LondonBlue adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telif haklarına sahip olan kişinin size ulaşma gibi bir zorunluluğu yok. Bu film sitelerinde de böyle, müzik sitelerinde de.

Sonuçta ortada bir suç var. Telif hakkı sahibi belli ki bunu para kazanmak için kullanmak istemiş. Film sitelerinden sıkça duyduğumuz yöntemi onlar da kullanmaya başlamışlar. Sizin alabileceğiniz en mantıklı aksiyon, pazarlık yapıp o parayı olabildiğince aşağıya çekmek olur. Yani KVKK falan oralardan bir şey çıkmaz. Savcılık istiyor, hosting firması bilgileri veriyor. Burada hukuka aykırı bir durum yok.

Dediğim gibi sıkı bir pazarlık yapıp, o parayı ödemekten başka çare yok. Geçmiş olsun.
Hocam burda mesele parayı ödeyip ödememek değil açıkçası, benim onların haklarını ihlal edip haksız yoldan elde ettiğim bir gelir yok. Youtube videosunu mp3 playerda göstermekten bahsediyoruz işin aslı. Mesela durum şu olsaydı, örneğin benim siteme günde 50 kişi girseydi, ya da benim sitemde reklam olsaydı bu konuyu açmazdım zaten. Site deneme tahtası gibi yarım kalmış bir site. ffmpeg ile ilgili çalışma yapıyordum. Sonra zaten bıraktım ve domain düştü. Ben domain düştükten 1 ay sonra öğrendim suç duyurusu olduğunu. Yani ortada bir kazanç falan olmadığı için açıkçası cezai bir yaptırımı olacağını da düşünmedim.

creativer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hosting firmanız yerli miydi hocam ?
Evet hocam yerliydi.