Spor Programı
7
●65
- 08-06-2021, 20:40:26Spor Salonuna başlıyorum bu hafta ancak salonda size rehberlik eden bir hoca yokmuş, kendi isteklerime göre kendime nasıl haftalık spor programı ve diyet hazırlayabilirim? Bu konuda yardımcı olabilecekler var mı?
- 08-06-2021, 20:50:11Çok iyi olur hocamkadersiz35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.
- 08-06-2021, 20:51:12Ben ilk gittiğimde hiçbir hareketi bilmiyordum ordaki çalışanlar da pek yardım etmiyordu salonda tanıştığım birisi program yazıp birebir ilgilenmişti sağolsun ben de bu şekilde hareketleri vs öğrenip zamanla kendime uygun bir şekilde düzenlemiştim. Sana tavsiyem de bölgesel çalışacaksanız her kas grubu için belli başlı hareketleri youtubedan öğrenip başlayın zamanla diğer hareketleri de izleyerek araştırarak öğrenirsiniz.
- 08-06-2021, 20:56:00Spor salonlarında maske durumu nasıl şuanda. Maske ile spor falan yapılmaz herhalde. Ben cesaret edip gidemedim. Henüz ailem aşı olmadığı için birazda onları düşünüyorum.
- 08-06-2021, 21:03:04Program kişinin sağlık ve fiziksel durumuna göre şekillenir. Zaten antrenör olsa bile en iyi antrenör kişinin kendisidir.
Ben antrenör ile çalıştığım zaman antrenörün gereksiz zorlamasından ötürü sakatlanmıştım. İnternette bu konuyla ilgili oldukça fazla kaynak bulunmakta. Kendinize göre bir programı zaman içerisinde şekillendirebilirsiniz. Antremanlar kadar beslenmenin ve dinlenmenin de oldukça önemli olduğunu belirtmekte fayda var. - 08-06-2021, 21:20:35Sürekli başlayan ve sürekli bırakan 😊 profesyonel olmasa da süre olarak bakıldığında iyi bir süre spor salonu tozu yutmuş birisi olarak naçizane tavsiyelerimi iletmek isterim uyar yada uyarlarsin sana kalmış bro.
Başlayıp bıraktığım için vücudumu salona hazirlamam 1 hafta 10 gün kadar alıyor 20 dk geçmeyecek şekilde spin bike ile hafiften ağıra şekilde ilerlerim. Sonrasında sadece her bölge 2 hareket hafif ağırlık olacak şekilde heryeri uyaririm 😊 2 omuz 2 ön kol 2 arka kol 2 2 göğüs 2 sırt 2 karın şekilde kalf a kadar inerim ama dediğim gibi düşük ağırlık ve yüksek tutmam sayıyı maksat kasları uyarmak salona geldik demek 😊 bunu 7 gün ince ince ağırlık arttırarak devam ettir. Kendine geldiğini düşündüğün an birbirine aks kasları bir büyük kas grubu bir küçük kas grubu şeklinde çalıştır. Örnek vermek gerekirse 3 hareket omuz yapıyorum 3 hareket sırt yapıyorum gibi doğrudur yanlıştır bilemem ama benim kendime deneyerek ve gidip gelerek öğrendiğim sistemim bu. Her günün sonuna mutlaka karın eklerim üst vücut alt vücut istirahat şeklinde giderim. Hareketler içinde aman aman bir şey yok gittiğin gün Google a misal leg day workout yaz görsellere gel back day workout yaz görsellere gel anlarsın zaten kavrarsin 😊 dediğim gibi kesinlikle doğrudur diyemem ama benim stilim bu yukarda da dediğim gibi kendine göre uyarlamak sana kalmış

.