaya devam et. Youtube'dan video izleyerek bilgisayar programcısı olabilirsin, ama mühendislik olayın pratiği kadar teorisine de hakim olmaktır, yazdığın kodun ne iş yaptığının yanında nasıl yaptığını bilmendir.Her zaman -özellikle büyük işlerde- katma değer sağlar sana. Umarım istediğin yer olur, moralini bozmadan devam et.

    İş bu yazı kendini inanılmaz geliştirip nice mühendise taş çıkaran; alan dışı eğitim alarak veya hiç akademik eğitim almadan çok iyi yerlere gelen azınlığa değil, üniversite eğitiminin "gereksiz" olduğunu düşünen kitleye hitaben yazılmıştır. Ayrıca "üniversite" diye kastedilen şey ise her mahalleye açılan ve binadan ibaret olan zaman kayıpları değil, akademik eğitim veren ve sektöre yönelik nitelikli personel yetiştiren saygın kurumlardır.