• 13-09-2020, 09:53:10
    #19
    bu yaşadıkların arada hiç spor yapmayanlar için normal durum bir kaç hafta düzenli spor yap ciğerlerin darlaştıgı için öyle oluyor ciğerleriniz açılırsa geçer ayrıca askerlik kalmadı ki 91/4 gittim acemi birliğinde full eğitim kalan 10 gün ise yemin töreni için kmlerce yürüyüş sert adımlarla usta birliğinde ise 3 ay eğitim gördüm(ama ne eğitimdi ) arada bir ceza amaçlı full koşuyorduk ondada komutan derdi bana 1 2 3 olanı getirmeyin bana sondaki adamı getirin derdi
  • 13-09-2020, 10:02:13
    #20
    Zamanında tekvando fitness yaptım uzun süre. Dışarıda sabah 1 Ay boyunca koştum. Ama hala Ben biraz hızlı koştuktan (200-300m) sonra diş etlerimde kalp atıyor gibi hissediyorum 1 saat sonra anca geçiyor.
    Hiç doktora gitmedim bilmiyorum bakalım
  • 13-09-2020, 11:13:22
    #21
    ihtiy4r adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Revirde gitsem, bunun için bana koşma ile ilgili bir rapor tarzı bişi veriri mi hocam?
    Revirde rapor verme olasılığı %50dir. Vermeyebilirler de
  • 13-09-2020, 18:44:50
    #22
    İlk muayenede koşamadığınızı belirtirsiniz. Sizi inandırıcı bulurlar ise hemen, inanmazlar ise yapılacak tetkikler neticesinde Spor istirahati alabilirsiniz.

    Ben koşamıyorum ve spor yapamıyorum dedim.
    Asker Doktor bana bir bakış attı; herhalde içinden "bu herif hem kart hem zayıf koşamaz" dedi. (28 yaşında uzun dönem askere gitmiştim)
    Tamam sana spor istirahati yazıyorum dedi. Acemi ve Usta birliğinde spor istirahatli olarak takıldım.
  • 13-09-2020, 20:30:45
    #23
    Düzenli spor yapmayan herkeste aynı problem olur. Bende 300 metre koşamıyordum askerliğimin ortalarından sonra 5 km tam teçhizatlı askerimin önünde koşmaya başladım, denetlemelerin aranan adamıydım. Zamanla sizinde temponuz yükselir. Çok dert etmeyin.