• 24-04-2014, 17:53:16
    Zsg
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar yeni bir mac book alacağım. Fakat çok kafam karışık. İlk başta Air bakıyordum. Daha sonrasında Pro alma kararı verdim. Ama karşıma retina olan ve olmayan olarak 2 çeşit macbook pro çıktı. Kararsız kaldığım hususlar;

irish ekran kartımı yoksa Nvidia GT650+Hd4000 çift kartlı olanlarmı?
    i5 4. nesil çift çekirdek mi yoksa i7 2.nesil 4çekirdek mi?

Kısaca

Macbook Pro Retina

Retina MacBook Pro 15” QuadCore i7 3.Nesil 2.3GHz/8GB/256Gb SSD/Nvidia GT650 + InteL hd4000 1Gb/BL/TH/SDXC/USB3
    Aluminyum Yekpare Gövde
    15.4-inç LED backlit parlak ekran, 2880 x 1800 piksel
    2.3GHz İntel Core i7-3615QM "IvyBridge" İşlemci (Turbo Boost ile 3.3Ghz)
    6MB L3 paylaşımlı ön bellek
    8GB 1600Mhz DDR3 Bellek
    256Gb SATA3 SSD flash sürücü
    Nvidia GT650 1Gb GDDR5 + Intel hd4000 (otomatik veya manuel değiştirilebilir çift grafik kartı)
    AirPort Extreme Wi-Fi (IEEE 802.11n)
    Bluetooth 4.0
    Bütünleşik Facetime HD Kamera
    USB 3.0 (2 adet)
    HDMI (1 adet)
    SDXC slot
    Thunderbolt/MiniDisplay Port (2560x1600 x2)
    Stereo hoparlör
    Audio giriş-çıkış/kulaklık çıkışı
    Multi touch trackpad
    Alttan aydınlatmalı Q Tr klavye
    2kg.
    7 saate kadar pil ömrü (Fabrika verisi)

3700TL

Macbook Pro

MacBook Pro 13” Core i5 3.Nesil 2.5GHz/10GB/256Gb SSD + 1TB HDD/Intel HD4000 1Gb/BL/TH/SD/USB3
    Aluminyum Yekpare Gövde
    13.3-inç LED backlit parlak ekran, 1280 x 800 piksel
    2.5GHz İntel Core i5 "ivyBridge" İşlemci (Turbo Boost ile 3.1Ghz)
    3MB L3 paylaşımlı ön bellek
    10GB 1600Mhz DDR3 Bellek
    256Gb SATA3 SSD flash sürücü + 1Tb SATA sabit sürücü
    Intel HD4000 1Gb max. grafik işlemci
    10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet
    Bluetooth 4.0
    USB 3.0 (2 adet)
    FireWire 800 (1 adet)
    SDXC slot
    Thunderbolt/MiniDisplay Port (2560x1600)
    Stereo hoparlör
    Multi touch trackpad
    2kg.

2600TL

Sizce bu cihazlar bu paraya iyimi? 2. cihaz yerine +1000TL 1.si için değernmi ?
    Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar Teşekkürler.

Not: Cihazlar 2.el dir. 2side eş düzeyde kullanılmış cihazlardır.
  • 24-04-2014, 17:54:37
    Üyeliği durduruldu
    Zsg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar yeni bir mac book alacağım. Fakat çok kafam karışık. İlk başta Air bakıyordum. Daha sonrasında Pro alma kararı verdim. Ama karşıma retina olan ve olmayan olarak 2 çeşit macbook pro çıktı. Kararsız kaldığım hususlar;

irish ekran kartımı yoksa Nvidia GT650+Hd4000 çift kartlı olanlarmı?
    i5 4. nesil çift çekirdek mi yoksa i7 2.nesil 4çekirdek mi?

Kısaca

Macbook Pro Retina

Retina MacBook Pro 15” QuadCore i7 3.Nesil 2.3GHz/8GB/256Gb SSD/Nvidia GT650 + InteL hd4000 1Gb/BL/TH/SDXC/USB3
    Aluminyum Yekpare Gövde
    15.4-inç LED backlit parlak ekran, 2880 x 1800 piksel
    2.3GHz İntel Core i7-3615QM "IvyBridge" İşlemci (Turbo Boost ile 3.3Ghz)
    6MB L3 paylaşımlı ön bellek
    8GB 1600Mhz DDR3 Bellek
    256Gb SATA3 SSD flash sürücü
    Nvidia GT650 1Gb GDDR5 + Intel hd4000 (otomatik veya manuel değiştirilebilir çift grafik kartı)
    Bluetooth 4.0
    USB 3.0 (2 adet)
    HDMI (1 adet)
    SDXC slot
    Thunderbolt/MiniDisplay Port (2560x1600 x2)
    Stereo hoparlör
    Multi touch trackpad
    2kg.

3700TL

Macbook Pro

MacBook Pro 13” Core i5 3.Nesil 2.5GHz/10GB/256Gb SSD + 1TB HDD/Intel HD4000 1Gb/BL/TH/SD/USB3
    Aluminyum Yekpare Gövde
    13.3-inç LED backlit parlak ekran, 1280 x 800 piksel
    2.5GHz İntel Core i5 "ivyBridge" İşlemci (Turbo Boost ile 3.1Ghz)
    3MB L3 paylaşımlı ön bellek
    10GB 1600Mhz DDR3 Bellek
    256Gb SATA3 SSD flash sürücü + 1Tb SATA sabit sürücü
    Intel HD4000 1Gb max. grafik işlemci
    10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet
    Bluetooth 4.0
    USB 3.0 (2 adet)
    FireWire 800 (1 adet)
    SDXC slot
    Thunderbolt/MiniDisplay Port (2560x1600)
    Stereo hoparlör
    Multi touch trackpad
    2kg.

2600TL

Sizce bu cihazlar bu paraya iyimi? 2. cihaz yerine +1000TL 1.si için değernmi ?
    Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar Teşekkürler.

Not: Cihazlar 2.el dir. 2side eş düzeyde kullanılmış cihazlardır.
    ben 17 ' retina olmayan kullanıyorum açıkcası 15' retinada var görüntü olarak pek fazla fark yok boşa masraf diye bilirim ( benim görüşümdür )
  • 24-04-2014, 18:04:34
    Zsg
    Üyeliği durduruldu
    mka688 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben 17 ' retina olmayan kullanıyorum açıkcası 15' retinada var görüntü olarak pek fazla fark yok boşa masraf diye bilirim ( benim görüşümdür )
    sizin ekran kartınız nedir hocam ? Hd4000 falan mı ? Normal pro ya yazdığım özellikler sizce etkilimidir ? Bir mac kullanıcısı olarak aydınlatırsanız sevinirim hocam .
  • 24-04-2014, 18:16:49
    Merhabalar;

bende rMBP 15 almadan önce sizin gibi araştırmıştım ilk önce mini alıcaktım daha sonra araştırmalarımda ve test incelemelerinde farkettim ki hd4000 ekran kartı temel görevleri yerine getirmekte oyun performansıda pek iyi sayıllmaz bunlar işlemciye gömülü gpu lar olduğu içinde zaten harici gpu lar kadar verim beklemek imkansız tabiki, bir diğer taraf ise ben video işleme grafik işleri yaptığım için i7 16 gb olan cihazı aldım, buradaki anahtar nokta kullanım amacınız ne olacak? Eğer internet için ise air mükemmel cihaz, ben oyunda oynarım grafik çalışırım ae ile ugraşırım performansı iyi olsun derseniz i7 derim gt750M gpu su mevcut, ben kod yazıyorum derseniz i5 olan tahminimce işinizi çok rahat görür çok komplike uygulamalar yazmıyorsanız...

Şimdi oyun ne alaka mac le diyen arkadaşlar olucaktır, ben paralles desktop uygulamasını kurdum ve windowsu ve oyunlarımı ve bazı programlarımı windowsa yükledim inanılmaz mükemmel bir rahatlık, işletim sistemi aralarında gezmek için touchpad de sürükleme yapmanız yeterli oluyor, yeniden başlatma derdi yok herhangi birşey yok. Mac os de after effect ile render alırken windowsta oyun oynuyorum cihazda gram kasılma olmuyor...

Bütçenizin el verdiği, kullanım amacınıza en uygun cihazı seçmekte yarar var diye düşünüyorum...
  • 24-04-2014, 18:24:29
    Zsg
    Üyeliği durduruldu
    Runodizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar;

bende rMBP 15 almadan önce sizin gibi araştırmıştım ilk önce mini alıcaktım daha sonra araştırmalarımda ve test incelemelerinde farkettim ki hd4000 ekran kartı temel görevleri yerine getirmekte oyun performansıda pek iyi sayıllmaz bunlar işlemciye gömülü gpu lar olduğu içinde zaten harici gpu lar kadar verim beklemek imkansız tabiki, bir diğer taraf ise ben video işleme grafik işleri yaptığım için i7 16 gb olan cihazı aldım, buradaki anahtar nokta kullanım amacınız ne olacak? Eğer internet için ise air mükemmel cihaz, ben oyunda oynarım grafik çalışırım ae ile ugraşırım performansı iyi olsun derseniz i7 derim gt750M gpu su mevcut, ben kod yazıyorum derseniz i5 olan tahminimce işinizi çok rahat görür çok komplike uygulamalar yazmıyorsanız...

Şimdi oyun ne alaka mac le diyen arkadaşlar olucaktır, ben paralles desktop uygulamasını kurdum ve windowsu ve oyunlarımı ve bazı programlarımı windowsa yükledim inanılmaz mükemmel bir rahatlık, işletim sistemi aralarında gezmek için touchpad de sürükleme yapmanız yeterli oluyor, yeniden başlatma derdi yok herhangi birşey yok. Mac os de after effect ile render alırken windowsta oyun oynuyorum cihazda gram kasılma olmuyor...

Bütçenizin el verdiği, kullanım amacınıza en uygun cihazı seçmekte yarar var diye düşünüyorum...
    Aslında çok fazla oyun oynamam sadece java,android ile uğraşıyorum. OBJ-c ye başlamayı düşünüyorum normal pc de os virtual kurdum fakat verim alamadım. Bu yüzden mevcut bilgisayarımı satıp bir macbook almaya karar verdim. Aynı zamandada

Rise of nations ve Knight Online tutkunuyum boş zamanlarımda bu iki oyunuda oynarım ama çok aşırı grafik özelliği istemeyen oyunlar şuan dahili ekran kartımda bile oynayabiliyorum.

Eğer Hd4000 ekran kartı işini görür derseniz onu almak banada mantıklı geliyor çünkü orta düzey bir yazılımcıyım çok fazla grafik çalışmam yok ki zamanla değiştiririm unityde ilerledikçe

Birde siz 750M demişiniz fakat 650M arasında çok fark varmı bununla ? Donanım konusunda epeyce bilgisizimde.
  • 24-04-2014, 18:28:42
    retina
  • 24-04-2014, 18:28:58
    Üstadım youtube da bu dediğiniz karşılaştırmaları yapan testlere bakmanızda kesinlikle yarar var...

Dediğiniz oyunlarla ilgili pek bir bilgim yok mlaesef ama birkaç test videosu izledikten sonra kararınızı daha net verebilirsiniz bence...

Bu arada sanırım mbp da fusion drive teknolojisi kullanılıyor, rMBP ise ssd teknolojisi mevcut, fark belki biz son kullanıcıların anlayamayacağı kadar ufak olabilir neredeyse aynı teknolojiler teknik olarak baktığımızda fakat bu 2 teknolojininde karşılaştırmalı testlerine bakmanızı öneririm...
  • 24-04-2014, 18:35:01
    Zsg
    Üyeliği durduruldu
    bilgi için teşekkürler hocam
  • 26-04-2014, 21:45:04
    Zsg
    Üyeliği durduruldu
    Konu güncel sizce bu 2 bilgisayardan hangisini almalıyım ? + özellikler için 1000lira verilirmi?