Üniversiteler hakkında olumsuz yorum yapanları bir kenara bırak öncelikle. Üniversite okumayıp iyi yere gelen insan var mı? Tabiki var. Ancak bunun oranı, okuyup iyi yerlere gelenlerin oranıyla kıyaslanamaz bile. Üniversite insana çok şey katar. Tek başına yeterli mi? Tabi değil, kendini geliştirmen gerekiyor her zaman. Ama üniversite bu konuda bir fırlatma rampası olacaktır. Hele hele yukarıda bir yorumda "ODTÜ'de okusan farketmez" gibisinden birşey yazılmış ki bu çok komik. Kesinlikle vazgeçme "hayat okulu" mavallarına ikna olma ve çalışmaya devam et. Youtube'dan video izleyerek bilgisayar programcısı olabilirsin, ama mühendislik olayın pratiği kadar teorisine de hakim olmaktır, yazdığın kodun ne iş yaptığının yanında nasıl yaptığını bilmendir.Her zaman -özellikle büyük işlerde- katma değer sağlar sana. Umarım istediğin yer olur, moralini bozmadan devam et.

İş bu yazı kendini inanılmaz geliştirip nice mühendise taş çıkaran; alan dışı eğitim alarak veya hiç akademik eğitim almadan çok iyi yerlere gelen azınlığa değil, üniversite eğitiminin "gereksiz" olduğunu düşünen kitleye hitaben yazılmıştır. Ayrıca "üniversite" diye kastedilen şey ise her mahalleye açılan ve binadan ibaret olan zaman kayıpları değil, akademik eğitim veren ve sektöre yönelik nitelikli personel yetiştiren saygın kurumlardır.