Merhaba, yarım bırakıp denemeler yaptığım ve yaklaşık 6-7 ay önce telif hakkından dolayı davalık olduğum bir mp3 sitem vardı. Youtube üzerinden müzikleri dinlemeye yarıyordu. Hosting üzerinde mp3 vs. barındırma durumu yoktu. Bir sanatçının 8 parçasından suç duyurusunda bulunulmuş ve 14 bin TL para istiyorlar.
Kişisel bilgilerime nasıl ulaştıklarını bulmamın bir yolu var mıdır? Çünkü bana ulaşmadan direk suç duyurusunda bulunmuşlar, yakın zamanda da uzlaştırmacı arayacaktır. Bu konudan bende karşı dava açabilir miyim? Diğer bir sorum ise, hiç bir kazanç elde etmediğim ortada, sitenin yarım kaldığı ortada, sunucumda mp3 dosyası barınmadığı ortada. Üstelik ben suç duyurusunu öğrenmeden 1 ay öncede domain düşüp site kapanmıştı. Yani uzatmadım da domaini. Yine de ceza alır mıyım?
KVKK ve Telif Hakkı
5
●226
- 19-07-2020, 01:32:14Telif haklarına sahip olan kişinin size ulaşma gibi bir zorunluluğu yok. Bu film sitelerinde de böyle, müzik sitelerinde de.
Sonuçta ortada bir suç var. Telif hakkı sahibi belli ki bunu para kazanmak için kullanmak istemiş. Film sitelerinden sıkça duyduğumuz yöntemi onlar da kullanmaya başlamışlar. Sizin alabileceğiniz en mantıklı aksiyon, pazarlık yapıp o parayı olabildiğince aşağıya çekmek olur. Yani KVKK falan oralardan bir şey çıkmaz. Savcılık istiyor, hosting firması bilgileri veriyor. Burada hukuka aykırı bir durum yok.
Dediğim gibi sıkı bir pazarlık yapıp, o parayı ödemekten başka çare yok. Geçmiş olsun. - 19-07-2020, 01:49:51Hocam burda mesele parayı ödeyip ödememek değil açıkçası, benim onların haklarını ihlal edip haksız yoldan elde ettiğim bir gelir yok. Youtube videosunu mp3 playerda göstermekten bahsediyoruz işin aslı. Mesela durum şu olsaydı, örneğin benim siteme günde 50 kişi girseydi, ya da benim sitemde reklam olsaydı bu konuyu açmazdım zaten. Site deneme tahtası gibi yarım kalmış bir site. ffmpeg ile ilgili çalışma yapıyordum. Sonra zaten bıraktım ve domain düştü. Ben domain düştükten 1 ay sonra öğrendim suç duyurusu olduğunu. Yani ortada bir kazanç falan olmadığı için açıkçası cezai bir yaptırımı olacağını da düşünmedim.LondonBlue adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet hocam yerliydi.creativer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 19-07-2020, 01:56:19Hocam bu iş zaten sektör haline gelmiş durumda artık. Yani onlar da biliyor sizin para kazanmadığınızı ama bir şekilde para kopartmaya çalışıyorlar. Telif hakkı sahibi onlar olduğu için her türlü de alıyorlar. 14 bin dediklerine bakmayın, kesinlikle pazarlık yapın 4-5 bine kurtulursunuz.Zalmoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada daha önce okuduğumuz bu tarz olaylarda bunları çok gördük. Umarım bu işten en az hasarla sıyrılırsınız. - 19-07-2020, 01:59:41Daha önce dizi kıyafetleri paylatığım bir sitem için bir kanalın sanıyorum ki avukatı tarafıma mail atmıştı, içerikleri kaldırmama iletti ben de içerikleri kaldırdığımı belirttim ve sorun olmadı. Sizinki biraz şanssız bir durum olmuş geçmiş olsun