• 11-01-2016, 23:25:27
    #19
    Yeni nesilde ailede pek suç yok
    Eğitim düzenimiz son 13 yıldır gittikce amaca hizmet ediyor amaç mi ne?

    Cahil mezunlar yetiştirmek yüzlerce üniversite açıp orada bilgisiz insanlar mezun etmek. Modern köle diyebiliriz buna çünkü adam diplomam var diyor seviniyor

    işin özü buydu aslında ve çok iyi işledi herkes borçlandı eğitim yerlerde ve herkes mezun oluyor
    bilmem lise 4 kitaplarını açan var mı inceleyen varmı

    Matematik yahu havuz problemi olur mu lise 4 kitabında biz orta 1 de havuzu bitirmiş yalayıp yutmuştuk lise 4 e giden çocuk havuz problemi çözemiyor.
    Üçgenin iç acı toplamı ne diyorum geometri görmedik diye cevap alıyorum yahu görme ama hiç mi merak etmiyorsun hesap edemiyorsun pi sayısı kaç ses yok

    Coğrafya soruyorum sınır komşularımızdan 3 tane say tık yok bilmiyorum diyor öğrenci ayıptır yahu onu geç dünyada kaç kıta var diyorum biz işlemedik öğretmediler diyor.

    Başka çocuk kimya 4 e gidiyor periyodik cetvelden sodyum simgesi ne diyorum yüzüme bakıyor helyum ne diyorum bilmiyor tuzun simgesi ne diyorum susuyor diyorum periyodik cetvele 4 yeni simge eklendi biliyor musun cevap tabiki hayır bu öğrenci mezun olacak birde

    Gittiği okulun adını biliyor öğrenci eee okulun adını taşıyan kişi kim diyorum bilmiyorum diyor duyarsızlık merak etmeme umursamama boşvermişlik ile büyüyen nesili hep beraber izleyelim görelim
  • 11-01-2016, 23:29:12
    #20
    Ne güzel bir konu,ve yorum yapan herkes gerçekten benim yazmak istediklerimi yazmış,sanırım r10 'un sokağa çıkma zamanı geldi Saygı ve sevgiyi yeniden yayalım.
  • 11-01-2016, 23:38:47
    #21
    Zamanında ne güzel sokaklarda (tabi eskiden 8 9 a kadardı ) arkadaşlarla oynar vakitler geçirirdik. Bilgisayarın b sini bilmezdik. Teknoloji yükselince herşey b.ka sardı. Ailelerin de pek yok ama biraz da olsa oluyor. Çünkü çocuklarını daha bebekken teknolojiye hazırlıyorlar açıyorlar pepedir niloyadır vs.. Bize eskiden masallar anlatıp uyuturlardı. Benim de yaşım çok büyük değil 22 yaşındayım ama yine de çocukluğumun tamamını internette harcamadım bir çoğunu 90ların kesimi gibi misket futbol vs ile geçirdim. İyi ki teknoloji ile geç tanıştım.
  • 11-01-2016, 23:56:39
    #22
    Yeni yetişen nesil kim? Bu kadar eleştirdiğimiz nesil kimin çocuğu, kimin kardeşi, kimin kuzeni, kimin yeğeni... Bu çocuklar, gençler uzaylılar tarafından bir kapımızın önüne bırakılmadı ki.

    Mesele yeni yetişen nesil değil bence. Yenisi ile eskisi ile biziz. Tamamen yozlaşmış durumdayız. Üretmiyoruz. Diğer ülkelerin ürettiklerini kendimize adapte etmede usta olmuşuz.

    -Cehaleti övüyoruz. Okumuş, aydın kişileri monşer diye eleştiriyoruz. Eğitim sistemimiz çökmüş durumda. Ezber üzerine.
    -Üretmiyoruz. Sadece tüketiyoruz.
    -Herkes kendisinden farklı düşüneni düşman görüyor. Değişik fikirlere, eleştrilere açık değiliz.
    -Bir konuyu sadece beğendiğimiz kişilerin ağzından öğreniyoruz. O da yarım yamalak ve analitik bir araştırma asla yapmıyoruz. Bunu yapanları eleştiriyor hatta sindiriyoruz.
    -Büyüklerimiz sadece yaşlarından ötürü onlara saygı duymamızı istiyor, küçüklerimiz neye saygı duyulur farkında bile değil.

    Daha çook sayarım. Yani uzun lafın kısası yeni veya eski nesil fark yok. Yetiştiren biziz. Beğenmeyen biziz.
  • 12-01-2016, 00:03:22
    #23
    Üyeliği durduruldu
    lXenonl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Scorp denen rezil uygulamaya ait videoları youtube dan izleyebilirsiniz ne kadar iğrenç ve asimile olduğumuza görebilirsiniz..
    Yeni birisiyle tanıştınca ilk yapıcanız şey scorpu olup olmadığını sorun eğer varsa hafif sırıtıp ortamı terk edin eğer yoksa yine hafif sırıtın konuşmaya devam edin..
    Tv,sosyal medya vs. tamamen bunları empoze ediyo genç beyinler çöp beyinler oluyo!
    uygulamanın sahibi arkadaşım , pardon da uygulamanın neresi rezil tam olarak açıklarmısınız , içerikleri beğenmediğiniz için uygulamayı kötülemeniz ilginç olmuş
  • 12-01-2016, 00:12:51
    #24
  • 12-01-2016, 08:52:29
    #25
    En zor iştir insan eğitmek. Ama bunuda yapacak olan yine insanlardır.
    Siz mümkün olan her fırsatta nasihat ediniz, kalpler ALLAH C.C elindedir.
    Aşağıdaki başlıktaki mesajımızı okumanızı tavsiye ederiz.
    https://www.r10.net/off-topic/1532605...0-nasihat.html
    Saygılarımızla.

    YÜZAKI YAYINCILIK - YÜZAKI Bir Nesil ile Muhteşem Bir Maziden İhtişamlı Yarınlara.
    http://www.yuzaki.com
    https://www.facebook.com/EdebiyatBu
    https://twitter.com/YuzakiDergisi
  • 12-01-2016, 09:55:54
    #26
    90'lardan sonra çocuklukta bitti diyorlar ya ne kadar doğru. Şükür ki çocukluğun son demlerinden nasiplenebilmişiz. Çocukluğunu yaşayaman bir neslin halini görüyoruz aslında sadece.
  • 12-01-2016, 12:39:45
    #27
    aynen katılıyorum gelecek nesillerimiz için endişe duymalıyız, gidişat kötü.. ama bunda büyük etki şuan ekmeğini yediğimiz internet. sosyal medyada vs. diğer mecralarda asosyal yaşayan, klavye başında ağzına geleni saydıran 10 yaşında bebeler büyüdükçe buna göre bozulmada artıyor. bu işte büyük sorumluluğu olan serkan incinin yatacak yeri yok, o inci sözlükte çocukların birbirlerinin anasına sövdüğü ve buna da katıla katıla güldüğü günleri hayretle izliyorduk, şimdi üstüne geçen yıllarda işler iyice vahimleşti. şimdi kendi o bebelerin sayesinde oluşturduğu ağın ekmeğini yiyor ama vebali bana göre büyük. (incisözlük, incicaps, haberself.com gibi siteler bunların)

    aile ve eğitimle bu işe acil çözüm üretmek gerekiyor..