Personellerin Bilgisayarını Nasıl Takip Edebiliriz?
16
●374
- 09-03-2021, 10:26:27Bu şekilde bir verimlilik artışı yakalayamazsınız, ayrıca KVKK kapsamında bunu yapmanızın yasal olmadığını düşünüyorum. Eğer verimlilikte düşüş varsa yapılacak şey işleri kategori etmek ve kişilere bölüştürmek. Verimliliği düşük olanlarla iletişime geçip onlara bir şans vermelisiniz ve sorunlarını öğretmelisiniz. "Kontrol sistemi" yaratarak verimlilik yakalayamazsınız.
- 09-03-2021, 10:30:10+1 Çok mantıklı bir yorum olmuşnozkokcom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-03-2021, 10:50:53Arkadaşlar bu logların tutulmasında ya da bilgisayarların yedekleme yapılması ile ilgili bir problem yok açıkçası. Şuanki firmamda bunu yapıyor, önceki çalıştığımda hatta IT tarafı bu kayıtlara göre en çok internete gireni vs genel olarak süzüp müdürlere bilgi veriliyordu. Burada gidip hangi siteye girip ne yazdığın kime mail ile ne gönderdiğin değil. Yüzeysel olarak günde 5 saat internette vakit geçirdiğin atıyorum youtube da işte 2 saat excel de vakit geçirdiğin işte 3 saat mail ya da günde 30 mail gönderdiğin gibi gibi... Bu konuda Sophos, Safetica bence en iyilerinden mevcut firmam safetica kullanıyor. Bildiğim kadarıyla Panda'nın da böyle toplu bir bileşeni var.
- 09-03-2021, 11:55:05Kesinlikle Sophos...lancelot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu sahibi kendi mülkü olan cihazında bu tür işlemi yapabilir. Bu ilk değil, tüm bankalar dahil olmak üzere birçok şirket bu tür uygulamalara gidebiliyor. Şirketin bilgisayarında o kuruma ait işlem yapıldığı için Kişisel Veri Niteliği taşımaz ben bu şekilde düşünüyorum ama bu konuyla ilgili mutlaka bir yetkin bir avukata danışmak şart. Şirket sahibi de doğal olarak bunu denetlemek istiyor. Kaldı ki şirket yetkilisi gerekli bilgilendirmeyi de yapmış. (Bir veri sızmasının önüne geçmek ya da farklı bir özel şekilde kullanılmasını engellemek amacıyla.)Multively adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu sahibine önerim bu düzenlemeyle ilgili daha sonra yaşanacak sorunların önüne geçmek amacıyla, bilgilendirme içeren ve personelin bunu kabul ettiği ile ilgili bir minik sözleşme düzenlenebilir, daha sonra yaşanacak olumsuzluklarda problem yaşamazsınız. - 09-03-2021, 21:06:13nozkokcom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleMultively adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleAntocio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleMerhaba dostlar. Yazmış olduklarınıza kesinlikle katılıyorum konu sahibi olarak. Fakat yanlış yorumlanan nokta şu; verimlilikten kastımız robotize bir sistem kurmak tabi ki değil. Personellerin ayırması gereken vakti, doğru zaman diliminde sağlayıp sağlamadığını tespit ederek, reel sonuçlarla iyileştirmeye yönelik hamle yapmak.musbay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hukuki süreçler ve özellikle KVKK konusunda vurguda bulunulan mesajları özellikle alıntıladım. Genel müdür olmamın ötesinde sonuçta bende bir insanım ve personellerimle ilgili derin bir empati yapabiliyorum. Fakat hukuk noktasında firmamızın hiçbir ihlali bulunmamakta. Bu konuda uzman hukukçularla uzun süreli görüşmeler sonucunda, bu sonuca riayet eden bir programla bütünleştirdiğimizde bir sorun asla kalmıyor.
Şahısları kişisel bilgilerine erişme amaç ve gayesi olamaz; olmamasının ötesinde tahsis edilen bilgisayarlar sadece iş için mesai saatlerinde kullanılan sabit bilgisayarlardır.
Güzel ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
@Multively; ah dostum nedir bizim bu çalışanlardan çektiğimiz bilsen
. Kolay yoldan para kazanma arzusu mu desem, bitirilen üniversitelere rağmen bilgisiz bir kitle mi desem, kafa yormamalarına mı desem, yoksa kahvemle fotoğraf çekip instagram da paylaşıp mesai saatimi doldurayımları mı desem. Selamlar.

. Kolay yoldan para kazanma arzusu mu desem, bitirilen üniversitelere rağmen bilgisiz bir kitle mi desem, kafa yormamalarına mı desem, yoksa kahvemle fotoğraf çekip instagram da paylaşıp mesai saatimi doldurayımları mı desem. Selamlar.